Älä ota selfietä sisätiloissa, mutta jos otat, niin... huipputubettaja Peter McKinnonin selfie-vinkit - Viihde - Ilta-Sanomat

Älä ota selfietä sisätiloissa, mutta jos otat, niin... huipputubettaja Peter McKinnonin selfie-vinkit

Yli kahden miljoonan seuraajan YouTube-tähti, valokuvaaja Peter McKinnon vieraili Suomessa perjantaina.

20.5.2018 13:24

Kanadalainen Peter McKinnon haaveili alusta asti siitä, että hän pystyisi joskus työskentelemään yrittäjänä.

– Jos sinulla ei ole tavoitteita, päädyt tekemään työtä niille, joilla on tavoitteita etkä vain itsellesi, hän muistuttaa.

Online-videotuotantoon keskittyvässä Foom-tapahtumassa Helsingin Korjaamolla puhunut Peter McKinnon korostaa, ettei kahden miljoonan seuraajan lukumääriin pääse yhdessä yössä. Hän aloitti työuransa sirkuksesta, myi vakuutuksia ja taikatemppuja, työskenteli kamerakaupassa, valokuvasi ja teki videoita muille.

– Joka ikinen kerta minulta kysytään, miten pääsin parin miljoonan seuraajan lukuihin. Minulta kesti päästä siihen 15 vuotta.

Ystävä ehdotti, että miksei McKinnon alkaisi tehdä videoita vain itselleen. Siitä lähti tubettaminen, vaikka mies suhtautui alkujaan karsastaen YouTubeen.

McKinnon kertoi, ettei pidä yhdestäkään videostaan, koska näkee perfektionistina niissä vain virheitä. Mutta jos pääsee pelkkien virheiden näkemisen yli, on lähempänä menestymistä. Tubettaminen vaatii säännöllisyyttä ja johdonmukaisuutta, jotta yleisö osaa odottaa, milloin seuraava video ilmestyy. Itsensä motivoiminen voi olla aika ajoin haastavaa.

–  Ihmiset ei näe taustoja, lentomatkoja, kaikkea säätämistä. Lisäksi tasapainottelu perheen ja työn kanssa on haastavaa.

McKinnon ei näytä videoissaan vaimoaan ja lastaan yksityissyistä, koska sanoo, ettei ole perhevloggaaja.

– Vaimon kanssa kunnioitamme sitä mitä toinen tekee. Joskus vain sammutamme puhelimet ja yritämme elää tavallista elämää.

Hän sanoo haaveidensa toteutuneen. Kahvi kuuluu olennaisesti McKinnonin brändiin, vaikkei mies niin rakastakaan kahvia. Yksi haaveista oli saada oma kahvimerkki, Peter McKinnon Golden Hour Blend, jota saa San Diegosta. Suomalainen kahvi saa McKinnonilta kehuja.

Suomen-vierailullaan McKinnon ehti jakaa myös ammattilaisen vinkit parhaan selfien ottamiseen.

– Älä ota koskaan selfietä sisätiloissa, ellet ole aivan ikkunan vieressä, McKinnon painottaa.

Hänen mukaansa monet ottavat selfieitä sisällä pimeässä tosi huonossa valossa.

– Älä vaan käytä salamaa. Kaikista paras on luonnollinen ikkunasta tuleva valo, joka tekee kaikista kohteista imartelevia. Jos olet ulkona, ota varjossa, äläkä vaan ota suoraan auringonvaloon. Etsi varjoja!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?