Viihde

Metallican yllättävä rahalahja turvasi Hurstin ruoka-avun loppuvuodelle: ”Olisi voinut olla, ettei olisi kesän jälkeen jatkettu”

Julkaistu:

Yhdistyksen rahatilanne on valoisa, kiitos Metallican, Hjallis Harkimon ja muiden yksityisten lahjoittajien, Heikki Hursti iloitsee.
Metallicalta saatu 25 000 euron lahjoitus turvaa Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoka-aputoiminnan jatkumisen pitkälle tulevaisuuteen.

Ilta-Sanomien ikkunanpesupuuhista tavoittama Heikki Hursti kertoo, että alkuvuodesta yhdistyksellä oli heikko rahatilanne. Hän arvioi tuolloin, että mikäli lisärahaa ei löydy, yhdistyksen toiminta voi lakata parissa kuukaudessa.

Hursti kertoi tammikuussa MTV:lle, että tilanteeseen ajauduttiin rahalahjoitusten ja kaupungin avustuksen pienenemisen vuoksi. Hurstin mukaan Helsinkin laski muutama vuosi sitten vuosiavustuksensa 150 000 eurosta 100 000:een euroon.

Nyt tilanne on huomattavasti parempi, hän iloitsee. Metallican lisäksi Hursti kiittää lukuisia yksityisiä lahjoittajia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Syntyi oikein kansalaisliike ja saimme lahjoitusvaroja yksityisiltä ihmisiltä.

Hursti mainitsee yhdeksi merkittäväksi tukijaksi hiljattain kokoomuksesta eronneen ja oman poliittisen liikkeensä perustaneen kansanedustaja Hjallis Harkimon.

– Sitten on ollut muun muassa Hurstille hynää -tukikonsertteja, jotka ovat tuottaneet yhteensä parikymmentätuhatta euroa. Se on kaikki kotiinpäin.

– Metallican, kuin Hjalliksenkin apu on valtavan tervetullutta. Ilman niitä tilanne olisi voinut olla se, ettei olisi kesän jälkeen jatkettukaan, hän sanoo.

Hursti harmittelee sitä, ettei mikään julkinen taho ole ryhtynyt avustamaan yhdistystä. Julkisista varoista annettu rahoitus turvaisi toiminnan jatkuvuuden.

– Juuri sillä tavalla, koska kuluja menee koko ajan. Odotan syvästi ja kovasti, että valtiovallan taholta, esimerkiksi valtiovarainministeriöstä lähdettäisiin kunnolla tukemaan tätä työtä. Niin ei oltaisi pelkästään vapaaehtoisten lahjoitusten varassa.

– Valtiovarainministeriö jakaa vuosittain 350 miljoonaa euroa erilaisille yhdistyksille. Jos saisimme vaikkapa 500 000 euroa vuodessa, niin pystyisimme kehittämään toimintaa ja jatkuvuus olisi varmaa, Hursti lisää.

Metallicalta tulleesta lahjoituksesta Hursti toteaa vielä, että summa saattaa kasvaa.

– Kyllähän se on iso raha ja voi vielä noustakin lipputulojen mukaan, mutta siitä en vielä tiedä. Se auttaa ainakin muutaman kuukauden eteenpäin. Varmaan pärjätään tämä vuosi loppuun asti ihan hyvin, hän sanoo.

Samaan hengenvetoon Heikki Hursti kehuu Metallican jäseniä ihmisinä, vaikka tapasikin heidät vain lyhyesti.

– Tyypithän olivat ihmisiä oikein isolla iillä. Erittäin sympaattisia kavereita.

Bändin musiikin suureksi ystäväksi hän ei kuitenkaan tunnustaudu.

– Olen joskus kuunnellut sitä. Jos tulee radiosta, niin en sulje sitä, mutta en ole mikään hevi-intoilija.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt