Metallicalta upea ele: lahjoitti Hurstin ruoka-avulle 25 000 euroa – ”Tällainen iso summa auttaa paljon” - Viihde - Ilta-Sanomat

Metallicalta upea ele: lahjoitti Hurstin ruoka-avulle 25 000 euroa – ”Tällainen iso summa auttaa paljon”

Heikki Hursti iloitsee rockyhtyeen suuresta lahjoituksesta.

11.5.2018 21:44

Suomessa keikkaileva Metallica on lahjoittanut Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle 25 000 euroa. Yhtye tapasi Heikki Hurstin tänään ja lahjoitti valtavan kokoisen sekin.

– Mehän ollaan vanhoja tuttuja heidän kanssaan. Joka päivä kirjoitellaan toisillemme. No ei vaiskaan, Hursti vitsailee väleistään megabändiin.

– Meihin otettiin yhteyttä, että Metallica haluaa tehdä joka maassa lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Meitä ehdotettiin ja he hyväksyivät ehdotuksen, Hursti avaa lahjoituksen taustoja.

Hurstin mukaan Metallica oli kiinnostunut Laupeudentyön toiminnasta. Vaikka bändille oli kerrottu etukäteen, millaiseen työhön lahjoitus oli menossa, halusivat rokkarit vielä jutella lisää Hurstin kanssa.

– Kun henkilökohtaisesti tapasimme, he halusivat kuulla toiminnasta vielä meiltä. Me kerroimme ja he olivat hyvin iloisia. Saimme halit heiltä ja tytär sai vielä suukon poskelle.

Vaikka Metallica on maailmankuulu yhtye, ovat sen jäsenet varsin maanläheisiä, Hursti kehuu.

– Nehän olivat aivan älyttömän sympaattisia kavereita, ihan kuten on ajatellutkin. Maailman parhaimpia rockmuusikoita ovat, mutta siinä keskustelussa olivat tosi ystävällisiä ja oikein inhimillisiä ihmisiä.

Yhtyeen taholta ei tullut tarkempaa ohjetta siihen, mihin lahjoitus tulee käyttää. Hurstin mukaan lahjoitus auttaa pitämään yllä ruoka-apua jatkossakin.

– Meillä on jatkuvasti työssä kuluja. Autokulut, vuokrakuluja, palkkakuluja, ostetaan jokaiseen ruokajakoon makkaraa ja muuta ja lahjoitus käytetään siihen. Tällainen iso summa auttaa paljon eteenpäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?