Miss Suomi -semifinalisti Paula Brunow selätti vakavan sairauden – hoidoilla kova hinta: ”Elämä tuntui vankilalta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Suomi -semifinalisti Paula Brunow selätti vakavan sairauden – hoidoilla kova hinta: ”Elämä tuntui vankilalta”

Paula Brunow kannustaa nuoria naisia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

15.5.2018 18:50

Helsingissä asuva Paula Brunow, 25, myöntää käyneensä kauneusoperaatiossa. Brunow kokeili huulten täyttämistä reilu vuosi sitten.

– Se ei ollut oma juttu. Olen kiitollinen siitä, ettei se ole pysyvä toimenpide. En lähtisi tekemään sitä uudestaan, koska olen viimeisen vuoden aikana hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen, Brunow sanoo.

Missikeisarinna Sunneva Kantola kertoo, etteivät kauneusoperaatiot ole Miss Suomi -kilpailussa kiellettyjä.

– Kauneusleikkauksiin suhtaudutaan varauksellisesti ja tapauskohtaisesti. Meillä ei ole tarvetta tarkistaa ketään. Me haemme luonnonmukaista kauneutta.

Brunow kehottaa miettimään tarkkaan, alkaako muokata ulkonäköään.

– Haluaisin nimenomaan kannustaa kaikkia nuoria naisia siihen, että älkää lähtekö tekemään kauneusoperaatioita, koska meille kaikille ei sovi samanlaiset piirteet, siinä missä vaatteet ei sovi kaikille tai samanlainen meikkityyli.

Brunow kannustaa hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

– Itsekin nuorena tyttönä ajattelin, että olen niin hassun näköinen, mutta nyt olen todella iloinen omista piirteistäni. On hyvä asia olla erilainen.

B­

Brunow sairastui lapsena vakavaan munuaistulehdukseen, jota hoidettiin muun muassa kortisonilla. Vahva lääkitys aiheutti turvotusta ja sai nuoren tytön kamppailemaan ulkonäköpaineiden kanssa. Lisäksi lääkitys vaikutti luustontiheyteen ja aiheutti Brunowille lonkkavian, jota on hoidettu leikkauksilla.

– Jouduin opettelemaan uudestaan kävelemään ja kävelin kepeillä vuoden.

Vaikka myös tulevaisuudessa on edessä lonkkaleikkauksia, Brunow pysyy optimistisena.

– Aluksi elämä tuntui vankilalta, kun on urheilullinen tausta, mutta siihen on saanut tottua. Kaikki lonkkavikaiset tietävät, miten se rajoittaa elämää, mutta pitää pysyä positiivisena ja miettiä kaikkia mahdollisuuksia.

Brunow työskentelee asiakaspalvelijana Terveystalossa ja myyjänä pääkaupunkiseudun Alepoissa. Nuoruuden kokemukset ovat kuitenkin vaikuttaneet siihen, että Brunown unelmana on opiskella lääkäriksi.

Hän kokee vaikeiden kokemusten vaikuttaneen myös siihen, millainen missi hän haluaisi olla.

– Haluaisin lähteä lasten kummiksi ja keräämään rahoja lapsia varten viidelle yliopistolliselle sairaalalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?