Viihde

18-vuotias otti kaksi pilleriä festareilla ja kuoli – äiti julkaisi sydäntäsärkevän kirjoituksen: ”Jouduin tekemään päätöksen”

Julkaistu:

Mutiny-festivaali vaati kahden ihmisen hengen, jonka jälkeen se lopetettiin kesken kaiken. Yhteensä 15 joutui sairaalahoitoon.
Portsmouthissa, Britanniassa järjestettävä musiikkifestivaali Mutiny päätettiin keskeyttää kahden kuolemantapauksen takia.

The Mirrorin mukaan kaksi nuorta aikuista kuoli lauantai-iltana. Poliisit hälytettiin ensin naisen luokse, jonka tila oli romahtanut. Mies löydettiin lyyhistyneenä noin 20 minuuttia myöhemmin.

Nuoret vietiin sairaalaan, jossa he kuolivat. Kummankaan kuolinsyytä ei olla vahvistettu.

Toinen uhreista oli vain 18-vuotias Georgia Jones. Brittimedian mukaan hänen äitinsä Janine on raottanut verhoa siihen, mitä hänen lapselleen on saattanut tapahtua.
– Georgia kuoli eilen komplikaatioihin, jotka sai syötyään kaksi pilleriä Mutinyssä. Toivon enemmän kuin mitään muuta, että hänen tarinansa estää teitä ottamasta mitään (pillereitä) ikinä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Äiti kertoo, että pillerit saivat Georgian ruumiinlämmön nousemaan taivaisiin vain 45 minuutissa. Kuume sai tytön lihaskudoksen hajoamaan ja muutti hänen verensä happamaksi.

– Hänen sydämensä löi epätasaisesti ja hänen keuhkonsa täyttyivät verellä ja nesteellä. Jouduin tekemään lopullisen päätöksen päättää kaiken, hän kertoo.

– Tyttäreni oli vain 18 ja täynnä elämää. Toivon, että tämä estää saman tapahtumisen jollekin toiselle.
Brittimedian mukaan 15 henkilöä on viety tapahtumasta sairaalaan. Kaikkia ei viety sairaalaan huumausaineiden vuoksi, tiedottaja kertoi The Newsille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka toistaiseksi ei tiedetä, mikä nuorten kuolemat aiheutti, festivaalin edustajat päätyivät varoittamaan ”vaarallisen voimakkaasta tai huonosta erästä ainetta festarialueella” jo aiemmin. Sunnuntaiaamuna ilmoitettiin, että festarin toinen päivä oli kokonaan peruttu.

– Eilisten kauheiden uutisten jälkeen Mutiny Festivalin järjestäjät ovat erittäin surullisia joutuessaan ilmoittamaan, että festareiden sunnuntaipäivän esitykset on peruttu varotoimenpiteenä.

– Meidän upeiden asiakkaidemme turvallisuus on aina ollut ensisijaisen tärkeää ja pitääksemme kaikki turvassa ja kunnioittaaksemme heitä, jotka menehtyivät, olemme päättäneet olla käynnistämättä tätä päivää, festivaalin Facebook-sivulla julkaistiin.
Sunnuntain päätähtiä olisivat olleet Craig David ja Sean Paul.

BBC:n mukaan etenkin nuorten keskuudessa suosittu festivaali on aiemminkin ollut uutisotsikoissa. Viime vuonna Hampshiren poliisi vaati festivaalin ikärajaa nostettavan sen jälkeen, kun sille oli tullut enemmän ilmoituksia seksuaalirikoksista, huumeidenkäytöstä ja tappelusta.

Tuolloin kerrottiin, että nuorimmat festarikävijöistä olivat vain 13-vuotiaat. Festivaalin edustajat kertoivat tänä vuonna tarkistaneensa ikärajaa. Festareiden sivuilla kerrottiin, että ikäraja tapahtumaan oli 16 vuotta. Lisäksi 16- ja 17-vuotiaiden nuorten oli kuljettava erillisestä sisäänkäynnistä, sillä heiltä vaadittiin yhteystietojen antamista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt