Wallu Valpio kohtaa Selviytyjissä poikkeuksellisen haasteen – ei ole koskaan ollut yhtä kauan ilman alkoholia, seksiä ja tupakkaa: ”Pyhä kolmio” - Viihde - Ilta-Sanomat

Wallu Valpio kohtaa Selviytyjissä poikkeuksellisen haasteen – ei ole koskaan ollut yhtä kauan ilman alkoholia, seksiä ja tupakkaa: ”Pyhä kolmio”

Kulttuuripersoona Wallu Valpio on yksi Selviytyjien toisen tuotantokauden uusista julkkiskilpailijoista.

25.4.2018 12:24

Kulttuuripersoona Wallu Valpio on yksi uusista Selviytyjät Suomi -ohjelman kisaajista. Valpio lähti tiistai-iltana matkaan kohti Filippiinejä yhdessä 15 muun julkkiskilpailijan kanssa. Edessä on viikkojen koetus autiosaarella keskellä viidakkoa ja ilman mukavuuksia, henkilökohtaisia tavaroita tai yhteyttä ulkomaailmaan.

  • Yllä olevalla videolla uudet Selviytyjät-kilpailijat kertovat lähtötunnelmistaan!

Valpio arvioi Helsinki-Vantaan lentokentällä, että matka tulee olemaan mielenkiintoinen ja puhdistava kokemus. Hän myöntää, että ei ole aikoihin ollut yhtä pitkää aikaa selvin päin kuin tulee tulevissa Selviytyjät-kuvauksissa olemaan.

– Tässä paneskelin aivoissani sen verran näitä tuumailuhetkiä, että koska viimeksi olen ollut näin pitkään ilman alkoholia, ilman tupakkaa ja ilman seksiä. Voi sanoa, että tämä tulee jopa zeniläinen reissu, jota aion hyödyntää maksa-arvojeni parantamiseen, keuhkojeni laajentamiseen ja siitä kolmannesta asiasta voidaan miettiä, mitä reissulla tapahtuu. Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että tulen takaisin terveempänä kuin koskaan, Valpio kertoi IS:lle ennen lähtöä.

– Mulla on aivan käsittämättömän hyvä fiilis siitä, että miten ihminen voikaan puhdistautua näin tarkasti ja terveellisesti ja miten ne kaikki kuona-aineet poistuu kehosta ja kuinka mä näen auringonlaskun kerrankin olematta päissäni.

Valpio lähti Filippiineille innoissaan. –Ei näytä mikään muu niin hyvältä kun tää reissu, hän hehkutti lentokentällä.­

Vieroittautuminen alkoholista ja tupakasta voi Valpion mukaan tuoda mukanaan myös haasteita. Hän arvioi, että saattaa muuttua ärtyisäksi, kun vieroitusoireet iskevät.

– Nämä saattaa olla myös kipukynnyksiä. Siinä mielessä, että kun en ole koskaan ollut näin pitkää aikaa ilman tätä pyhää kolmiota, niin voihan se olla, että muodostuuko se haasteeksi. Rupeaako Valpio kiukuttelemaan? Rupeaako Valpio olemaan vähän ärripurri? Eikö seura enää kiinnosta? Eikö nää tehtävät kiinnosta? Olenko Terhi Kokkonen? Valpio pohti.

Vahvuuksiakin 44-vuotiaalta Valpiolta löytyy. Hän kertoo viihtyvänsä mainiosti yksinään, osaavansa ottaa rennosti ja olevansa hyvä ihmisten kanssa. Mies laskee myös nykyteknologiasta tietämättömyyden edukseen.

– Uskon, että mun vahvuus on se, että en harrasta ATK:ta ollenkaan. Mullahan ei ole älypuhelinta ollenkaan. Musta tuntuu, että suurin osa näistä kilpailijoista on aivan koukussa näihin chatteihin ja mitä näitä kaikkia tuppaa olemaankaan.

– Mulle riittää yksi kirja tai se, että olen ihan itseni kanssa. Voin myös keskustella itseni kanssa.

Selviytyjien toisella tuontakaudella kisaa jälleen 16 julkkista.­

Selviytyjät on Valpiolle ohjelmana lähes tuntematon, sillä kulttuuripersoona ei ole katsonut tv:stä kuin uutisia vuosiin. Hän kuitenkin uskoo, ettei sarjaan perehtymättömyys tee hänestä heikompaa kilpailijaa.

– Sanotaanko, että sitten vuoden 2000 en ole viihdeohjelmia seurannut, enkä ole tätäkään jakson jaksoa katsonut.

– Jos ajatellaan, että on ihminen joka ei ole koskaan pelannut pokeria tai uhkapelejä ja kaikki muut ovat ammattilaisia, niin kuka lopulta voittakaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?