Jymyuutinen: Megayhtye Abba tekee uutta musiikkia 35 vuoden jälkeen – kaksi kokonaan uutta kappaletta

Jättisuosittu yhtye Abba on nauhoittanut pitkän tauon jälkeen kokonaan uutta musiikkia.

27.4.2018 14:15

Megayhtye Abba on nauhoittanut uutta musiikkia 35 vuoden hiljaiselon jälkeen. Asian paljasti yhtyeen manageri Görel Hanser tiedotustilaisuudessa.

Abba on omana aikanaan ja nykyäänkin valtavaa suosiota nauttinut ruotsalaisyhtye, joka toimi aktiivisena vuosina 1972–1982. Yhtyeen jäsenet ovat Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad.

Ruotsalaisyhtyettä on kuvailtu yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmaksi ja merkittävimmäksi bändiksi. Se on myynyt maailmanlaajuisesti yli 400 miljoonaa levyä.

  • Yllä olevalla videolla kuvaa Abbasta yhdessä vuodelta 2016.

Uutinen yhtyeen tekemästä aivan uudesta musiikkimateriaalista tuli julki noin kello 13 Ruotsin aikaa. Abban manageri kertoi tiedotustilaisuudessa, että yhtyeeltä ilmestyy kaksi kokonaan uutta kappaletta.

– Me kaikki neljä tunsimme, että 35 vuoden jälkeen olisi hauskaa tehdä jotain taas yhdessä ja palata studioon. Ja sen me teimme, yhtye kommentoi tiedotteen välityksellä.

Toinen kappaleista kulkee tällä hetkellä työnimellä I still have faith in you. Kyseinen kappale esitetään tietojen mukaan yhdysvaltalaisella NBC-kanavalla ja brittien yleisradioyhtiö BBC:llä jo ensi joulukuussa. Molemmat kaksi kappaletta ilmestyvät näillä näkymin sitä seuraavana kesänä.

Abba on myös tiedottanut jo aiemmin, että kesällä 2019 on luvassa kaksi hologrammi-tekniikalla toteutettua keikkaa. Tiedotteen mukaan kyseinen projekti on toiminut osittain innoituksena uuden musiikin tekemiselle.

Artikkelia täydennetty lisätiedoilla ja otsikkoa muokattu kello 14.34.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?