Vakavan sairauskohtauksen saanut Aira Samulin, 91, kertoo voinnistaan: ”Lapsenlapseni Niko pelasti henkeni” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vakavan sairauskohtauksen saanut Aira Samulin, 91, kertoo voinnistaan: ”Lapsenlapseni Niko pelasti henkeni”

Ikinuori Aira Samulin, 91, toipuu viime perjantaina saamastaan vakavasta sairauskohtauksesta.

–Nyt on helpottavaa, kun sai tietää, mistä oli kyse, Aira Samulin iloitsee.

10.5.2018 11:36

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona, että ikinuori tanssin legenda Aira Samulin, 91, sai viikko sitten vakavan sairauskohtauksen.

Hän oli tuntenut väsymystä jo edellisenä iltana Uuden Iloisen Teatterin kutsuvierasensi-illassa, mutta kävi kotiin tultuaan rauhallisesti nukkumaan.

Lapsenlapsi Niko saapui perjantaiaamuna Airan luo ja huomasi, ettei kaikki ollut hyvin, ja tilasi ambulanssin.

– Sain heti liuotushoitoa ja sen jälkeen olen ollut tutkimuksissa. Lapsenlapseni Niko pelasti henkeni, Aira Samulin kiittää.

Aira sanoo olevansa helpottunut siitä, ettei kyse ollutkaan aivoverenvuodosta niin kuin aluksi epäiltiin. Hänen mukaansa tuorein diagnoosi on aivoinfarkti.

– Näin jälkeenpäin voin sanoa, että onneksi Niko ymmärsi tilanteen ja soitti ambulanssin. Minähän olisin vain ollut valmis lähtemään vaikka bussilla sairaalaan. Olen kuullut, että aivoihin liittyvissä kohtauksissa neljä ensimmäistä tuntia ovat ratkaisevat, Aira sanoo.

– Ambulanssien henkilökunta on loistavaa ja he katsovat tarkasti tilanteen ja antavat heti oikeaa hoitoa, Aira kertoo.

– Olen ollut viikon aikana useissa tutkimuksissa ja saanut liuotushoitoa. Pääsen todennäköisesti kotiin perjantaina, mutta hoidot jatkuvat, ettei tule jälkiseuraamuksia, Aira sanoo ja aikoo käydä jatkotutkimuksissa kotoa käsin.

Aira haluaa vielä kiittää kaikista tervehdysviesteistä, ystävien tuesta ja ennen kaikkea Nikoa sekä sairaalan henkilökuntaa.

– Oli suuri onni, että pääsin heti liuotushoitoon, hän vielä kiittelee.

Aira lähettää kaikille terveiset.

– Totta kai nyt on jonkin aikaa elämässä taistelua, mutta bailaamista en tule jättämään, hän jaksaa velmuilla.

Juttua täydennetty tuoreilla tiedoilla 19.41.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?