Kanye West hankki 73 000 eurolla albumin kanteen salakuvan Whitney Houstonin sotkuisesta kylpyhuoneesta – faneilta täystyrmäys: ”Häpeä!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kanye West hankki 73 000 eurolla albumin kanteen salakuvan Whitney Houstonin sotkuisesta kylpyhuoneesta – faneilta täystyrmäys: ”Häpeä!”

Fanien mielestä Kanye Westin valitsema kuva albumin kansikuvaksi oli epäkunnioittava vuonna 2012 kuollutta Whitney Houstonia ja tämän perhettä kohtaan.

27.5.2018 14:17

Räppäri ja tuottaja Kanye West on joutunut kohun keskelle tuoreimman tempauksensa takia. West tuottaa räppäri Pusha T:n tuoreimman Daytona-albumin, jonka kanteen tuottaja valitsi salakuvan edesmenneen laulajan Whitney Houstonin kylpyhuoneesta. Kuvan otti Houstonin perheenjäsen ja sen julkaisi National Enquirer vuonna 2006. Houston kamppaili huumeriippuvuuden kanssa ja sotkuisessa kuvassa näkyy tästä jälkiä.

Houston löydettiin kuolleena hotellin kylpyammeesta Los Angelesissa helmikuussa 2012. Houston oli kuollessaan 48-vuotias. Hänen elimistöstään löytyi kokaiinia, marihuanaa, vahvoja psyykenlääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Kuolinsyytutkijan mukaan kokaiinin vaikutukset olivat osittain syynä siihen, että laulaja hukkui kylpyammeeseen.

Rakastetun Whitney Houstonin kuolema järkytti maailmaa vuonna 2012.­

Westin fanit ovat tyrmistyneet siitä, että kuvaa käytetään levyn markkinoinnissa.

– Sinun ei olisi pitänyt käyttää tuota kantta. Kuinka kehtaat olla noin epäkunnioittava kuningatarta kohtaan. Virallisesti menetit minut fanina.

– Tämä on vastenmielistä. Antakaa Whitneyn levätä rauhassa. Hänen demoneidensa käyttäminen albumikannen taiteessa ei ole ”taidetta”.

– Kuinka alas voit vajota Kanye? Tämä on niin, niin surullista. Häpeä!

– Tragedian hyväksikäyttäminen kaupallisen voiton saavuttamiseksi on valitettavaa. Whitneyn fanina koen tämän äärimmäisen loukkaavaksi, en voi edes kuvitella, miltä hänen perheestään tuntuu nyt. Miltä sinusta tuntuisi, jos äitisi tragediaa käytettäisiin näin hyväksi, Kanye?

– Olet todella ongelmainen ja rakastat saada aikaan draamaa. Ei ihme, että floppaat.

People-lehti kertoo Westin maksaneen kuvan käytöstä. Pusha T paljasti talk show’ssa, että albumiin oli jo valmiina kansikuvitus, kun West viime hetkellä ilmoitti, että kannen kuvitusta muutettaisiin.

– Hän vaihtoi kansitaiteen kello 1 aamuyöllä. Hän ei tykännyt siitä, räppäri kertoi radiojuontaja Angie Martinezille.

Pusha T kertoi, että Whitney Houstonin kylpyhuonekuvan hankkiminen maksoi Westille 85 000 dollaria (noin 73 000 euroa).

– Sanoin: ”Hei, en halua maksaa siitä enkä aio pyytää, että sinä maksaisit siitä. Me valitsimme sen, mitä valitsimme ja se on täällä, valmiina,” räppäri sanoi.

Räppäri Pusha T sanoi Kanye Westin halunneen viime hetkellä vaihtaa albumin kansikuvitusta.­

West sai kuitenkin hänet vakuutettua siitä, että albumin kuvitus tulisi vaihtaa. West maksoi kuvan omasta pussistaan.

Kanye West on viime aikoina ollut usein uutisotsikoissa. Huhtikuussa hänen läheisensä huolestuivat, kun mies jakeli potkuja ja kirjoitti sekavia viestejä Twitterissä.

– Sinun ei tarvitse olla samaa mieltä Trumpin kanssa, mutta väkijoukot eivät saa minua olemaan rakastamatta häntä. Meidät molemmat on tehty lohikäärme-energiasta. Hän on minun veljeni. Rakastan kaikkia. En ole kenenkään kanssa samaa mieltä kaikesta. Se tekee meistä yksilöitä. Ja meillä on oikeus itsenäiseen ajatteluun, West muun muassa kirjoitti.

West myös tunnetusti fanittaa presidentti Donald Trumpia, mikä on herättänyt kuohuntaa fanien keskuudessa. West julkaisi huhtikuun lopussa kappaleen, jossa puolustelee Trump-kantojaan.

Kanye West tapasi Donald Trumpin joulukuussa 2016.­

Myös Westin kommentti orjuudesta aiheutti tyrmistystä.

– Kun kuulee orjuudesta 400 vuoden ajan. 400 vuoden? Se kuulostaa valinnalta, West sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?