Tv-katsojat turhautuivat Selviytyjät Suomi -finaalin esittämispolitiikkaan – somessa kuohuu: ”Aikamoista pannukakkua” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tv-katsojat turhautuivat Selviytyjät Suomi -finaalin esittämispolitiikkaan – somessa kuohuu: ”Aikamoista pannukakkua”

Selviytyjät Suomi -sarjan finaalijakson uupuminen Ruutu+ -palvelusta kismittää palvelun tilaajia.

8.5.2018 12:07

Selviytyjät Suomi -sarjan odotettu finaalijakso esitetään ensi sunnuntaina televisiossa. Finaalissa toisistaan ottavat mittaa kyläkauppias Sampo Kaulanen, hyvinvointibloggaaja Janni Hussi ja radiojuontaja Kimmo Vehviläinen.

Tähän asti kauden jaksoja on voinut seurata reaaliajassa televisiossa sunnuntai-iltaisin ja etukäteen kanavan maksullisessa Ruutu+ -palvelussa. Ruutu+ -palvelun tilaajat hämmästyivät viime sunnuntaina, kun finaalijakso ei ilmestynytkään palveluun etukäteen katsottavaksi, kuten kaikki aiemmat jaksot.

Sarjan seuraajat kommentoivat aihetta turhautuneina muun muassa viestipalvelu Twitterissä.

Nelosen vastaava tuottaja Tea Panula kommentoi IS:lle, että finaalijakso julkaistaan Ruudussa tv-esityksen kanssa samaan aikaan. Ideana on, että kisan voittaja paljastuu kaikille katsojille yhtä aikaa. Käytäntö on tämän tyyppisissä kilpailusarjoissa yleinen.

– Kaikissa kilpailurealityissä, kuten Bachelor Suomessa, Masterchef Suomessa ja siis myös Selviytyjissä voittajan julkistus pidetään yllätyksenä ja julkaistaan samaan aikaan sekä lineaarisessa televisiossa että Ruudussa, Panula kommentoi viestin välityksellä.

Selviytyjät Suomi on ollut yksi Nelosen tämän kevään suosituimpia viihdeohjelmia. Sen keskikatsojamäärä viime viikolla oli Finnpanelin ohjelmatietojen mukaan noin 497 000 katsojaa. Ohjelmasta kuvataan paraikaa jo uuttakin kautta, joka nähdään tv:ssä ensi keväänä.

IS selvitti aiemmin, että finaalijakso on kuvattu Filippiineillä jo viime kesänä. Toisin sanoen ensi sunnuntaina tv:ssä ei nähdä live-finaalia, kuten amerikkalaisissa versioissa yleensä nähdään. Kisan voittaja saa 30 000 euron palkintosumman. Vaikka voittaja selvisi kilpailijoille jo viime kesänä kuvauksissa Filippiineillä, voittaja saa rahasummansa vasta tv:ssä esitetyn finaalin jälkeen.

Selviytyjät Suomi -finaalijakso Nelosella sunnuntaina kello 20 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?