Kauhunhetket missitalossa: Laura kaatui portaissa traagisin seurauksin – nivelsiteet poikki ja sääriluuhun murtuma

Julkaistu:

miss suomi
Miss Suomi -semifinalisti Laura Savilakso kaatui eilen portaissa niin, että hänen sääriluunsa murtui. Sinnikäs kaunotar aikoo pysyä onnettomuudesta huolimatta vahvana.
Miss Suomi -semifinalisti Laura Savilakson, 18, koki eilen kauhunhetkiä. Ehdokkaille järjestetään tällä viikolla missitalossa runsaasti erilaisia missikoulutuksia.

Oulusta kotoisin oleva kaunotar oli tulossa päivän luennolta ja kävelemässä missien majapaikkana toimivan talon alimpaan kerrokseen.

Epäonnekseen Lauran jalka lipesi portaissa pahemman kerran.

– Astuin yhden portaan kohdalla huonosti ja jalkani vääntyi. Lensin portaat alas rytinällä, Laura kuvailee Ilta-Sanomille onnettomuutta.

Kaatuminen oli vauhdikas ja kohtalokas, sillä vääntyneen nilkan lisäksi Lauran sääriluu otti kipeästi osumaa viimeiseen portaaseen.

Laura kertoo nousseensa ylös heti kaaduttuaan, mutta äärimmäinen kipu valtasi hänet heti.

– Tälli oli todella kova ja kipu oli äärimmäisen voimakas. Tuli sellainen aika raju reaktio heti, kun olin lentänyt portaat alas, Laura kuvailee.


– Kun yritin kävellä, niin jalat lähti heti alta ja tuli tajuton kipu. Tuntui, että pyörryn, Laura kuvailee kauhunhetkiään.

Missikaunotar lähtikin samantien lääkäriin. Neito passitettiin röntgeniin ja lääkärin tuomio oli yksiselitteinen:

– Oikean nilkan nivelsiteet olivat menneet ja sääriluuhun tullut murtuma.

Varsinaista kipsiä Laura ei saanut, mutta nilkkatuki edistää nyt paranemista. Säären murtuman annetaan luutua itsekseen. Kepit missikaunotar sai, ja nyt hän kulkeekin niiden kanssa, sillä käveleminen olisi muuten liki mahdotonta.

– En pysty laittamaan kenkää jalkaan tai varaamaan siihen painoa yhtään, Laura harmittelee.

– Parantuminen ottaa kahdesta viikosta kuukauteen. Jalkaa pitää kuntouttaa muutamia viikkoja oman ajan ja toipumisen mukaan, Laura huokaisee.


Keppien kanssa liikkuminen ei ole Lauralle aivan vieras asia. Vauhdikas oululainen on aiemminkin murtanut jalkansa, vaikka tällöin kyseessä olikin eri jalka.

– Olen itseasiassa ihan konkari näiden keppien kanssa, hän nauraa.

– Samasta jalasta on mennyt nivelsiteet aikaisemminkin. Vasenkin nilkka on joskus murtunut, Laura kertoo.

Kivun lisäksi murtuma haittaa myös Lauran osallistumista missiehdokkaille järjestettyihin koulutuksiin. Tänään hän joutui jättäytymään pois kävelyharjoituksesta, jonka vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak tuli tytöille pitämään.

– Rakastan olla lavalla ja kävely on minulle sellainen juttu, mitä tykkään tehdä. Harmittaa mielettömästi, mutta tällaisia vahinkoja sattuu kaikille, ei näitä voi ennustaa


Voi olla, että Laura joutuu jättäytymään pois monesta muustakin tilaisuudesta. Esimerkiksi kaupungille lähteminen keppien kanssa on melko haastavaa.

– Luennot pystyn kuuntelemaan, mutta kaikki kävelyyn liittyvä on vaikeaa. Pyrin kuitenkin tietysti menemään kaikkeen mihin pystyn, Laura sanoo.

Alkushokin jälkeen Laura kertoo yrittäneensä nähdä asian positiiviset puolet.

– Aluksi tuli sellainen fiilis, että nyt olen tavallaan heikompi kuin muut, mutta käänsin sen niin, että vaikka mulla on tällainen, niin ei se estä. Menen vaikka harmaimman kiven läpi. Pitää pysyä vahvana, Laura kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt