Suomessa lomaileva tähtinäyttelijä heitti vaatteet päältään ja pelasti hukkuvan eläimen Kaivopuistossa – ”Minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa”

Useista suosikkisarjoista tuttu Manu Bennett teki todellisen urotyön Helsingin kaivopuistossa.

Manu Bennet pelasti muovikylttiin kuristuneen eläimen Helsingissä.

23.5.2018 10:44

Muun muassa Arrow-tv-sarjasta ja Hobitti-elokuvista tuttu uusiseelantilainen näyttelijä Manu Bennett, 48, lomailee tällä hetkellä Suomessa.

Bennett on julkaissut Instagram-tilillään useita kuvia Helsingin keskustasta. Kuvissaan hän muun muassa poseeraa Elias Lönnrotin patsaalla Lönnrotinkadulla ja Kaivopuistonrannassa.

Bennet on ryhtynyt Suomen-vierailullaan myös sankariksi, sillä eräässä kuvassaan hän esittelee pelastamaansa eläintä. Bennet julkaisi tilillään kuvan valkoposkihanhen kanssa.

Kuvassa Bennet on riisunut vaatteensa ja pitää lintua sylissään. Kuvatekstissä näyttelijä kertoo, että pelasti linnun, joka oli joutunut pahaan pulaan ja oli vähällä hukkua.

– Harhailin laiturilla Helsingissä, Suomessa ja huomasin tämän uros Kanadan valkoposkihanhen huitomassa tämä muovinen ”uhanalaiset linnut” -kyltti kaulansa ympärillä. Melko erikoinen kuolemanloukku, Bennet kertoo.

Neuvokas näyttelijä ei jäänyt katsomaan linnun kärsimystä, vaan riisuutui nopeasti ja hyppäsi mereen pelastamaan lintua.

– Pois lensivät vaatteet! Minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa ja tarttua lintuun, Bennet kertoo.

– Naru oli kietoutunut sen kaulan ympärille kuin hirttosilmukka. Sen naaraskumppani oli erittäin kovaääninen ja onnellinen kun palautin sen kumppanin takaisin veteen. Kaksi lintua lisää lentävät kotiin tänä talvena.

Bennettin kaunis ele pulassa ollutta lintua kohtaan on herättänyt runsaasti kiitosta näyttelijän kuvan kommenteissa. Moni toteaa, kuinka upeaa on, että näyttelijä laittoi itsensä likoon avuttoman eläimen puolesta.

– Awww! Olen todella onnellinen, että pelastit eläimen. Olet erittäin kiltti ja rakastava mies, jolla on iso sydän. Onko mitään, mitä et tekisi?

– Kiitos, että teit sen.

– Vau, upeasti tehty!

– Lintu tukehtumassa ”uhanalaiset linnut” -kylttiin vaikuttaa oudon ironiselta. Kiitos, että pelastit hänet!

Luontoportin mukaan valkoposkihanhi painaa noin kaksia kiloa ja sen siipien kärkiväli on 120–142 senttiä. Ympäristö.fi-sivuston mukaan niitä esiintyi vuonna 2016 pääkaupunkiseudulla noin 10 000 yksilöä. Koko suomessa valkoposkihanhia oli tuolloin noin 30 000.

Valkoposkihanhet ovat Suomessa rauhoitettu laji niiden metsästys on kielletty. Hanhista saattaa kuitenkin olla paljon riesaa esimerkiksi mökkirannoilla. Linnut voivat levittää tauteja ja niiden uloste saattaa olla ikävä riesa rannoilla ja puistoissa. Suuret, muuttomatkallaan olevat hanhiparvet saattavat myös tuhota viljelyksiä.

IS uutisoi tiistaina, että kokoomus aikoo kannattaa valkoposkihanhien metsästystä.

Urotyön Kaivopuistossa tehnyt Manu Bennett tunnetaan fantasiarooleistaan. 48-vuotias tähti on näytellyt Slade Wilsonia Arrow-sarjassa vuosina 2013–2017.

Lisäksi hänet on nähty Hobitti-elokuvien Morian örkkipäällikkö Azogina. Bennett on näytellyt myös muun muassa Spartacus-tv-sarjassa.

Ennen Suomen-vierailuaan Uudesta-Seelannista kotoisin oleva Bennett on reissannut esimerkiksi Venäjällä ja Puolassa. Hänellä on kolme lasta yhdessä ex-vaimonsa, israelilaisen Karin Horenin kanssa. Pari erosi vuonna 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?