Marco Bjurströmin isoäiti häpesi silmät päästään tanssijan lakkiaisasua – yo-kirjoitusten lopputulos mykisti: ”Mummi oli puulla päähän lyöty” - Viihde - Ilta-Sanomat

Marco Bjurströmin isoäiti häpesi silmät päästään tanssijan lakkiaisasua – yo-kirjoitusten lopputulos mykisti: ”Mummi oli puulla päähän lyöty”

Marco Bjurström kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1985. Hänen isoäitinsä yllättyi, kun yo-kokeiden tulokset julkistettiin.

Marco Bjurström kirjoitti ylioppilaaksi huippuarvosanoin.­

31.5.2018 19:26

Tanssiopettaja Marco Bjurströmillä on lukiosta lämpimät muistot. Helsinkiläisen, sittemmin jo lakkautetun, Käpylän lukion käynyt koreografi ja yrittäjä kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1985. Bjurström muistelee, että tuolloin 1980-luku oli parhaimmillaan ja muoti sen mukaista.

– Minulla oli lakkiaispäivänä vaaleankeltainen, pastellinsävyinen, ylisuuri takki, jossa oli olkatoppausta ja housut samaa sarjaa. Mummini oli niin vihainen, että ”kuinka sä voit mennä sinne ottamaan pyjamassa sen lakin vastaan?”, Bjurström kertoo.

– Ylioppilaskuvassani mummia huolettanut ylisuuri takki pilkottaa vain vähän, mutta siitä voi kuvitella, millainen asu kokonaisuudessaan oli, hän nauraa.

Marco Bjurström, yrittäjä. Kevään 1985 ylioppilas, Käpylän lukio.­

BumtsiBum!-sarjasta koko kansan suosikiksi 1990-luvulla noussut Bjurstöm teki jo lukioaikanaan runsaasti töitä tanssijana. Myös nuoren miehen kiireisyys huoletti koulumenestyksen perään kuuluttanutta isoäitiä.

– Hän oli huolissaan, koska tein paljon tanssikeikkaa, että miten koulu hoituu. Ennen tuloksia käytiin keskustelu: ”Kun se ylioppilastutkintolautakunta ei tunne sinua kuten opettajat, niin et saakaan enää hyviä arvosanoja”. Kun tulos, 6 ällää tuli, oli mummi puulla päähän lyöty.

Bjurströmin lakkiaispäivä sujui mukavissa merkeissä yhdessä hänen luokkansa kanssa.

– Meillä oli todella hyvä ryhmähenki ja halusimme juhlia vähän eri tavalla kuin muut. Menimme Haikon kartanoon ja vietimme siellä ikimuistoisen illan. Muilla vierailla saattoi olla kestämistä.

Katso lista tämän kevään kaikista ylioppilaista täältä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?