Aikuisviihdeura on arka paikka Game of Thrones -tähdelle – kysymys sai näyttelijän säpsähtämään: ”Haastattelu päättyy nyt tähän”

Game of Thronesista tuttu näyttelijä Sibel Kekilli sanoo pitävänsä julkisuutta välttämättömänä osana työtään. Yhden aiheen esille ottaminen on hänelle silti liikaa.

– Kaikki olivat aina kohteliaita toisilleen, vaikka olisivat olleet kuinka väsyneitä, Sibeli Kekilli kehuu suomalaisten työmoraalia.

26.4.2018 20:24

– Aivan liian pitkiltä!

Näin saksalaisnäyttelijä Sibel Kekilli, 37, vastaa, kun häneltä kysyy, miltä Suomessa vietetyt kuukaudet ovat tuntuneet.

Kekilli on ollut Helsingissä tammikuusta lähtien kuvaamassa uutta Elisa Viihteen kansainvälisenä yhteistyönä tehtävää Bullets-jännityssarjaa. Antti J. Jokisen ja Pete Riskin ohjaamassa, ihmiskauppaa ja terrorismia käsittelevässä rikosdraamassa pääosia Kekillin ohella esittävät Krista Kosonen ja Tommi Korpela.

Vastauksensa päätteeksi Kekilli naurahtaa ja sanoo ainoastaan vitsailevansa. Hän kertoo nauttineensa ajastaan ja oppineensa jossain määrin tuntemaan suomalaista kulttuuria.

Jopa rakastamaan sitä.

– Vaikka välillä talvi on tuntunut hirveän pitkältä ja olen tuntenut itseni tosi väsyneeksi. Jossain vaiheessa mietin, etten kestä nähdä enää yhtään lisään lunta, Kekilli huokaa.

Tosin ei Kekilli ensimmäistä kertaa Suomessa ole käymässä. Reilu kymmenen vuotta sitten hän oli mukana Tony Laineen ohjaamassa romanttisessa komediassa Pihalla. Siinä Kekilli esitti pääosaa yhdessä Mikko Leppilammen kanssa.

Jo tuolloin hän kertoo ihmetelleensä suomalaisten hurmioitunutta suhdetta saunomiseen. Kekilli toteaa diplomaattisesti, ettei hän itse löylyjen ottamisesta niin välitä, mutta sanoo olevansa silti vaikuttunut näkemästään.

– Näyttää siltä, että melkein kaikilla suomalaisilla on takapihallaan sauna. Se tuntuu aika erikoiselta. Helsingissä teillä on sauna jopa maailmanpyörässä. Itse en sitä kokeilisi, mutta onhan se siisti juttu. Siistimpi kuin Coachella (Coloradon aavikolla vuosittain järjestettävä musiikki- ja taidefestivaali).

Kaikkein suurimman vaikutuksen on tehnyt silti suomalainen puhumattomuus.

– Olen ihan tosissani! Kekilli sanoo ja nauraa jälleen.

– Tuntuu ihanalta, ettei kukaan tule puhumaan minulle. Suomalaiset ovat hirveän kivoja ja kohteliaita, mutta antavat sinun olla omissa oloissasi ja kunnioittavat yksityisyyttäsi. Se tuntuu ylellisyydeltä.

Vuonna 2009 Kekilli esiintyi suomalaiselokuvassa Pihalla mm. Mikko Leppilammen kanssa.

Hänen kohdallaan tämä on helppo ymmärtää.

Kekilli näytteli vuosina 2011–2013 Shae-nimistä prostituoitua maailman suosituimmassa draamasarjassa Game of Thrones. Roolin myötä hänestä tuli kansainvälinen julkisuudenhenkilö, joka tunnistetaan nykyisin lähes kaikkialla.

Kekilli sanoo, että hän ajattelee julkisuuden ja fanien tapaamisen olevan välttämätön osa hänen työtään. Aluksi anonymiteetin menettäminen tuntui silti ”lähes shokeeraavalta”.

– Muistan, kuinka kerran Yhdysvaltoihin lennettyäni terminaalissa oli joukko ihmisiä odottamassa. Katsoin taakseni, että kukahan sieltä on oikein tulossa. Ihmiset sanoivatkin odottavansa minua ja haluavansa nimikirjoitukseni. Olin että mitä ihmettä? Se tuntui täysin absurdilta.

Game of Thronesissa Kekilli näytteli Tyrion Lannisterin (Peter Dinklage) Shae-rakastettua.

Onko elämästäsi tullut helpompaa menestyksen myötä?

– Ei ole. Julkisuuden vuoksi joudut aina miettimään jokaista askeltasi ja jokaista sanaasi. Et voi esimerkiksi alkaa riidellä poikaystäväsi kanssa kadulla. En väitä olevani mikään Brad Pitt, mutta tuollaiset tilanteet tuntuvat silti hirveän vaivaannuttavilta, jos edes osa ihmisistä tunnistaa sinut.

Jotkin asiat taitavat olla liian vaivaannuttavia ottaa edes puheeksi.

Kotimaassaan Saksassa Kekilli nousi supertähdeksi jo vuonna 2004 Suoraan seinään -menestyselokuvan myötä. Läpimurtorooli vei hänet silti kohun keskelle. Saksalaislehti Bild-Zeitung paljasti Kekillin esiintyneen nuoruudessaan useammassa aikuisviihde-elokuvassa.

Lehtitietojen mukaan välit turkkilaiseen perheeseen olivat tuolloin koetuksella. Myös Kekillin vanhemmat olivat autuaan tietämättömiä tyttärensä pornomenneisyydestä.

Sibel Kekilli nousi supertähdeksi Saksassa Suoraan seinään -elokuvan (2004) myötä.

Asia on ilmeisen arka vielä 14 vuoden jälkeenkin. Kun Kekilliltä kysyy, onko kohu vaikuttanut hänen näyttelijänuraansa, hän säpsähtää, nousee ylös penkiltä ja kävelee ovelle.

– Olen pahoillani, mutta haastattelu päättyy nyt tähän.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?