Laura Paloheimo lähti eron jälkeen luostariin – elämä sai uuden käänteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Laura Paloheimo lähti eron jälkeen luostariin – elämä sai uuden käänteen

Kirjailija Laura Paloheimon mielestä parisuhde on aina peili ja eron aikaan negatiivisuus tulisi kääntää positiiviseksi energiaksi.

Julkaistu: 2.6.2018 7:43

Kirjailija Laura Paloheimo, 47, on nykyään sanavalmis ja oman tahtonsa näyttävä nainen. Matka Lauraksi on kuitenkin kestänyt melkoisen tovin. Juuri Sinut haluan vain -kirjan julkaissut Laura sanoo nyt olevansa omimmillaan.

Lauralla kesti vuosia ennen kuin hänestä tuli se Laura, mikä hän nyt on. Neljä vuotta sitten Laura nimittäin meni Kirjailijaliitolta vuokraamaansa ja Valamon luostarin vieressä sijaitsevaan työhuoneeseen kirjoittamaan.

Luostarin rauha sai Lauran uusiin ajatuksiin. Hän kertoo ISTV:n TainolaShow´ssa tehneensä aina, mitä muut olivat pyytäneet ja siihen oli tultava muutos.

– Olin esiintynyt 12-vuotiaasta ja tehnyt aina, mitä muut sanoivat. Valamoon mennessäni oli elämässäni aika finaalissa ja mietin, mistä löydän elämäni langan pään, hän kertoo avoimesti.

Finaalilla hän tarkoittaa sitä, että elämässä oli ollut erilaisia kriisejä; hän oli tullut vanhemmalla iällä äidiksi, perheessä oli sairauksia ja itsellä oli kasvukriisi.

– Yritin tuolloin tehdä kaikkea ja paloin loppuun. hän kertoo.

Kirkonmenoihin osallistuessaan Laura ikään kuin ajautui Jumalan äidin ikonin eteen.

– Se oli jotakin selittämätöntä. Kuuma humahdus kulki lävitseni ja jalat menivät alta. Aloin myös itkeä - sydämeni aukeaminen tapahtui, hän kuvailee hetkeä.

– Tulin tuona hetkenä siksi ihmiseksi, kuka olen. Nyt minulla on enemmän rohkeutta, ei ole mitään pelättävää ja minusta on tullut omanarvontuntoinen ja päättäväinen.

Laura oli aloittanut eroprosessin miehensä kanssa ennen Valamoon menoa. Ja sitten tuli ero.

– Ihmisten kasvu ei tapahdu samanaikaisesti ja meidän on käytävä läpi ne tavat, mitkä meille sopivat. Kun muutosprosessi sitten itsessä alkaa ja negatiiviset energiat häviävät, toinen laskee suojuksensa ja näkee, kuka oikeasti on.

Eron astuessa voimaan Laura ja hänen miehensä alkoivat löytää toisensa uudelleen.

– Halusimme olla yhdessä. Ollessamme erossa, etsin aina hänen kasvojaan. Olen kiitollinen, että sain uuden mahdollisuuden, Laura paljastaa ja kyyneleet valuvat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?