Viihde

Äärimmäisen lihaksikas Anna, 29, haluaa raskaaksi – lapsen esteenä on vain yksi ongelma: ”Sehän ei ole mitenkään poikkeavaa”

Julkaistu:

Anna Khudayarov haluaa päästä irti treenikoukusta tullakseen raskaaksi.
Tähän aikaan ensi vuonna -ohjelmassa tavataan torstaina turkulainen voimanostaja Anna Khudayarov, 29, ja hänen miehensä Zahir.
  • Katso Annan tarina yllä olevalta videolta.
Annan tavoite on olla vuoden kuluttua raskaana. Hän voi päästä tavoitteeseen vasta lopetettuaan ankaran treenaamisen.

– Tähän aikaan ensi vuonna mä olen päässyt irti urheilukoukusta ja olen silloin raskaana, erittäin lihaksikas Anna kertoo ohjelman juontaja Ellen Jokikunnakselle.


Treenaamisen vähentäminen ei ole Annalle aivan yksinkertaista, sillä hän on urheilija, joka suhtautuu lajiinsa valtavalla intohimolla. Myös hänen miehensä on menestynyt voimanostaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mä siis harrastan ammattilaistasolla raakavoimanostoa. Suomessa se on varsinkin naiselle aika harvinaista, maailmalla se on kyllä tosi suosittu laji ja sillä pystyy itsensä elättämään, niin kuin mun mieheni on vuosia jo tehnyt, Anna kertoo lajistaan.
Annan omistautumisesta kertoo se, että hän on raakavoimanostajana varsin menestynyt.

– Olen vuodesta 2011 lähtien joka vuosi voittanut maailmanmestaruuden. Ja itse asiassa vuonna 2013 ensimmäistä kertaa rikkonut oman luokkani maailmanennätyksen, ansioitunut urheilija kertoo saavutuksistaan.

Sekä Anna että azerbaidžailainen Zahir ovat aina tienneet haluavansa lapsia. Anna on jutellut gynekologin kanssa aiheesta ensimmäisen kerran vuonna 2013, kun hän ja Zahir olivat olleet yhdessä puoli vuotta. Aktiivisesti he ovat yrittäneet tulla raskaaksi kahden vuoden ajan, ja heillä on hoitokontakti lapsettomuuspoliklinikalla.
Anna on ammatiltaan lääkäri, joten hänellä on hyvät valmiudet ymmärtää lapsettomuuden taustoja. "Vika" on siinä, että hän treenaa niin kovaa.

– Mitään vikaa ei ole löytynyt, mitään oikeaa lääketieteellistä ongelmaa. Sehän ei ole mitenkään poikkeavaa, että urheilijanainen ei tule raskaaksi ennen kuin pitää taukoa urheilusta, Khudayarov selittää.

Vaikka Anna on intohimoinen voimanostaja, lapsen saaminen menee urheilu-uran edelle.

– Sillä on niin suuri merkitys, että mä olen valmis sen takia luopumaan omasta urheilu-urasta vaikka pysyvästi. Mä koen tämän asian lopulta vielä tärkeämmäksi mun elämäni kokonaisuuden kannalta, Anna sanoo, puhkeaa kyyneliin ja tarttuu Zahirin käteen.

Illalla selviää, kuinka Annalle käy.

Tähän aikaan ensi vuonna torstaina kello 21 Nelosella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt