Mikko Leppilampi otti ensi kertaa kantaa Aku Louhimiehen työtapoihin – ”Olen pyytänyt, että revi musta kaikki irti” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikko Leppilampi otti ensi kertaa kantaa Aku Louhimiehen työtapoihin – ”Olen pyytänyt, että revi musta kaikki irti”

Mikko Leppilampi kertoo Radio Rockin haastattelussa, miten hän koki työskentelyn myrskyn silmään joutuneen Aku Louhimiehen kanssa.

31.5.2018 18:37

Aku Louhimies joutui maaliskuulla kohun keskelle, kun Yle julkaisi artikkelin, jossa useat Louhimiehen kanssa työskennelleet näyttelijät kertoivat kokeneensa ohjaajan työtavan ahdistavana.

Louhimies pyysi tuolloin anteeksi, aiemmin tässä kuussa Ilta-Sanomien haastattelussa, ohjaaja pysyi aikaisemman anteeksipyyntönsä takana.

Louhimies kiisti pyytäneensä naisnäyttelijää syömään oksennustaan tai itkettäneensä lapsia elokuvaprosessien aikana.

Näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi vieraili Radio Rockin haastattelussa, jossa keskustelu kääntyi Louhimieheen ja ohjaajan 8-pallo - ja Paha maa -elokuviin. Leppilampi on näytellyt useissa Louhimiehen elokuvissa ja näyttelijä sanoi Radio Rockille, ettei omakohtaisen kokemuksen pohjalta voi tuomita ohjaajan työskentelymetodeja. Leppilampi kuitenkin painotti, että ihmisten omakohtaista kokemuksia ei voi vähätellä.

– Olen sanonut ja pidättäydyn siinä, että kukaan ei voi kiistää toisen henkilökohtaisia kokemuksia, että ne on vääriä, Leppilampi sanoo.

Aku Louhimies kuvattuna Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa.­

Elokuvissa käsitellään rankkoja aiheita ja Leppilampi kertoi Radio Rockille pyytäneensä ohjaaja Aku Louhimiestä saamaan hänestä irti parhaan mahdollisen roolisuorituksen.

– Olen jopa pyytänyt, että revi musta kaikki irti, että saan parhaan mahdollisen suorituksen tästä. Mutta jos se tehdään toisen pyytämättä, niin ehkä siinä se raja menee. Itse olen ollut tietoinen siitä ja halunnut mennä siihen päin, Leppilampi sanoi.

”Seisomme lausuntojemme takana”

Louhimiehen elokuvissa esiintyneet naisnäyttelijät lähettivät Ilta-Sanomille toissa viikolla kirjeen.

Aku Louhimiehen toimintatavoista puhuneet naisnäyttelijät Matleena Kuusniemi, Pihla Viitala, Pamela Tola, Jessica Grabowsky, Lotta Lehtikari, Saija Lentonen, Rebecca Viitala ja Manuela Bosco toistavat väitteensä ohjaaja Louhimiehen epäasiallisesta toiminnasta kuvauspaikoilla.

– Seisomme lausuntojemme ja muistikuviemme takana. Louhimiehen kiistämät esimerkit torakan toukista, oksennuksen syömisestä ja lapsille valehtelusta ovat valitettavasti todellisia esimerkkejä Louhimiehen käytöksestä ja niille on useita todistajia, naisnäyttelijät kirjoittavat IS:lle.

Myös näyttelijä Samuli Edelmann kertoi Louhimiehen kanssa työskentelystä IS:lle. Hän on tehnyt Louhimiehen kanssa yhteistyötä tv-sarjassa Irtiottoja sekä elokuvissa Valkoinen kaupunki, Riisuttu mies ja Levottomat.

– Minulla on omakohtaista kokemusta Akun vallankäytöstä ja manipulaatiosta. Koin Akun kanssa työskentelemisen erittäin epämiellyttävänä ja väkivaltaisena, suoranaisena alistamisena, Edelmann sanoi ja viittasi henkiseen – ei fyysiseen – väkivaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?