Bile-Danin rooli vei Daniel Lehtoselta maineen, kavereita ja työpaikan: ”Oli rankka reppu kantaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Bile-Danin rooli vei Daniel Lehtoselta maineen, kavereita ja työpaikan: ”Oli rankka reppu kantaa”

Temptation Islandilla rakkaudentuskassaan virunut Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen iloitsee siitä, että ihmiset näkevät vihdoinkin, kuka hän todellisuudessa on.

4.5.2018 12:15

Temptation Island Suomen neljännellä kaudella on nähty harvinaisen seestynyt Bile-Dani, joka antaa muiden sekoilla, menee aikaisin nukkumaan ja julistaa suurta rakkauttaan ja kaipuutaan kumppaniaan Eveä kohtaan. Monet katsojat pitävät Daniel Lehtosta Viettelysten saaren järkevimpänä miehenä.

– Ei ole hankalaa olla tuossa seurassa fiksuin. Mutta hyvä, että ihmiset näkevät vihdoinkin mun oikean puolen, 27-vuotias mies heittää.

Dani myöntää kiistanalaisen Bile-Dani-imagonsa olleen pelkkää show’ta, joka sai alkunsa Temptation Islandin ykköskaudella, jossa Dani oli bilettämässä sinkkuna 2015. Bile-Danista tuli kuitenkin ilmiö seuraavan vuoden Hottiksissa. Itseään ylivertaisena pitänyt mies laittoi tarkat kriteerit naisille.

– Nainen ei saa olla läski, eikä liian fiksu, koska liian fiksut on tylsiä. Ei saa vaan istua himassa ja rapsuttaa kissaa. Sitä yhtä mirriä saa toki rapsuttaa, mutta vaan mun seurassa, Bile-Dani rehenteli.

Bile-Dani julisti kaataneensa yli 300 naista ja jakoi oppejaan katsojille.

– Hurmataan, annetaan ensin vähän kylmää, sitten lämmintä, kylmää, lämmintä, kylmää ja lämmintä. Sitten näytetään munaa ja muija pyörtyy. Näillä opeilla on kaatunut monta sataa naista.

Dani ei olisi koskaan uskonut ihmisten ottavan todesta roolinsa. Hän oli ajatellut ohjelman luonteen vuoksi, että tehdään mieluummin överit kuin vajarit eikä lähdetä jarruttelemaan mitään. Se kostautui.

– Muistan sen päivän kuin eilisen. Olin laivalla silloin pelihoitajana ja tekemässä tilitystä. Muistin, että eilen esitettiin Hottikset ekan kerran ja avasin Facebookin. Mulla oli inboxissa yli 150 viestiä. Tuntemattomilta tuli tappouhkauksia, mut tuntevilta viestejä, että miten sä voit olla noin mulkku.

Eniten Dania satuttivat ystävien viestit.

– Läheiset ystävätkin kirjoitti, että olet muuttunut ihan hirveästi, en halua olla sun kaveri. Sitten opin mitkä ovat ystävät ja kaverit. Se oli omalla tavallaan tosi rankka reppu kantaa, koska multa lähti siinä osa ihmisiä ja työpaikka.

Hän jatkaa ymmärtävänsä työnantajiaan.

– Eihän se näytä hyvältä, että edustat jotakin isoa yhtiötä ja esiinnyt tuollaisena spedenä. Onneksi mulla oli toinen työpaikka, joka toi leivän kotiin.

Hän jatkoi toisessa työpaikassaan pelinhoitajana ja hoiti pomppulinnaa. Oli Hottisten Bile-Danissa osa totuuttakin.

– Kyllä siellä oli todenmukaisia juttuja, kuten kaatojen määrä. Se ei ole vale. Mä vannon sen, mutta en ole välttämättä hirveän ylpeä siitä. Olin nuori ja viriili tapaus. Tässä vaiheessa sitä on rauhoittunut. Tänä päivänä, kun sä otat 4 päivää kuppia, sulla on kolmen viikon krapula, hän kuvailee.

Alun perin Dani lähti tosi-tv-maailmaan, koska halusi sanojensa mukaan uusia kokemuksia sekä tehdä musiikkiuraa ja julkisuusuraa.

– Ajattelin, että on jotenkin pakko breikata kansan huulille, hän selittää.

