Woody Allenin lapsi puolustaa isäänsä hyväksikäyttösyytöksiltä – syyttää äitiään Mia Farrow’ta manipuloinnista ja väkivallasta

Julkaistu:

Woody Allen
Moses Farrow’n mukaan hänen isänsä on häpäisty väärin perustein.
Näyttelijä Mia Farrow’n ja elokuvaohjaaja Woody Allenin sekava ja traaginen perhetarina on saanut jälleen uuden luvun.

Farrow’n, 73, ja Allenin, 82, ottolapsi Moses Farrow, 40, julkaisi keskiviikkona blogissaan pitkän kirjoituksen, jossa puolustaa isäänsä. Blogimerkinnän otsikko on A Son Speaks Out, Nyt puhuu poika.


Allenia on syytetty tyttärensä Dylan Farrow’n seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lapseensekaantumisen väitetään tapahtuneen Mia Farrow’n kodin ullakolla Connecticutissa 4. elokuuta 1992, kun Dylan oli seitsemänvuotias.

Oikeus hylkäsi Allenia vastaan kohdistetun syytteen, mutta asia nousi uudestaan julkisuuteen 2014, kun Dylan julkaisi New York Times -lehdessä avoimen kirjeen, jossa vetosi Allenin ihailijoihin ja hänen kanssaan työskenteleviin ihmisiin, että nämä lopettaisivat Allenin tukemisen. Myös tuolloin Moses Farrow ilmaisi tukensa isälleen.


MeToo- ja Time’s Up -kampanjoiden tuotua seksuaalisen häirinnän näkyville Dylan Farrow’n väitteet ovat jälleen nousseet julkisuuteen. Kasvava joukko kuuluisia näyttelijöitä – muun muassa Timothée Chalamet ja Mira Sorvino – on ilmoittanut uskovansa Dylania ja kieltäytyvänsä jatkossa yhteistyöstä Allenin kanssa.

”Kohtuutonta häpäisyä”

Moses Farrow’n mukaan hänen äitinsä kuitenkin keksi Connecticutin tapahtumat omasta päästään. Hän kirjoittaa muistavansa tarkoin, että paikalla oli elokuisena päivänä viisi lasta ja kolme aikuista, eikä kukaan heistä olisi päästänyt Dylania kahden kesken Woodyn kanssa.

Pojan mukaan hänen isäänsä kohdistuu kohtuutonta häpäisyä.

– En voi enää olla hiljaa. Woody Allenia syytetään yhä rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt, Moses Farrow kirjoittaa.


Farrow syyttää äitiään Mia Farrow’ta manipuloinnista, aivopesusta ja henkisestä ja ruumiillisesta väkivallasta. Pojan mukaan äiti tunsi itsensä pahasti loukatuksi, kun hänelle paljastui, että hänen miehensä petti häntä hänen oman tyttärensä Soon Yi-Previnin kanssa, minkä jälkeen hän aivopesi lapsensa uskomaan, että heidän isänsä on hyväksikäyttänyt Dylania.

Allen ja Previn, 47, solmivat avioliiton 1997 ja ovat edelleen naimisissa.

Allen kiistää syytökset

Allen itse on alusta lähtien kiistänyt syytökset. Syyttäjät tutkivat tapauksia 1990-luvulla ja päättivät olla nostamatta syytteitä Allenia vastaan. Vanity Fair -lehden mukaan tapaukseen liittyy kuitenkin useita eittämättömiä tosiseikkoja, jotka asettavat Allenin toiminnan epäilyttävään valoon.

Lehden mukaan Allen oli jo aiemmin käynyt terapiassa Dylaniin kohdistuneiden väitettyjen sopimattomien lähestymisten vuoksi, kieltäytyi viranomaisten valheenpaljastustestistä ja muunteli kertomustaan päivän tapahtumista.

Dylan Farrow julkaisi Twitterissä lyhyen vastineen veljensä blogikirjoitukselle.

– Tämä on yritys jallittaa aikuisen naisen taholta tuleva uskottava syytös, hän kirjoitti.Epäselvyyksiä perheessä

Perheen historiaan liittyy lukuisia muitakin epäselvyyksiä. Yksi niistä liittyy vanhemmuuteen: Mia Farrow’n ja Woody Allenin ainoaksi biologiseksi lapseksi virallisesti kirjatun Ronan Farrow’n on epäilty olevan todellisuudessa Farrow’n entisen aviomiehen, laulaja Frank Sinatran ja Farrow’n biologinen lapsi.

Ronan Farrow asettui Twitterissä siskonsa tueksi.

– Äitini teki uskomattoman hienoa työtä meidät kasvattaessaan. Kukaan niistä sisaruksistani, joiden kanssa olen keskustellut asiasta, ei koskaan kokenut äitini taholta muuta kuin rakkautta ja huolenpitoa. -- Minä uskon siskoani.
Tällä hetkellä Farrow’lla on 11 elossa olevaa lasta, joista neljä biologisia ja seitsemän adoptoituja, jälkimmäisten joukossa Allenin puoliso Soon-Yi Previn. Kaksi perheen lapsista on kuollut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt