Viihde

Laulaja Maaren Aikio, 40, on kuollut – esikoislevy lahjoitettiin Bill Clintonille ja Boris Jeltsinille: ”Molemmat lähettivät imartelevan kiitoskirjeen”

Julkaistu:

Laulaja ja joikaaja kuoli nelikymppisenä.
1990-luvulla voimissaan olleesta Shamaani Duosta tuttu laulaja ja joikaaja Maaren Aikio on kuollut.

Suru-uutisesta kertoo levy-yhtiö Poptorin toimitusjohtaja Erkki Puumalainen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin kansa.

Puumalaisen mukaan Ivalon Matista kotoisin oleva Aikio menehtyi 2. kesäkuuta reilun 40 vuoden ikäisenä.

Maaren Aikio oli saamelaisen laulaja-joikaaja-näyttelijä Niiles-Jouni Aikion tytär. Mies muistetaan parhaiten roolistaan Rauni Mollbergin elokuvassa Maa on syntinen laulu (1973).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Shamaani Duo saapui Erkki Puumalaisen talliin vuonna 1995.

– Maarenin ja Jonne Järvelän Shamaani Duo valloitti turistit Levin Hullussa Porossa 1990-luvulla.


Yhtye julkaisi vuonna 1995 albumin Hunka Lunka.

– Uriah Heepinn Lady in black, saamenkielisenä Nisson cahppes biktasiinnes, oli levyn kiistaton hitti, mutta varsinaisia helmiä olivat Maarenin ja Jonnen yhteistyössä synnyttämät kappaleet, Puumalainen kertoo.

– Levyn arvostusta kuvaa, että se lahjoitettiin virallisesti Bill Clintonille ja Boris Jeltsinille Helsingin Summit 1997 huipputapaamisen muistoksi. Lienee ainoa suomalainen taideteos, joka toi nautintoa sekä Valkoisessa talossa että Kremlissä. Molemmat presidentit lähettivät imartelevan kiitoskirjeen ja siitä tuli meille ylpeyden aihe ja huoneentaulu, mies jatkaa.


Maaren Aikio ja Jonne Järvelä olivat myös pariskunta, mutta he erosivat myöhemmin. Puumalaisen tietojen mukaan Aikio asui viime vuodet Norjan Koutokeinolla. Järvelä on puolestaan yksi Korpiklaani-yhtyeen jäsenistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt