Suomi on osallistunut euroviisuihin 52 kertaa – Mutta mikä on kaikkien aikojen paras suomalainen viisukappale? Äänestä suosikkiasi!

Äänestä kaikkien aikojen suosikkisi suomalaisista euroviisukappaleista.

12.5.2018 10:00

Lauantaina illalla Saara Aalto kilpailee Monsters-esityksellään voitosta Lissabonissa järjestettävien euroviisujen finaalissa.

Finaalissa kilpailee yhteensä 26 maata ja Aalto kilpailee numerolla 17.

Saara Aallon Monsters on Suomen 52. edustuskappale euroviisuissa. Suomi osallistui euroviisuihin ensimmäisen kerran vuonna 1961, jolloin maatamme edusti Laila Kinnunen kappaleella Valoa ikkunassa.

Vaikka osallistumiskertoja onkin riittänyt, niin Suomen viisumenestys on kuitenkin ollut aika vaatimatonta.

Vuosina 1995, 1997, 1999, 2001 ja 2003 Suomi ei päässyt mukaan laulumittelöihin edellisen vuoden huonon menestyksen vuoksi.

Vuoteen 2006 asti Suomi oli koko euroviisuhistorian pisimpään voittamatta ollut maa. Tuolloin tilanne kuitenkin muuttui, kun Lordi rikkoi kaikki aiemmat piste-ennätykset ja voitti viisut kappaleella Hard Rock Hallelujah.

Kisan huonoin sijoitus nähtiin vuonna 2015, kun Suomen edustajana toimi punkyhtye Pertti Kurikan Nimipäivät kappaleellaan Aina mun pitää. Kolmellatoista pisteellä esitys sijoittui ensimmäisessä semifinaalissa viimeiseksi eikä selvinnyt finaaliin.

Ikimuistoisia viisukappaleita riittää pitkä lista, mutta mikä niistä on sinun suosikkisi? Äänestä kaikkien parasta suomalaista euroviisua alla.

Muista myös jakaa tuloksesi somessa!

Jos testi ei toimi, voit tehdä sen myös täällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?