Huumekohu sotki Jari Sillanpäästä tehdyn musikaalin täysin – lipunmyynti pysähtyi kuin seinään: ”Tässäkö tämä nyt oli?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Huumekohu sotki Jari Sillanpäästä tehdyn musikaalin täysin – lipunmyynti pysähtyi kuin seinään: ”Tässäkö tämä nyt oli?”

Julkaistu: 30.5.2018 8:16

Jari Sillanpäästä musikaalia tekevälle Heikki Paavilaiselle tähden huumekohut olivat sokki. – Säikäytti enemmän kuin mikään koskaan, hän sanoo.

– Se oli sokki. Kaikki tuli meille suurena yllätyksenä.

Näin muistelee käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Paavilainen sitä hetkeä viime syksynä, kun lehtiotsikoihin ilmestyivät uutiset suosikkiartisti Jari Sillanpään rattijuopumuksesta. Paavilainen oli parhaillaan tekemässä musikaalia Valkeakosken kesäteatteriin Sillanpäästä, joka oli nyt jäänyt poliisin haaviin ajaessaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena Helsingissä.

– Ajattelin kuitenkin vielä silloin, että ok, kaikkeen ihminen voi erehtyä, ja jatkoin työtäni koko ajan kuten siihenkin asti.

Mutta sitten tuli pääsiäinen ja Sillanpää oli uudestaan otsikoissa: nyt poliisi oli napannut tähden lentokentällä heti tämän saavuttua lomamatkaltaan Thaimaasta. Sillanpäätä epäiltiin kovan luokan huumeiden hallussapidosta ja olipa puheita yhteyksistä jopa isoon huumerinkiinkin.

Samana päivänä, kun Sillanpää otettiin kiinni, Paavilainen oli Haaparannassa vierailemassa Sillanpään isän ja siskon luona.

– Saimme lehdistöltä tiedon Jarin kiinnijäämisestä aivan kuten koko muukin Suomen kansa. Edes Jarin lähipiiri ei siis tiennyt asiasta mitään, Paavilainen kertoo.

Kun sitten Sillanpää istui kiirastorstaina Tuomas Enbusken haastateltavana suorassa tv-lähetyksessä, Paavilainen katseli artistin avautumista lähes epäuskon vallassa.

– Vaikka mulla on tosi kielteinen suhtautuminen huumeisiin, ajattelin alkuun hyvin itsekkäästi, että miten tämä nyt näin meni, miksei kukaan varoittanut, Paavilainen myöntää.

Martti Manninen, Niin Rajaniemi, Jani Rasmus ja Kia Lehmuskoski harjoittelivat Rakkaudella merkitty -musikaalia Valkeakoskella eilen tiistaina.

Hän tajusi, kuinka suurin osa suomalaisista käänsi sillä hetkellä selkänsä Sillanpäälle. Reaktio näkyi myös hyvin konkreettisesti Paavilaisen musikaalin lipunmyynnissä.

– Voin osoittaa lähestulkoon tarkan kellonajan sille, kun lipunmyynti pysähtyi tyystin, ja se olikin sitten aika pitkään seis, etenkin ryhmiltä, Paavilainen sanoo.

– Kyllä silloin pelotti, todellakin, että mitä jos lippuja ei mene enää kaupaksi. Tässäkö tämä nyt oli?

Heikki Paavilainen kertoo lipunmyynnin pysähtyneen kuin seinään.

Paavilainen jatkoi kuitenkin musikaalin tekemistä, sillä kesällä projektissa olisi kiinni kaikkiaan 70 ihmistä ja yksin esityksessä työskentelisi 30 henkilöä.

– Enhän minä voinut kaikkea perua enkä myöskään tuottaa pettymystä liput jo ostaneille. Sehän olisi kuin pakenisi elämää – minähän olen tarinankertoja, hän sanoo.

Kesää kohden lipunmyyntikin alkoi jälleen elpyä ja on nyt tavanomaisella tasolla.

Jari Sillanpää kuvattuna huhtikuussa kevätkiertueellaan.

Paavilainen ymmärsi hyvin pian, että enää huumekohuja ei voinut sivuuttaa näyttämölläkään. Hän kysyi myös Sillanpäältä mielipidettä käsikirjoituksen muuttamiseen.

– Jari nyt on niin umpirehellinen, että kaikki oli hänelle ok. Hän tokaisi vain, että saatpa materiaalia vähän lisää, Paavilainen naurahtaa.

Lue Heikki Paavilaisen haastattelu kokonaisuudessaan päivän Ilta-Sanomista.

Rakkaudella merkitty -musikaali saa ensi-iltansa Valkeakosken kesäteatterissa 14. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?