Laulaja Antti Railio laihdutti yli 80 kiloa alle kahdessa vuodessa – hurja muodonmuutos muutti koko elämän: Näin hän teki sen

Laulaja Antti Railio hurahti salitreeniin. Elämäntapamuutos on vienyt häneltä jo 80 kiloa.

19.5.2018 6:59

Laulaja Antti Railio, 33, teki elämänmuutoksen, jonka avulla hän on onnistunut pudottamaan painostaan pois jo yli 80 kiloa. Vaikka kilot ovat karisseet nopeasti, reilussa puolessatoista vuodessa, jokainen kilo on vaatinut työtä otsa hiessä.

Sanonta ”ilmaisia lounaita ei ole” pätee Antti Railion mukaan myös painonpudotukseen. Hän on kahden viime vuoden aikana tehnyt paljon hyvinvointinsa eteen.

Antti Railio 80 kiloa painavampana Iskelmä Gaalassa viime vuoden helmikuussa.

Railio kiittää valmentajaansa ja treenikaveriaan Hans Felliä, jonka ohjauksessa elämä on muuttunut totaalisesti: mies puhkuu energiaa ja on aivan eri mies kuin se väsynyt laulaja, jolle kahden tunnin keikat alkoivat olla äärimmäisiä ponnistuksia.

– Minulla oli ongelmia äänen kanssa, enkä jaksanut välispiikkejä: ne menivät puhaltamisessa.

Nyt Antti on muuttunut mies.

Laulaminen on hänelle kutsumusammatti ja elämäntapa.

– Se alkoi silti tuntua työltä: katsoin kelloon, että vielä 10 minuuttia pitää jaksaa vetää. Nyt lähden keikoille aivan innolla enkä malttaisi millään lopettaa: kahden tunnin keikka ei tunnu missään.

Railio on kertonut julkisuudessa sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Nyt hän uskoo, että valtava ylipaino vaikutti myös psyykeen.

– Puoleentoista vuoteen en ole tarvinnut mitään masennus- tai paniikkihäiriölääkitystä enkä mitään muutakaan lääkitystä, sillä vastustuskykykin on parantunut radikaalisti. Ennen kaikki mahdolliset taudit tarttuivat minuun, nyt olen ollut täysin terve.

Painonpudotuksessa on kyse kokonaisvaltaisesta elämäntaparemontista, ei dieetistä. Niistäkin Railiolla on kokemusta. Hän tietää, miten nopeasti kilot palaavat dieetin jälkeen.

Hän kertoo jääneensä koukkuun salitreenaamisen tuomaan hyvään oloon. Railio treenaa valmentajansa kanssa kolme tai neljä kertaa viikossa.

– Olen palannut juurilleni ja löytänyt nuoruuden innon liikunnasta. Nuorena harrastin kuulantyöntöä ja keihään- ja kiekonheittoa, ja potkunyrkkeilyäkin tuli harrastettua. Nyt aloitin potkunyrkkeilyn uudestaan, hän virnistää ja näyttää mustuneita käsivarsiaan.

 

90-luvun tunnettu kehonrakentaja ja gladiaattori Hans Fell alias Hanssi kehuu valmennettavansa motivaatiota, joka on kasvanut päivä päivältä samassa tahdissa lihasten kanssa.

– Motivaatio on todella kova. Kaikessa näkee, että hän on ollut nuorena innokas urheilija. Nyt se into on tullut takaisin.

Tärkeä osa elämäntaparemonttia on terveellinen ja laadukas ruoka. Railio ei enää käytä eineksiä eikä pitkälle jalostettua ravintoa. Kaupan einesmakaronilaatikon sijasta hän valitsee lautaselleen puhdasta hyvää ruokaa: paljon kasviksia, riisiä tai perunaa sekä kalaa, kanaa tai muuta lihaa.

 

Pizza ei laulajalle enää maistu, eikä alkoholi. Muukin herkuttelu on jäänyt kuin luonnostaan.

– Snickers oli ennen ihan ultimate herkku minulle, mutta nyt en pysty sitäkään enää syömään, hän nauraa.

– Kaikkeen tottuu, jos ja kun vain haluaa ja tekee. Kroppa ja mieli tulevat perässä.

 

  • Yllä olevalla videolla artisti kertoo elämänmuutoksestaan Tähän aikaan ensi vuonna -ohjelmassa.

Fell muistuttaa myös säännöllisen syömisen tärkeydestä: kun syö kolmen tunnin välein, verensokeri ei pääse romahtamaan. Tämän vuoksi hänen suojattinsa kuljettaa keikoilla mukanaan terveellisiä välipaloja: nälkää pitää välttää.

– Ruokailuaikoja ei tarvitse katsoa kellosta, ne tulevat tottumuksesta ihan luonnostaan. Myös noutopöydät ovat hyviä keikkareissuilla. Vähän kyllä hävetti, kun jouduin kysymään, paljonko lehtipihvi tai kanafile mahtaa painaa, kertoo Railio, joka on kokenut matkan varrella myös epätoivoisia hetkiä.

Pahin koettelemus oli parisuhteen kariutuminen, mutta pikkuhiljaa hän on päässyt siitäkin yli. Perheeseen kuuluu 4- ja 10-vuotiaat lapset.

Treenaamista mies aikoo jatkaa läpi koko elämän. Painoa hän pudottaa edelleen. Tavoitteena on noin sada kilon paino.

– Mahan päällä on vielä vähän pakkia, hän näyttää ja kertoo pukeutuvansa nyt 3XL-koon treenipaitaan. 1,5 vuotta sitten älliä oli 9.

– Viimeisten kilojen lähteminen vaatii enemmän työtä, eli nyt on lisättävä tempoa. Onneksi ihoni vetäytyy aika hyvin, mutta mahaa ehkä täytyy vähän käydä saksimassa.

Railion valmentaja Hans Fell alias Hanssi kehuu valmennettavansa motivaatiota.

Antti Railio oli nuorena innokas liikkuja ja harrasti muun muassa kuulantyöntöä ja keihäänheittoa. Elämäntapamuutoksen myötä hän on löytänyt ilon liikunnasta uudestaan.

Ruokailu ja treenaus

Antti Railio suosii ruuanlaitossa oliivi- ja kookosöljyä. Paistamisessa hän käyttää rapsi- tai rypsiöljyä. Ruoka-aineet hän punnitsee tarkkaan.

Ruoka-aineet ovat aina mahdollisimman pelkistettyjä, puhtaita, raakoja ja lisäaineettomia.

Antti tekee salitreenin 3–4 kertaa viikossa, minkä lisäksi hän harrastaa lähes joka päivä muuta kuntoilua, kuten pyöräilyä, uintia, kävelyä tai potkunyrkkeilyä sekä hyötyliikuntaa ja lasten kanssa leikkimistä.

Keikkapäivinä laulaja huolehtii säännöllisestä ravinnon saannista varaamalla keikkabussiin mukaan mm. proteiinipitoisia välipaloja. Ellei aamulla ole mahdollista saada kaurapuuroa, hän syö puuron sijasta ruisleipää.

Kun Antti haluaa oikein herkutella, hän pilkkoo paistinpannulle parsakaalia, herkkusieniä, sipulia ja paprikaa. Oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, chilillä ja timjamilla maustetun ruuan hän nauttii kanan tai kalan sekä riisin, perunan tai pastan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?