Viihde

Tenavatähti Matias Sassalin Saana-sisko kilpailee tangokuningattaren tittelistä – isoveli muistetaan erikoisesta kappaleesta ja näyttävistä silmälaseistaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Tangomaratonin loppukilpailuun pyrkivä Saana Sassali saa tukea isoveljeltään Matias Sassalilta.
Sodankylän Syväjärveltä kotoisin oleva Saana Sassali kilpailee Tangomarkkinoiden finaalin karsinnassa 9.6. Keravalla. Hän on siis kahdeksan parhaan joukossa.

Jos sukunimi Sassali kuulostaa tutulta, se ei ole ihme, sillä vuoden 1991 Tenavatähti-kilpailussa kuultiin harvinainen esitys, kun Saanan isoveli Matias Sassali lauloi toisen maailmasodan aikaisen suosikkisävelmän Elämää juoksuhaudoissa. Kyseessä on kansansävelmä, johon Usko Kemppi teki suomenkieliset sanat.

– Isoveljeni Matias on tukenut alusta asti minua. Kun kerroin hänelle, että mieleni tekisi lähteä mukaan kisaamaan Tangomarkkinoille, hän sanoi, että sinun täytyy tehdä niin kuin sydän sanoo, Saana Sassali kertoo.


Saana Sassali asuu nykyään Helsingissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sydämeltäni ja sielultani ole sodankyläläinen. Olen onnellinen jo tähänastisesta menestyksestä, mutta pyrin finaaliin innokkaasti. Olen jo pienestä asti ihaillut tangokuningattaria. Ajattelin, että olisi upeaa olla yhtä hyvä laulaja kuin Marita Taavitsainen tai Arja Koriseva, hän sanoo.

– Koko tangokulttuuri ja iskelmät ovat minulle rakkaita, Saana Sassali kertoo.

Matias muistetaan jo vuodelta 1991

Matias Sassalin esitys vuonna 1991 jäi monien mieleen ensinnäkin erikoisesta kappalevalinnasta ja osittain myös Matiaksen suurista silmälaseista.

– Lapsihan ei ajattele sen kummemmin, mitä se laulaa. On vain hyvä kappale, joka lapsen pitää saada laulaa, Matias Sassali kertoi 18.3.2018 huvittuneena Ilta-Sanomille lapsuuden laulukisastaan.


Matias Sassali jatkoi aikuisena musiikin parissa. Maaliskuussa 2018 hän kertoi IS:lle soittavansa rumpuja ja laulavansa taustoja Jarkko Honkanen ja Taiga -tanssiorkesterissa, nykyään hän ei ole mukana enää tuossa kokoonpanossa, vaan keikkailee tällä hetkellä vaihtuvissa kokoonpanoissa.


Finaaliin haluaa tämä joukko

Tangomarkkinoiden sivuilta selviää ketkä ovat mukana finaalin karsinnoissa.

Finaalin karsinnassa kilpailevat Essi Latva-Korpela, Hanna Hirvonen, Kia Heiskanen, Nina Åkerman, Piia Savo, Raisa Laine, Saana Sassali ja Virpi Piippo.

Miesten kisaajat ovat Benjamin Enroth, Jarno Kokko, Marko Haapaniemi, Mika Mäkkeli, Petri Kiiski, Pyry Hautamäki, Tino Ahlgren ja Tomi Kuusela.

Juttua on editoitu 23.5.2018 kello 20.37. Juttuun on lisätty se, että Matias Sassali keikkailee tällä hetkellä vaihtuvissa kokoonpanoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt