Soittaako Metallica Sandstormin? – Norjassa ja Ruotsissa kuultiin paikalliset pop-hitit - Viihde - Ilta-Sanomat

Soittaako Metallica Sandstormin? – Norjassa ja Ruotsissa kuultiin paikalliset pop-hitit

Raskaan sarjan Metallica on heittäytynyt kevyesti vieraskoreaksi Pohjolan-keikoillaan.

Metallica nähdään tänään ja ylihuomenna Suomessa.­

9.5.2018 17:20

Viime päivien kovasti jaettuja YouTube -hittejä ovat olleet Metallican versiot ruotsalaisen Europen Final Countdown – ja Ahan Take On Me –kappaleista. Raskaan rockin jättiläisorkesteri on vaihtanut kevyempää silmään niin keikoillaan Tukholmassa kuin Oslossakin.

Persoonallisista, riisutuista - ja häpeilemättömän kömpelöistä – versioista ovat vastanneet Metallican basisti Robert Trujillo ja kitaristi Kirk Hammett. Trujilloa ei voi syyttää asenteen puutteesta, jotakuta saattaa kuitenkin houkutella herran laululahjojen rajallisuuden äimistely.

Metallica esiintyy Helsingissä helatorstain molemmin puolin. Hartwall-areena on loppuunmyyty keskiviikkona ja perjantaina.

Suomalaisia kutkuttava kysymys kuuluukin, ottaako Metallica käsittelyynsä myös jonkin suomalaisen biisin?

Näin Kirk Hammet revitteli Unkarissa.­

Ehdokkaita lienee rajallinen määrä. Ihan samalta aikakaudelta kuin Europen ja Ahan tähtihetket ei kansainvälisiä suomalaishittejä ole. 1980-luvun puolivälissä Hanoi Rocks tosin paitsi hajosi, myös nautti maailmanlaajuista kulttimainetta. Kelpaisiko Metallicalle jokin heidän kappaleensa?

Vai innostuisiko kaksikko vetämään omanlaisensa avantgarde –version Daruden klassikosta Sandstorm? Vai olisi yhdysvaltalaisbändi opetellut Bomfunk MC`sin Freestylerin, The Rasmuksen In The Shadowsin – vai HIMin Join Men?

Vai Sunrise Avenueta, Almaa tai Nightwishiä?

IS seuraa Metallican –konsertin etenemistä areenalla ja raportoi tapahtumasta verkossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?