Vain peruskoulun käynyt porvoolainen opiskeli hotelli- ja ravintola-alaa pari vuotta ennen armeijaa. Töitä hän sanoo tehneensä aina. Jo 14-vuotiaana Dani työskenteli puhelinmyyjänä.

Hottikset Dani jätti lopulta kesken kertoen löytäneensä elämänsä naisen jo aikoja sitten.

Se oikea on Tempparit-kaudellaan varatun Kallen iskenyt Eveliina. Danin ja Even tarina alkoi tammikuussa 2016. Danin parhaalla kaverilla oli bileet, jonne Eve ja hänen silloinen miehensä Kalle tulivat. Dani iski silmänsä Eveen heti, kun nainen astui sisään ja väläytti hymynsä.

Dani tiesi heti Even nähtyään, että tässä on hänen unelmiensa nainen.­

– Muistan kun sanoin mun parhaalle kaverille, että tuo mimmi on ihan väärän miehen kanssa. Mä olen herrasmies, en tuohon väliin mene, mutta tuo on mun nainen. Odotin, että juttu lakkaa. Heti, kun juttu lakkasi, iskin väliin, hän selittää ja kertoo olevansa yhä kavereita Kallen kanssa.

Kohta pari vuotta seurustelleet Dani ja Eve omistavat yhteisen asunnon Lahdessa. Koska Tempparien kausi on vielä kesken, ei tiedetä mitä heille käy.

– Osasyy miksi lähdettiin Temppareihin, on, että ihmiset kuvittelee, että olen täysdille ja petän. Haluan todistaa sen, ettei se oikeasti ole näin. Olen oikea ihminen ja rakastan Eveä yli kaiken. Tai ainakin rakastin tähän asti.

Somekeskusteluissa katsojat ihmettelevät Danin valtavaa rakkaudentuskaa. Hän odottaa vain piinansa loppumista, ja sitä, että pääsee näkemään jälleen Even. Jokainen päivä, hetki, sekunti on tuskaa ilman Eveä. Valitettavasti naisten resortissa samaan aikaan Eve oli löytänyt lohduttajakseen Kalun ja lähentynyt tämän kanssa.

– Ei se todellakaan ollut helppo reissu. En sano, että olisin Evessä kiinni ja kiinni. Mä toistin itselleni asioita, etten hajoaisi. Olin enemmän rikki kuin Markus. Olin luvannut Evelle, että ollaan loppuun asti kävi mitä kävi. Valehtelematta sata kertaa mietin pilliin puhaltamista. Eliaksesta ja Sammystä ei saanut tukea, Markus lähti. Kirjoitin päiväkirjaa ja sen pohjalta syntyi myös tuore sinkkuni Syliisi.

Hän vakuuttaa elävänsä itsenäistä elämää eikä ole riippuvainen kenestäkään.

– Ei se ole silleen, etten pysty olemaan ilman Eveä tai sekoan. Mähän matkustan työkseni. Ennen reissua vietettiin Even kanssa iltoja yhdessä, jos niitäkään. Evellä on firma, päiväduuni, mulla on firma, dj-keikat, kaikki. Lopulta sitä yhteistä aikaa ei ollut.

Dani ajautui riitoihin Eliaksen ja Sammyn kanssa eikä ole missään väleissä heidän kanssaan. Dani kuuli sinkkunaisilta Eliaksen ja Sammyn puhuvan hänestä pahaa selän takana.

– Elias yritti rikkoa mun ja niiden mimmien välejä. Kaikki mitä Elias sanoi musta, tuli saman tien mun korviin.

Sammyä Dani luonnehtii erikoiseksi tapaukseksi. Hän ei ymmärrä lainkaan Minnan ja Sammyn kostokierrettä toisilleen. Dani uskoo Sammyn ”tuusulapaljastusten” olevan vain kostoheittoja Minnalle ilman sen suurempaa totuuspohjaa.

Viiden vuoden päästä Dani toivoo olevansa naimisissa. Hän haaveilee kahdesta lapsesta.

– Haluaisin tehdä uran musiikin parissa ja omistaa ison omakotitalon Porvoosta. Ensin ura ja talous kuntoon ja sitten pystyn kasvattamaan kaksi maailman ihaninta lasta tähän maailmaan, jolla on mahdollisuuksia harrastaa mitä vaan. Haluan olla oppinut elämästä siihen mennessä niin paljon, että pystyn opettamaan heitä.

Katso videolta, mitä Dani kertoo nykyväleistään Eliakseen ja Sammyyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?