Krista Haapalainen toi Kevin-miehensä vappubrunssille – New Yorkin suomalaiset aloittivat vapunvieton hulppeasti - Viihde - Ilta-Sanomat

Krista Haapalainen toi Kevin-miehensä vappubrunssille – New Yorkin suomalaiset aloittivat vapunvieton hulppeasti

New Yorkissa asuvat suomalaiset kokoontuivat lauantaina aloittamaan vapunviettoa yhdessä.

New Yorkiin muutama vuosi sitten muuttanut missikaunotar Krista Haapalainen saapui paikalle amerikkalaisen Kevin-miehensä kanssa.­

29.4.2018 17:32

Ensimmäistä kertaa vapun alla järjestetty brunssitapaaminen pidettiin Manhattanilla sijaitsevassa tyylikkäässä Megu-ravintolassa. Muun muassa ruotsalaisen Rekorderlig-siiderin sponsoroimaan tilaisuuteen saapui New Yorkissa asuvia suomalaisia ja pohjoismaalaisia eri aloilta.

Vieraiden joukossa olivat myös Suomen YK-suurlähettiläs Kai Sauer ja hänen puolisonsa, suomalaisia yrityksiä Yhdysvalloissa edustavan Amchamin New Yorkin –toimiston johtaja Erika Sauer.

– Mukavaa että järjestetään tällainen keväinen juhla, kun kevät on ollut aika pitkä eikä sää täällä kovin häävi. Tämä tulee sopivaan saumaan, Erika Sauer tuumi suomalaisten kokoontumisesta.

Edellisenä iltana Sauerit olivat isännöineet omaa vappuillallistaan, jossa paikalla oli perheen ja ystävien lisäksi molempien työhön liittyviä kontakteja Suomesta ja ulkomailta. Vapun juhlimisen yhteydessä on hyvä kertoa vieraille Suomesta ja suomalaisista, joka on tärkeä osa molempien työtä.

– Meillä on aina perinteisesti järjestetty isot vappujuhlat, oltiin sitten missä päin maailmaa tahansa. Eilen mukana oli 150 ihmistä, Erika Sauer kertoi.

Kai Sauer harmitteli ettei ottanut ylioppilaslakkiaan mukaan vappubrunssille.

– Yleensä se herättää ulkomailla kysymyksiä, kuten että kuulutteko te johonkin purjehdusseuraan, hän nauroi.

Sauerien illalliselle osallistuivat myös Suomen lahjakkaimpiin jääkiekkolupauksiin kuuluvat Jesper ja Julius Mattila sekä samassa joukkueessa pelaava Aapeli Räsänen. Boston Collegen yliopistojoukkuetta edustava kolmikko jännittä sunnuntaina Venäjällä pelattavaa alle 18-vuotiaiden MM-finaalia, jossa Suomi kohtaa Yhdysvallat.

Suomen YK-lähettiläs Kai Sauer ja Amchamin New Yorkin-toimistoa johtaja Erika Sauer järjestivät oman vappuillallisen edellispäivänä.­

Räsänen oli itse ratkaisevassa roolissa, kun Pikkuleijonat veivät kultaa vuoden 2016 kisoissa. Vuotta vanhemmat Mattilat taas olivat mukana saalistamassa hopeaa edellisvuonna.

– Tehkää niin kuin me tehtiin, älkää niin kuin nämä tässä, eli voittakaa!, Räsänen lohkaisi terveisinä finaaliin valmistuville Pikkuleijonille.

Nuorukaisten oma kausi loppui jo kuukausi sitten, jonka jälkeen päivät ovat kuluneet opiskellessa ja voimaharjoituksia tehdessä. Pian veljekset suuntaavat Suomeen.

– Joku viikon breikki voi olla, mutta kyllä kesä menee enemmän tai vähemmän treenatessa, Julius tuumi.

Brunssille saapui myös vuoden 2014 Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa Krista Haapalainen, joka toi mukanaan myös amerikkalaisen puolisonsa Kevinin. Vajaa vuosi sitten komeasti avioon astellut pari aikoo matkustaa parin viikon päästä Meksikoon juhlistaakseen ensimmäistä hääpäiväänsä.

Boston Collegen joukkueessa pelaavat Jesper ja Julius Mattila ja Aapeli Räsänen jännäävät tänään Pikkuleijonien MM-finaalisuoritusta.­

Haapalaisen mukaan molemmat ovat olleet niin kiireisiä töidensä kanssa, että ovat sopineet pitävänsä yhden yhteisen illan joka viikko.

– Muuten voi huomata että on mennyt kolme kuukautta eikä ole oikein edes nähnyt toista, hän pohti.

Suositussa blogissaan Haapalainen kertoi hiljattain kamalista asuntokokemuksista New Yorkissa, jossa rotat ja torakat ovat yleinen näky kalliimmissakin asunnoissa. Parin nykyisessä kaikki on kuitenkin ollut kunnossa, edellispäivänä tapahtunutta vesivahinkoa lukuun ottamatta.

Haapalainen oli iloinen siitä, että saa viettää aikaa muiden suomalaisten kanssa.

– Amerikkalaisilla on usein pinnalla kuori, jonka alla on jotain ihan muuta, mutta suomalaisista tietää aina mitä saa. Ymmärrän nyt miksi Suomessa asuvat ulkomaalaiset viihtyvät usein omissa porukoissaan, hän nauroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?