Äiti luuli, ettei kuulisi lapsensa puhuvan koskaan – koki elämänsä yllätyksen pikaruokaravintolan autokaistalla - Viihde - Ilta-Sanomat

Äiti luuli, ettei kuulisi lapsensa puhuvan koskaan – koki elämänsä yllätyksen pikaruokaravintolan autokaistalla

Kaikki vanhemmat muistavat lapsensa ensimmäiset sanat.

15.5.2018 9:48

Alabamalaisen Briana Blankenshipin tyttärellä on kehityshäiriö, joka kuuluu autismikirjoon. 5-vuotias pikkutyttö ei nimittäin puhu. Lääkärit ovat varoitelleet perhettä, että Taylor-tyttö ei puhuisi välttämättä koskaan.

– Olin jo hyväksynyt, etten koskaan kuule hänen sanovan mitään, Briana-äiti kertoi Bored Pandalle.

– Kommunikoimme merkein ja elein. Meillä on myös tablettitietokone, joka on lukittu niin, että siitä saa auki vain kommunikointiin tarkoitetun applikaation.

Applikaation avulla tyttö on pärjännyt koulussa ja hänestä on tullut taitava kirjoittaja nuoresta iästään huolimatta.

– Viemme Tayloria joka viikko myös jumppaan. Se auttaa häntä oppimaan monia asioita, kuten ohjeiden seuraamista.

Äiti oli jälleen kerran viemässä tytärtään voimistelutunnille, kun mahdoton muuttui mahdolliseksi.

– Olimme matkalla – ja tietenkin myöhässä. Minun oli pakko ajaa lähimmän pikaruokalan autokaistalle saadakseni tytölle jotain syömistä ennen harjoituksia. Syömme tosi harvoin pikaruokaa, mutta nyt tyttäreni tajusi saavansa omaa lempiherkkuaan, ranskalaisia. Häntä alkoi jännittää ja takapenkiltä rupesi kuulumaan kikatusta. Silloin kuulin sen. Käänsin päätäni ja kysyin: sanoitko oikeasti ”äiti”? Hän katsoi minua ja sanoi sen uudestaan: äiti.

– Olin niin sekaisin, että tukin koko autokaistan kun ryhdyin kaivamaan puhelintani esille videoidakseni lastani. Sen jälkeen purskahdin itkuun.

Äidin kuvaama video alkoi levitä vauhdilla sen jälkeen, kun hän latasi sen Facebookiin.

– Olemme saaneet niin paljon ihania viestejä ihmisiltä ympäri maailmaa. He kertovat, että meidän tarinamme antaa toivoa heillekin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?