Viihde

Näin paljon Jasper Pääkkönen on muuttunut – hurjassa nousukiidossa oleva ura alkoi lähes 20 vuotta sitten: muistatko nämä tyylit?

Julkaistu:

Jasper Pääkkönen singahti tähdeksi Salatut elämät -sarjasta yli 19 vuotta sitten. Sittemmin näyttelijä on tehnyt lukuisia menestysrooleja ja muuttunut melkoisesti.
Moni 1990-luvun nuori muistaa Jasper Pääkkösen yhä Salatut elämät -sarjan Saku Salinina. Tuolloin parikymppinen Pääkkönen näytteli ensi askeleitaan ottavissa Salkkareissa ja hurmasi rosoisella imagollaan.

Pääkkösen hiukset olivat ajan henkeen kuuluen keskijakauksella varustetut ja vaaleat, ja hänen roolihahmonsa nähtiin huppareissa ja löysissä housuissa.


Pääkkönen näytteli Salatut elämät sarjassa vuosina 1999–2002 ja loi suosikkisarjan jälkeen menestyneen uran Suomen eturivin elokuvissa.
  • Katso kuvakooste Pääkkösen uran varrelta artikkelin lopusta!
Pääkkösen läpimurtorooli valkokankaalla oli heti hänen ensimmäinen elokuvansa. Pääkkönen näytteli Eeroa Aleksi Mäkelän ohjaamassa Pahat pojat -elokuvassa. Pääkkösen, Peter Franzénin, Niko Saarelan ja Lauri Nurkseen tähdittämä elokuva sai ensi-iltansa tammikuussa 2003. Sen näki elokuvateattereissa yli 600 000 katsojaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pääkkönen on nähty myös lukuisissa muissa suomalaisissa elokuvissa. Hän on näytellyt esimerkiksi Levottomat 3 – Kun mikään ei riitä-, Paha maa- (2005), Rööperi- (2009), Napapiirin sankarit- (2010), Vuosaari- (2012) ja Leijonasydän-elokuvissa (2013) . Vuoden 2006 Matti-elokuvassa Pääkkönen näytteli mäkilegenda Matti Nykästä. Lisäksi hänet on nähty Vares-elokuvissa.

Pääkkösen rankka rooli Leijonasydän-elokuvassa toi hänelle Jussi-palkinnon parhaasta miessivuosasta.

Näyttelijän työn lisäksi Pääkkönen tunnetaan intohimoisena kalamiehenä. Hän on puhunut julkisuudessa runsaasti uhanalaisten kalalajien suojelusta, vastuullisesta kalastuksesta ja kalakantojen elvyttämisestä. Näyttelijä on myös matkustanut kalastamaan maailman parhaille kala-apajilla.

Kalastuksen lisäksi Pääkkönen on laajentanut osaamistaan ravintolaomistajaksi. Pääkkösen ja kansanedustaja Antero Vartian rakennuttama Löyly-saunakompleksi valmistui Helsingin Hernesaarenrantaan vuonna 2016. Puisessa rakennuksessa on kolme erillistä saunatilaa, ravintola ja suuri terassi.

Viime vuosina Pääkkönen on niittänyt kansainvälistä mainetta kanadalais-irlantilaisessa Viikingit-sarjassa. Pääkkönen on kuvannut sarjaa ulkomailla ja viettänyt runsaasti aikaa Los Angelesissa luoden uraa Atlantin takana.

Kova työ on tuottanut tulosta, sillä tällä viikolla 37-vuotias Pääkkönen singahti Hollywood-tähtien joukkoon Cannesin elokuvafestivaaleilla. Festivaaleilla sai maailmanensi-iltansa ohjaajalegenda Spike Leen uusi elokuva Blackkklansman, jossa suomalaisnäyttelijä nähdään väkevässä sivuosassa Ku Klux Klanin jäsenenä.

Rooli Hollywood-elokuvassa toi Pääkköselle oitis kansainvälistä näkyvyyttä, kun hän saapui Cannesin kuuluisalle punaiselle matolle yhdessä elokuvan muiden tähtien kanssa.
  • Katso video jutun alusta: Jasper Pääkkönen punaisella matolla Cannesin elokuvajuhlilla
Pääkkönen poseerasi Cannesissa kymmenille kuvaajille yhdessä muun muassa Star Wars -tähti Adam Driverin ja Denzel Washingtonin pojan, John David Washingtonin kanssa. Elokuvan ensiesityksessä yleisö antoi kymmenenminuuttiset aplodit seisaallaan. Pääkkönen kertoi IS:lle, että tuntui uskomattomalta nähdä itsensä mukana maailmankuulun Leen elokuvassa.

– Viimeisten minuuttien aikana meni kylmät väreet jatkuvasti. Katsoin vain kangasta ja mietin, että v***u olen oikeasti mukana tässä. Että olen pienenä osana tekemässä jonkinlaista historiaa, näyttelijä totesi.
  • Katso video: Blackklansman-elokuvan traileri
Edit: Kuvatekstiä korjattu 18.5. klo 8.26: Elina Knihtilän nimi korjattu Elina Hietalaksi.

Tuoreimmat