Sara Karoliinasta tuli tubetähti lähes yhdessä yössä – haaveilee urasta televisiossa: ”Miksi heittäisin tämän osaamiseni hukkaan?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sara Karoliinasta tuli tubetähti lähes yhdessä yössä – haaveilee urasta televisiossa: ”Miksi heittäisin tämän osaamiseni hukkaan?”

Tuhansien seuraama tubetähti Sara Karoliina haluaa, että esiintyminen on aina osa hänen elämäänsä.

5.6.2018 7:47

Vuosi sitten muuramelainen Sara Haapakoski oli vielä tuiki tavallinen oppilas Jyväskylän Lyseon lukiossa. Kesäloman aikana tilanne muuttui.

– Kesällä julkaisin ensimmäisen videoni YouTubessa. Sain hyvän boostin, ja suosio kasvoi tosi nopeasti. Nyt minulla on jo 90 000 seuraajaa, Sara Karoliina -nimellä tubettava tuore ylioppilas kertoo.

Boostin takana on helsinkiläinen poikakaveri Miklu (Mike Bäck), jolla seuraajia on jo 200 000. Ennen omaa kanavaansa Sara Karoliina esiintyi Miklun videoilla, oppi ja kehitteli omaa tyyliään.

Muodista, meikeistä ja lifestylesta tubettavan Sara Karoliinan videoiden kuukausittainen näyttökertojen määrä on ylittänyt jo miljoonan rajan. Noin 3–10-minuuttisia videoita Sara Karoliina julkaisee normaalisti kaksi viikossa. Joskus on toki hidastettava tahtia.

– Ylioppilaskirjoitusten aikaan oli stressiä niin, että oli pakko välillä istua alas ja miettiä. Etenkin matikan kanssa oli vaikeaa. Pelkäsin, että kokeessa tulee pian muistikatkos. Ajattelin järjellä ja keskityin enemmän kirjoituksiin kuin töihin.

 

Kameralle puhuminen käy tosiaan työstä. Sara Karoliina on onnistunut luomaan oman brändinsä, joka vetoaa nuoriin naisiin. Ja kyseinen brändi imee luokseen isoja muotibrändejä.

– Palkkani tulee yhteistyöstä näiden brändien kanssa. He maksavat siitä, että esittelen heidän tuotteitaan, Sara Karoliina kertoo ansaintalogiikasta.

– Summia en voi kertoa, mutta tulen toimeen.

Yo-kirjoituksista Sara Karoliina selvisi lopulta varsin hyvin. Työtä tukevat terveystieto ja psykologia sujuivat parhaiten.

Nyt edessä on välivuosi ja muutto poikakaverin luokse.

Tubettajapariskunta säästää ostaakseen omistusasunnon Helsingistä, mutta tulevaisuus voi olla vieläkin isommissa ympyröissä.

– Olen todella kiinnostunut muodista. Suunnittelen ja olen jo tehnytkin vaatteita. Esimerkiksi Blog Awards -tilaisuuteen tein puvun itselleni.

Tubettaminen on nykyaikaa, mutta ompeleminen vaatii yhä perinteisiä kädentaitoja.

– Ylivieskassa asuva mummoni on tosi taitava ompelija. Olenkin soitellut hänelle ja kysynyt, miten toimia. Mulla ei ole muuta taustaa kuin koulun rättikässä.

Omaan ateljeeseensa Sara Karoliina ei kuitenkaan halua sulkeutua.

– Haluan, että esiintyminen on aina osa elämääni. Olisi mageeta päästä vaikka televisioon. Miksi heittäisin tämän osaamiseni hukkaan?

 

Sara Karoliina muistaa lapsena laittaneensa Ystävä-kirjoihin erilaisia ”epärealistisia” taiteellisuuteen viittaavia toiveammatteja. Nyt muodista on tullut ammatti, ja terve epärealistisuus kannustaa yhä eteenpäin.

– Ensimmäinen tavoitteeni ei ole päästä suoraan Voguen kanteen, mutta kaikki on mahdollista! Teen vain parhaani.

Pirstaloituneessa mediamaailmassa tuiki tavallisen tytön tubetähteys on ymmärrettävästi jäänyt monelta huomaamatta. Koulukaverit olivat toki nopeasti kartalla.

– Mietin syksyllä kouluun mennessä, etten voi ajatella, mitä muut minusta ajattelevat. Minun piti sulkea asia päästäni.

Opettajilla kesti kauemmin päästä perille siitä, että Haapakosken tyttö vloggailee nyt Sara Karoliinana netin uumenissa.

– Yksikin opettaja tuli kertomaan, että hänen lapsensa katsovat videoitani. Palaute on ollut pelkästään hyvää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?