80-luvun elokuvatähti lopetti näyttelemisen ja katosi julkisuudesta 15 vuodeksi – kertoo nyt syyn uransa päättämiseen - Viihde - Ilta-Sanomat

80-luvun elokuvatähti lopetti näyttelemisen ja katosi julkisuudesta 15 vuodeksi – kertoo nyt syyn uransa päättämiseen

Tom Hulce oli aikansa tähtinäyttelijä, mutta hän katosi julkisuudesta täysin 15 vuodeksi.

Tom Hulce muistetaan hyvin hänen roolistaan elokuvassa Amadeus, jossa hän esitti pääroolia Wolfgang Amadeus Mozartia.­

11.5.2018 14:55

Näyttelijä Thomas ”Tom” Hulce tuli tutuksi 1980- ja 1990-luvuilla, jolloin hänet nähtiin useissa elokuvissa.

Hän voitti muun muassa parhaan sivuosan Emmyn vuonna 1990 The Heidi Chroniclesta ja hän on ollut myös Oscar-ehdokkaana parhaasta miespääosasta elokuvassa Amadeus (1984). Golden Globeissakin hän oli useammistakin rooleista ehdokkaana sekä sivu- että pääosasuorituksistaan.

Hulce näytteli pääroolia elokuvassa Amadeus.­

Parhaiten mies muistetaan varmasti historiallisesta ja osittain tositapahtumiin perustuvasta draamaelokuvasta Amadeus, joka kertoo Antonia Salierin ja Wolfgang Amadeus Mozartin välisestä kilpailusta. Elokuva oli aikanaan suurmenestys ja se voitti kahdeksan Oscar-palkintoa. Hulce nähtiin elokuvan nimikkoroolissa Mozartina.

Hulce oli Oscar-ehdokkaana parhaasta miespääosasta Amadeus-elokuvasta.­

Amadeus on näyttävä pukudraama vuodelta 1984.­

Lisäksi mies on nähty mm. Animal Housessa (1978), Shadow Manissa (1988) ja Quasimodon ääniroolissa Disney-elokuvassa Notre Damen kellonsoittaja (1996).

Tom Hulce ja Jamie Lee Curtis The Heidi Chroniclessa vuonna 1995.­

Suosion huipulla mies kuitenkin katosi julkisuudesta tyystin.

– Jotain muuttui, enkä halunnut näytellä enää koskaan. Rakastin näyttelemistä aikaisemmin, mutta en enää. En ole näytellyt 15 vuoteen, mies kertoi The Seagull -elokuvan markkinointitilaisuudessa aiemmin tällä viikolla.

The Seagull saa ensi-iltansa toukokuussa ja 64-vuotias Hulce toimii uutuuselokuvan tuottajana. Tuottaminen ja ohjaaminen ovatkin olleet hänen leipätyötään viime vuosina.

– Olen toiminut ohjaajana ja tuottajana 20 vuoden ajan, Hulce paljastaa.

Tältä mies näyttää nykyään.­

– Nykyään visiot innostavat minua. Olen vastuussa hankkeen valinnasta, palikoiden kasaamisesta, ohjaajan, käsikirjoittajan, näyttelijöiden, suunnittelijoiden ja sijoittajien valinnasta sekä pääsen päivittäin taistelemaan sellaisten vastoinkäymisten kanssa, joita ei voi ratkaista rahalla, New Yorkissa asuva mies kertoo tuottajan työstään.

Tom Hulce ja John Belushi Animal Housessa vuonna 1978.­

Amadeus elokuva perustui osittain tositapahtumiin ja osittain se oli fiktiota.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?