Viihde

Miljonääripohatta asuu ex-vaimonsa ja tyttöystävänsä kanssa – avautuu erikoisesta asumisjärjestelystä: ”Meillä on hyvin sivistynyt suhde”

Julkaistu:

Miljonääri Robert Tchenguiz vakuuttaa pitävänsä hyvää huolta myös ex-vaimostaan ja parin yhteisistä lapsista, vaikka tuore dokumentti antoi ymmärtää muuta.
Miljonääripohatta Robert Tchenguiz, 57, nousi uutisotsikoihin Britanniassa ja maailmalla sen jälkeen, kun BBC esitti dokumentin miehestä. Dokumentissa tuli esille myös kiinteistöbisneksillä omaisuutensa kartuttaneen miehen erikoinen asumisjärjestely: Tchenguiz asuu nelikerroksisessa ökyasunnossa yhdessä 27-vuotiaan mallityttöystävänsä Julia Dubowskan ja ex-vaimonsa Heather Birdin, 48, kanssa.

Birdin väitettiin dokumentissa asuvan rahattomana asunnon alakerrassa yhdessä parin kahden lapsen kanssa, kun taas Tchenguiz viettää aikaansa talon neljännessä kerroksessa yhdessä tyttöystävänsä kanssa. Bird kertoi asuvansa pienessä, pimeässä huoneessa, jossa oli myös keittolevyt ja vedenkeitin ruoanlaittoa varten.

– Se on vaikea tilanne, mutta en mahda sille mitään. Robert viettää aikaa neljännessä kerroksessa tyttöystävänsä kanssa, ja minä asun alakerrassa lasten kanssa, Bird on kuvaillut tilannettaan.


Tchenguiz vakuuttaa kuitenkin Daily Mailin tuoreessa haastattelussa kohtelevansa ex-vaimoaan hyvin. Miehen mukaan Bird ei asu missään pikkuruisessa huoneessa, vaan hänellä ja pariskunnan lapsilla on käytössään kolme suurta huonetta, joiden kaikkien yhteydessä on kylpyhuoneet. Lastenhoitajan lisäksi ex-vaimon ja lasten käytössä on autonkuljettaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tchenguiz sanoo, ettei hänen ex-vaimonsa tarvitse myöskään käyttää pelkkiä keittolevyjä ruoanlaitossa.

– Tässä talossa on kaksi keittiötä. Heatherilla on hyvin varusteltu keittiö kolmannessa kerroksessa ja hän voi käyttää pääkeittiötä kellarikerroksessa. Lapsilla on kokki, joka valmistaa heidän ruokansa.


Pariskunta erosi 10 vuotta sitten

Tchenguiz ja Bird menivät naimisiin vuonna 2005, minkä jälkeen Birdin elämä oli täynnä yltäkylläisyyttä. Hän pääsi viettämään kesiä Ranskassa huvijahdilla, öitä Hollywoodissa luksusbileissä ja arkea yli 22 miljoonan euron arvoisessa asunnossa Lontoossa.

Pariskunta erosi noin kymmenen vuotta sitten, minkä jälkeen Bird muutti ensiksi pois ex-miehensä luota lasten kanssa. Tchenguiz halusi kuitenkin asua lasten lähellä ja lopulta eronnut pariskunta päätyi poikkeukselliseen asumisjärjestelyyn. Avioeroa ei pariskunta ole erosta huolimatta koskaan hakenut.


– Meillä on hyvin sivistynyt suhde. Me matkustamme yhdessä. Me asumme yhä yhdessä. Hän on lasteni äiti ja olen tehnyt kaikkeni, jotta hän saa haluamansa, Tchenguiz kertoo brittilehdelle.

Daily Mailin mukaan rahasotkujen keskellä painiva Tchenguiz halusi antaa haastattelun korjatakseen dokumentin aiheuttamat väärinkäsitykset ja puhdistaa maineensa.

Jättiomaisuus hupeni finanssikriisin myötä

Tchenguiz omisti yhdessä Vincent-veljensä kanssa parhaimmillaan 600 rakennusta ja heidän varallisuutensa arvoksi arvioitiin yhteensä noin 4,5 miljardia puntaa (noin 5,1 miljardia euroa). Tchenguiz tunnettiin tuolloin jetset-elämää viettävänä playboyna.

Tchenguizin talousvaikeudet alkoivat, kun islantilainen Kaupthing-pankki kaatui finanssikriisin myötä 10 vuotta sitten. Taloussanomat uutisoi joulukuussa 2008, kuinka Tchenguiz oli menettänyt ainakin miljardi puntaa (reilu 1,1 miljardia euroa) Kaupthingin kaaduttua.

– En usko, että kukaan pystyi ennustamaan ongelmien laajuutta. Meidän tapauksessa esimerkiksi kaksi pankkiamme kaatui – Lehman ja Kaupthing, Tchenguiz sanoi Evening Standardille tuolloin The Sunin mukaan.

Kaupthing oli ennen kaatumistaan ehtinyt lainata Tchenguizille 1,6 miljardia puntaa (reilu 1,8 miljardia euroa). Selvitysmiehet ovat kuitenkin yrittäneet saada takaisin Kaupthingin lainaamia varoja ja vuonna 2014 he saivat Guernseyn oikeuslaitokselta luvan viedä Tchenguizin omaisuutta, kuten miehen hulppean talon. Päätös kuitenkin oli jäissä ennen kuin tämän viikon torstaihin asti, Daily Mail uutisoi. Torstaina tuomarit päättivät, että Kaupthing voisi myydä kiinteistön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt