Mitä jos Suomi ei pääse euroviisujen finaaliin? Saara Aalto täräyttää suorat sanat: ”Kyllä minua varmasti v******a” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mitä jos Suomi ei pääse euroviisujen finaaliin? Saara Aalto täräyttää suorat sanat: ”Kyllä minua varmasti v******a”

Julkaistu: 28.4.2018 16:18, Päivitetty 28.4.2018 18:01

Suomen euroviisuedustaja Saara Aalto myöntää olevansa erittäin pettynyt, mikäli Suomi ei pääse euroviisujen finaaliin.

Suomen viisuedustaja Saara Aalto tapasi fanejaan ja mediaa lauantaina kauppakeskus Forumissa ennen kuin lähtee paikan päälle euroviisuihin Lissaboniin. Aalto kertoi odottavansa matkaa hyvillä mielin, vaikka kova kiire onkin välillä vaikuttanut jaksamiseen.

  • Katso video jutun alusta: Saara Aalto lähdössä pian Lissaboniin – kertoo valmistautumisesta viisuihin.

Aalto lentää Lissaboniin maanantaiaamuna. Sitä ennen hän vielä esiintyy sunnuntaina X Factor -ohjelman livelähetyksessä MTV3:lla. Lähetyksessä Aalto esittää kisakappaleensa Monsters.

– Olemme tehneet aivan erilaisen version vain X Factoria varten, Aalto kertoo.

Aalto kertoo pakkaavansa viisuihin mukaan runsaasti vaatteita, koska Lissabonissa on edessä useita edustustilaisuuksia.

– Olen pakannut jo kaksi matkalaukkua ja tänä iltana taitaa tulla kolmas täyteen. Käytännössä vain vaatteita, koska Lissabonissa on niin hirveästi kaikkia erilaisia haastatteluita, bileitä ja tapahtumia.

– Joka päivälle pitäisi olla kolme eri asua.

Aalto arvioi hurmaavansa Euroopan olemalla oma itsensä.

– Tiedän, että minusta välittyy se, että miusta on ihanaa olla siellä ja olen myös itse euroviisufani. Koko tilaisuus on minulle tärkeä juttu.

– Kyllä sellainen into ja rakkaus asiaa kohtaan välittyy aina. Aion olla tällainen hölmö oma itseni.

Saara Aallon fanit kokoontuivat Forumiin tapaamaan laulajaa. Aalto jakoi tapahtumassa myös nimikirjoituksia uuteen albumiinsa Wild Wild Wonderland.

Kuten tiedetään, Aalto tiimeineen on pannut Monstersin esityksen täysin uuteen uskoon. Se millainen show on, nähdään vasta Lissabonissa. Aalto ei halua liikaa paljastaa, mitä on luvassa etukäteen. Lavalla Aallon lisäksi nähdään viisi ihmistä: kolme taustalaulajaa ja kaksi tanssijaa. Yksi taustalaulajista on Aallon ex-miesystävä, vuoden 2014 tangokuningas, Teemu Roivainen.

Aalto paljastaa, että lavalla nähdään myös jättimäinen lavarakennelma.

– Lavalla on iso rakennelma, joka on Lissabonissa rakennettu. Se oli liian suuri siirrettäväksi Suomesta Portugaliin tarpeeksi nopeasti. Näen rakennelman ensimmäistä kertaa ylihuomenna.

Aalto ei ole tahtonut etukäteen kuunnella, millaisia kisakappaleita hänellä on vastassa ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 8.5. Toki hän ei ole voinut välttyä kuulemasta joitain kappaleita, mutta kaikki vastustajakappaleet hän kuulee vasta euroviisujen harjoituksissa.

Aalto uskoo vahvasti siihen, että Suomi pärjää tänä vuonna hyvin euroviisuissa.

– Voitto on aina vähän sellainen, että kuka siellä nyt voittaa, en tiedä. Tuntuu, että meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä hyvin. Ainakin ennakkokiinnostus on niin kova ja luotan esitykseen ja biisiin, etten näe siinä mitään ongelmaa.

Aalto muistuttaa euroviisujen kuitenkin olevan arvaamaton kisa. Tänä vuonna on arvioitu, että euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa kisakappaleiden taso on huomattavasti kovempi kuin toisessa semifinaalissa. Toisaalta Saara Aalto on semifinaalin 15. esiintyjä, minkä pitäisi luvata hyvää. Yleensä semifinaalin loppupään esiintyjät nimittäin jäävät äänestäjien mieleen paremmin.

– Kaikista hankalin vaihe on nyt päästä semifinaalista finaaliin. Kaikki tulevat sanomaan minulle, että ensimmäinen semifinaali on aivan tapposemifinaali, jossa on niin järkyttävän monta hyvää biisiä.

– Voi olla tuurista kiinni, kenelle ihmiset äänensä antavat. Kävi miten kävi, tiedän että suomalaiset voivat olla ylpeitä esityksestä ja kaikesta tästä huomiosta, jota tähän asti Suomi on saanut.

Tyylistään tarkka Saara Aalto aikoo pakata Lissaboniin joka päivälle noin kolme eri esiintymisasua.

Entä kuinka suuri pettymys Aallolle on se, jos hän ei pääse euroviisujen finaaliin?

– Olen varmasti rehellisesti sanottuna tosi pettynyt siinä hetkessä. Tietenkin olisi aivan huippua päästä esittämään esitys toisen kerran ja nähdä, miten pisteitä tulee, kun kaikki pääsevät äänestämään.

– Olen kyllä aika mestari siinä, että käännän kaiken aina voitoksi. Kyllä minua varmasti v******a, Aalto täräyttää suoraan.

Positiivisen asenteensa vuoksi Aalto uskoo kääntävään tappion kuitenkin voitoksi, mikäli Suomi karsiutuu semifinaalissa.

– Varmaan jo seuraavana päivänä, mietin että: no niin uusia seikkailuja kohti. Se on aina niin, että kun jokin ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu. Elämässä se menee niin, että kun jotain menettää, niin jotain muuta tulee tilalle.

Kaiken viisukiireen keskellä Aallolta ilmestyi perjantaina uusi albumi nimeltään Wild Wild Wonderland. Aalto on albumin vastaanotosta äimistynyt, mutta onnellinen.

– Palaute on ollut aivan uskomatonta. En ole nähnyt yhtään negatiivista kommenttia, mikä on harvinaista. Suomessa saa aina paskaa, niin ihmettelen, ettei sitä nyt ole tullut. Olen ollut vain, että vau, Aalto hehkuttaa.

Aalto uskoo, ettei olisi tehnyt Wild Wild Wonderlandin tyyppistä levyä, mikäli ei olisi kilpaillut Britannian X Factor -ohjelmassa.

– Tuo ei ole tyypillistä, että suomalainen poppari tekee tällaisen levyn. Esimerkiksi Briteissä rakastetaan tällaista musiikkia ja siellä minua osattiin kannustaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?