Anja Pohjola murtui kyyneliin kuullessaan Maija Karhin kuolemasta – puoli vuosisataa kestänyt ystävyys katkesi hyvästeittä: ”Nyt jään tänne yksin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anja Pohjola murtui kyyneliin kuullessaan Maija Karhin kuolemasta – puoli vuosisataa kestänyt ystävyys katkesi hyvästeittä: ”Nyt jään tänne yksin”

Maija Karhi ja Anja Pohjola olivat ystäviä ja kollegoita pitkään.

28.5.2018 22:44

Näyttelijä Maija Karhi on kuollut 86-vuotiaana. Hän menehtyi tänään maanantaina lyhytaikaisen sairauden seurauksena Helsingissä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Anja Pohjola ja Maija Karhi ehtivät olla ystäviä yli puoli vuosisataa. Pohjola puhkeaa Karhista puhuessaan kyyneliin. Hän ystävystyi Karhin kanssa jo 60-luvulla Intimiteatterissa. Karhi ja Pohjola näyttelivät sisaruksia Walentin Chorellin näytelmässä Sisarukset.

– Ottaa ihan sydämeen. Niin pitkään näyteltiin yhdessä, Anja Pohjola sanoo ystävänsä yllättävästä lähdöstä.

– Mitä varten lähdet tällaisena kauniina aikana pois. Tällaisen sokin järjestit. Ihan hirveää. Nyt jään tänne yksin. Olen vuoden vanhempi, hän jatkaa.

Maija Karhi ja Anja Pohjola kävivät ahkerasti teatterissa myös itse.­

Ystävien piti tavata hiljattain näyttelijä Liisamaija Laaksosen syntymäpäivillä 6. toukokuuta, mutta Maija ei yllättäen tullutkaan paikalle.

– Yritin soittaa, mutta en saanut vastausta.

Viimeiseksi yhteistyöksi jäi Mies se on vainajakin -näytelmä, jota Karhi ja Pohjola esittivät yhteensä seitsemän vuotta ympäri Suomea. Ensi-ilta oli Kansallisteatterissa 2006.

– Siinä oppi ihmisen tuntemaan. Maija aina sanoi ”me siskokset”, Pohjola kertoo.

Anja Pohjola herkistyi puhuessaan Karhin poismenosta.­

– Meillä oli todella hyvä olla yhdessä. Emme kumpikaan kävelleet toisen yli. Hauskaa oli suorastaan. Osasimme ottaa toisemme ja antaa tilaa toisillemme. Maija oli älykäs, karismaattinen, mutta ennen kaikkea hänen kanssaan oli kauhean hyvä olla.

Maija Karhi näytteli 60 vuotta kestäneen uransa aikana yhteensä kymmenissä elokuva- ja tv-rooleissa sekä lukuisissa näytelmissä.

Karhin Hanna-tytär kertoi IS:lle, että hänen äitinsä ehti olla sairaalassa vain yhden päivän ennen kuolemaansa.

– Hän oli täynnä elämää viimeiseen asti. Hänen ei tarvinnut kärsiä. Se oli sairaus, joka levisi hurjaa vauhtia. Hän suhtautui kuolemaan yhtä positiivisesti kuin elämään, Hanna kertoi.

– Hän sanoi, että hänellä oli ollut ihana elämä. Hän ymmärsi, että on aika lähteä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?