Legendaarinen Hassisen Kone sai levytyssopimuksen 1980 – hulvaton kirje levy-yhtiölle edelleen tallessa: ”Tissin kuva on piirretty siksi, ettei rahanne menisi Jalluihin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Legendaarinen Hassisen Kone sai levytyssopimuksen 1980 – hulvaton kirje levy-yhtiölle edelleen tallessa: ”Tissin kuva on piirretty siksi, ettei rahanne menisi Jalluihin”

Ismo Alangolta ja kavereilta ei itseluottamusta puuttunut.

Ismo Alanko vuonna 1983.­

6.5.2018 11:17

Joensuulainen Hassisen Kone perustettiin 1979. Tarkoitus oli voittaa rokin SM-kisat. Yhtye voittikin Oulussa järjestetyn kisan uuden aallon sarjan maaliskuussa 1980. Saman vuoden keväällä bändi oli jo julkaissut ensimmäisen singlensä Hilse-levymerkin kautta. Muut levyt julkaistiin Pokon kautta.

Poko oli 80-luvulla jo legendaarinen yhtiö. Ennen kuin sopimus Pokon ja bändin kanssa syntyi, Hassisen Kone päätti lähestyä levy-yhtiötä käsinkirjoitetulla kirjeellä:

– Terve Poko! Tässä teille helvetin hyvää rokkia. Meitä on 4. Olemme yhtye nimeltään Hassisen kone, kirje alkaa.

Sitten tulee kuva tissistä.

– Tämä tissin kuva on piirretty siksi, ettei teidän tarvitse tuhlata vähiä rahojanne Jalluihin elikkä muihin pleipoihin, vaan voisitte tehdä enemmän hyviä levyjä, kirjeessä neuvotaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Soundi.

Kirje on esillä Tampere-talon Taiteilijaelämää-näyttelyssä, joka on avoinna 4.-6. toukokuuta.

Näyttelyssä on esillä taidetta, soittimia ja kiertuerekvisiittaa Ismo Alangon uran varrelta. Näyttelyn on kuratoinut Alangon luottograafikko Kari Lahtinen.

– Näyttelyssä on esillä mm. Ismon soittimia ja esiintymisasuja, kiertueiden taustalakanoita sekä hänen tuotantoonsa liittyviä maalauksia. Mukaan tulee paljon levyn kansiin ja julisteisiin liittyvää graafista materiaalia, käsin piirrettyjä originaaleja, asemointiohjeita, valokuvia, toteutumattomia vaihtoehtoja ja niin edelleen, kertoo kuraattori Lahtinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?