Näin herttuatar Meghan esitellään hovin virallisilla verkkosivuilla – yksi asia korostuu yli muiden - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin herttuatar Meghan esitellään hovin virallisilla verkkosivuilla – yksi asia korostuu yli muiden

Meghan Marklesta tuli lauantain häiden myötä osa kuninkaallista perhettä. Hänestä käytetään nykyisin nimeä herttuatar Meghan.

20.5.2018 17:43

Sussexin herttuatar Meghan on saanut omat sivunsa brittikuninkaallisten verkkosivuilla. Meghan avioitui lauantaina prinssi Harryn, joka sai hääpäivänään tittelin Sussexin herttua, kanssa.

  • Yllä olevalla videolla on kooste Harryn ja Meghanin häistä.

Daily Mailin mukaan Meghanin sivut tulivat julki vain muutama tunti häiden jälkeen.

Meghanin elämäkertasivulla kerrotaan herttuattaren koulutaustasta ja urasta näyttelijänä. Sivulla nostetaan esiin Meghanin tunnetuin rooli Pukumiehet-televisiosarjassa ja näyttelijän ylläpitämä The Tig -lifestylesivusto.

– Hän käytti alustaa keskustellakseen asioista kuten sukupuolten välinen tasa-arvo sen lisäksi, että kirjoitti matkustamisesta, ruoasta ja muodista.

Herttuatar Meghan on nyt osa kuninkaallista perhettä.­

Meghanin esittelysivun tekstissä kerrotaan puolestaan herttuattaren tekemästä hyväntekeväisyystyöstä.

– Jo nuoresta pitäen herttuatar on ollut tietoinen sosiaalisista ongelmista ja aktiivisesti osallistunut hyväntekeväisyystyöhön.

– 11-vuotiaana hän menestyksekkäästi kampanjoi yritystä vastaan, jonka pesuainetta markkinoineessa televisiomainoksessa käytettiin seksististä kieltä.

Kuva 11-vuotiaan Meghanin haastattelusta. Meghan puhui haastattelussa tasa-arvosta ja kritisoi mainoksessa käytettyä kieltä. Meghan kirjoitti palautteen pesuaineen valmistajalle ja mainosta muutettiin.­

Esittelysivulla kerrotaan, kuinka Meghan on aiemmin työskennellyt esimerkiksi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin edustajana World Visionin lähettiläänä. Tehtävissään Meghan on tutustunut esimerkiksi Mumbain slummeihin ja Ruandan naisjohtajiin.

– Olen ylpeä siitä, että olen nainen ja feministi, Meghanin sitaatti sivulla kuuluu.

Tekstistä välittyy kuva vahvasta naisesta, joka on lapsesta saakka tehnyt töitä muiden hyvinvoinnin eteen. Nykypäivänä kuninkaallisten työ on pitkälti hyväntekeväisyystyötä, joten ei ole ihme, että aihetta korostetaan Meghanin sivuilla.

Verkkosivuilla kerrotaan myös, kuinka Meghan on tutustunut paikallisiin yhteisöihin ja hyväntekeväisyystyöhön Britanniassa sen jälkeen, kun hänen kihlauksestaan prinssi Harryyn kerrottiin marraskuun lopussa.­

Jo ennen häitä kerrottiin, että Meghan ja Harry toivoivat, että häälahjojen sijaan pariskuntaa muistettaisiin lahjoituksilla heidän valitsemiin järjestöihin.

Kuninkaallisten verkkosivujen lisäksi esimerkiksi Kensingtonin palatsin Twitter- ja Instagram-tilien kuvat vaihdettiin sellaisiin, joissa on Meghan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?