49-vuotiaana kuolleen Austin Powers -tähden miljoonaomaisuudesta jäi jäljelle vain rippeet – näyttelijä eli rankan elämän - Viihde - Ilta-Sanomat

49-vuotiaana kuolleen Austin Powers -tähden miljoonaomaisuudesta jäi jäljelle vain rippeet – näyttelijä eli rankan elämän

49-vuotiaana menehtyneen näyttelijä Verne Troyerin omaisuudesta oli jäljellä vain murto-osa.

30.5.2018 16:55

Muun muassa Austin Powers -komediaelokuvista tuttu Verne Troyer menehtyi 21. huhtikuuta 49-vuotiaana. Troyer oli kärsinyt runsaasti terveysongelmista viimeisinä vuosinaan. Hän oli aikaisemmin huhtikuussa joutunut sairaalaan alkoholimyrkytyksen takia.

– Vaikka hän oli kooltaan pieni ja hänen vanhempansa usein miettivät, pystyisikö hän kurkottamaan ja avaamaan itse ovia omassa elämässään, hän päätyi avaamaan enemmän ovia itselleen ja muille kuin kukaan olisi koskaan voinut kuvitellakaan, perhe kuvaili muistokirjoituksessa.

Nyt The Blast -sivusto kertoo, että Troyerin urallaan tahkoama omaisuus oli huvennut vauhdilla. Hänen jätti jälkeensä arviolta noin 138 000 euron omaisuuden, jonka perivät hänen vanhempansa Reuben ja Marie.

Troyer teki läpimurtonsa Hollywoodissa Austin Powers -elokuvissa, joissa hän näytteli Mike Myersin esittämän Dr. Evilin kloonia Mini-Metä. Hänet nähtiin myös esimerkiksi Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvassa sekä Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -kulttielokuvassa.

Amerikkalaismedian mukaan Troyer tienasi elokuvillaan ja muilla tv-esiintymisillä arviolta noin 4 miljoonan euron omaisuuden. Troyer päivitti ahkerasti myös suosittua YouTube-kanavaansa, ja tienasi someväylillään tuhansia euroja kuukaudessa.

Vain 81 senttiä pitkä Troyer kertoi julkisuudessa avoimesti alkoholismistaan. Hän kävi vieroitushoidossa useita kertoja ja oli kuolla alkoholimyrkytykseen 2002.

Troyerin entinen tyttöystävä on kertonut julkisuudessa Troyerilla olleen paljon ongelmia ja juoneen pahimpina päivinä valtavia määriä alkoholia.

– Verne oli hirvittävä juodessaan. Ilkeä ja aggressiivinen. Joskus hän saattoi soittaa minulle keskellä yötä ja tuntea syyllisyyttä siitä, että hän on taas juonut, ex-tyttöystävä Ranae Shider on kertonut Mirrorille.

Troyerin perhe nostikin tähden yksityiselämän myllerrykset esille myös muistokirjoituksessa.

– Verne oli myös taistelija, mitä hänen omiin taisteluihinsa tuli. Vuosien saatossa hänellä oli vaikeuksia ja hän voitti ne, hänellä oli vaikeuksia ja hän voitti ne, hänellä oli lisää vaikeuksia ja taistelua, mutta valitettavasti tämä kerta oli liikaa, perhe kertoi.

Troyerin tunnetuimpia elokuvia ovat Austin Powers -menestyskomediat, joissa pääosaa esitti Mike Myers.­

Troyerin yksityiselämä oli myrskyisä ja julkisuudessa seurattiin etenkin Troyerin ja hänen ex-tyttöystävänsä Ranae Shiderin suhdekiemuroita. Entisten rakastavaisen seksivideo päätyi julkisuuteen vuonna 2008 ja Troyer haastoi intiimiä videota levittäneen yhtiön oikeuteen. CTV Newsin mukaan Troyer vaati pornoyhtiöltä noin 17 miljoonan euron korvauksia. Tapaus sovittiin oikeussalin ulkopuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?