Viihde

Metallica lahjoitti Hurstin ruoka-avulle 25 000 euroa – näin bändi on lahjoittanut muissa maissa: ”Metallica haluaa antaa takaisin”

Julkaistu:

#MetallicaGivesBack
Suomessa vieraillut Metallica lahjoitti Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle 25 000 euroa. Muutkin vastaavat yhdistykset ympäri Eurooppaa ovat saaneet bändiltä rahallista tukea.
– Meihin otettiin yhteyttä, että Metallica haluaa tehdä joka maassa lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Meitä ehdotettiin ja he hyväksyivät ehdotuksen, Hursti avasi lahjoituksen taustoja IS:lle viime viikolla.

Yhtyeen taholta ei tullut tarkempaa ohjetta siihen, mihin lahjoitus tulee käyttää. Hurstin mukaan lahjoitus auttaa pitämään yllä ruoka-apua jatkossakin.

– Meillä on jatkuvasti työssä kuluja. Autokulut, vuokrakuluja, palkkakuluja, ostetaan jokaiseen ruokajakoon makkaraa ja muuta ja lahjoitus käytetään siihen. Tällainen iso summa auttaa paljon eteenpäin.
Lahjoitus ei ollut bändille mikään hetken mielijohde.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Metallica perusti vuonna 2017 All Within My Hands -säätiön.

Säätiön kotisivulla kerrotaan, että sen tarkoituksena on ”antaa takaisin jotain hyvää niille yhteisöille, jotka ovat tukeneet bändiä vuosien saatossa”.

– Kaikki keräämämme raha lahjoitetaan paikallisille hyväntekeväisyyttä harjoittaville yhteisöille. Jokainen penni menee suoraan kohteeseen, kotisivulla kerrotaan.

Tukholman keikan yhteydessä Metallica lahjoitti 325 000 kruunua Tukholman kaupunkilähetykselle, joka avustaa yksinäisiä ja sairaita, sekä pyrkii edistämään vanhusten ja lasten hoitoa. Kaupunkilähetyksen virallisena suojelijana toimii kruununprinsessa Victoria.
Oslossa bändi lahjoitti Kirkens Bymisjonille 250 000 kruunua. Järjestö tarjoaa muun muassa tukea kodittomille ja pyörittää päihdekuntoutuskeskuksia.
Ja lahjoituksia riittää.

Leipzigiläinen ruoka-apu sai 12 000 euroa.
Krakovalainen ruoka-apu puolestaan 80 000 zlotya.
Metallica on hankkinut lahjoitusrahaa myös huutokauppaamalla spesiaalijulkaisujaan ja myymällä Kirk Hammettin kitaroita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt