Suomalaisturistilta rajua kritiikkiä Lissabonin viisujärjestelyille – ”Täällä ei oikein mikään toimi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaisturistilta rajua kritiikkiä Lissabonin viisujärjestelyille – ”Täällä ei oikein mikään toimi”

IS vieraili Lissabonin Euroviisu-kylässä tapaamassa suomalaisia viisufaneja.

11.5.2018 13:23

Aurinko porottaa Lissabonin pilvettömältä taivaalta, lämpömittari näyttää 21 celsiusastetta, mutta päivä tuntuu huomattavasti lämpimämmältä kaupungin keskustassa sijaitsevassa Euroviisu-kylässä. Portugalin pääkaupunkiin on saapunut paljon suomalaisia kannustamaan Saara Aaltoa kohti euroviisuvoittoa.

Vantaalta kotoisin oleva Tiina jännittää Suomen kohtaloa neljän ystävänsä kanssa. Ystävykset kertovat yrittäneensä ostaa liput lauantain euroviisufinaalin silloin, kun lippujenmyynti avattiin.

– Olisi ollut unelma saada liput finaaliin, mutta se ei valitettavasti onnistunut. Paras jonotusnumeromme oli 17 000, Tiina kertoo.

Minna, Marika, Tiina ja Annika toivovat Suomelle hyvää sijoitusta euroviisuissa.­

Ystävykset suunnittelevat seuraavansa lauantain finaalilähetystä viisukylään viritetyltä screeniltä yhdessä muiden viisufanien kanssa.

– Kyllä Suomi ainakin kymmenen parhaan joukossa on. Jos oikein hyvin käy, olemme kolmen parhaan joukossa. Ja jos on oikein optimistinen, Saara tulee toiseksi, sehän on vähän tapoihin kuulunut, Tiina nauraa.

Tiina uskoo, että Suomi pääsi viisufinaaliin Saara Aallon brittifanien äänten ansiosta. Yleisön ja tuomariston antamat äänet julkistetaan vasta finaalin jälkeen.

Portugalissa pidettävät euroviisut ovat kolmannet, joissa Tiina on paikan päällä viisukaupungissa. Aiemmin hän on ollut Viron vuoden 2002 ja Suomen 2007 euroviisuissa.

– On ihan uskomatonta, miten huonosti viisut ovat faneille järjestetty täällä Lissabonissa, Tiina sanoo ja jatkaa:

– Täällä ei oikein mikään toimi. Mikä kylä tämä oikein on, kun täällä on yksi koju, jossa myydään vähän t-paitoja. Täällähän pitäisi euroviisumusiikin pauhata.

Euroviisukylä oli vielä kovin torstai-iltapäivänä kovin tyhjä.­

Tiinan mielestä euroviisut oli Suomessa ja Virossa järjestetty paremmin faneja ajatellen.

– Helsingissä joka päivä pitkin päivää viisuesiintyjät olivat torilla vetämässä biisejä.

– Täältä puuttuu vähän se fiilis. Tämä on viisujen isoin paikka areenan jälkeen, niin kyllähän täällä pitäisi olla ihan hillitön meininki, Tiina sanoo ja katsoo ympärilleen melko tyhjässä viisukylässä.

Kuoksan perhe Emma ja Tuomas Kuoksa ja lapset Leevi, 5, Lassi, 3, ja Pihla, 8kk, ovat Portugalissa sattumalta samaan aikaan euroviisujen kanssa. Mukana reissussa on myös Emman äiti Kaija Laari.

– Tämä on sattuman kauppaa puhtaasti. On todella kiva päästä näkemään euroviisukylä tässä samalla, Emma Kuoksa sanoo.

Kuoksan perhe nautti Lissabonin auringosta ja viisukylän tunnelmasta.­

Emma Kuoksa kertoo katsovansa euroviisut vuosittain, muttei osaa arvioida, mikä maa vie voiton tänä vuonna.

– Yleensä voittaja tulee aivan puskista, Emma Kuoksa toteaa.

– Nehän kuulostavat kaikki biisit ihan samalta, aviomies Tuomas Kuoksa toteaa väliin.

– Ethän sinä nyt noin voi sanoa! Emma Kuoksa nauraa.

– Voi kyllä kirjoittaa lehteen, että mielestäni kaikki biisit euroviisuissa kuulostavat aina aivan samalta, Tuomas Kuoksa päättää.

Saara Aalto esiintyy euroviisujen lauantaisessa finaalissa esiintymisnumerolla 17.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?