Apocalyptican Eicca Toppinen ärsyyntyi somekansan käytökseen – bluffasi kaikkia viekkaalla Photoshop-tempulla: ”Halusin näpäyttää näsäviisastelijoita” - Viihde - Ilta-Sanomat

Apocalyptican Eicca Toppinen ärsyyntyi somekansan käytökseen – bluffasi kaikkia viekkaalla Photoshop-tempulla: ”Halusin näpäyttää näsäviisastelijoita”

Apocalyptican sellisti halusi muistuttaa seuraajiaan siitä,

24.4.2018 22:46

Apocalyptican perustajajäseniin kuuluva muusikko Eicca Toppinen jymäytti somekansaa julkaisemalla suositulla Instagram-sivullaan aprillipäivänä kuvan, jossa hän poseeraa kaljuna.

Fanit huomasivat nopeasti, että kyseessä on sama aprillipila, jonka Toppinen teki vuonna 2015 Facebookissaan.

– Kaksi tai kolme vuotta sitten sometiimimme Saksassa teki meille sellainen Photoshop-muokkauksen. He laittoivat sen meidän Facebookiin. Sitten Facebookini muistutti siitä, että muisto kolme vuotta sitten. Heitin sen Instagramiin, Toppinen kertoo nyt IS:lle huvittuneena.

Fanit täyttivät kommenttiketjun heti omilla epäilyksillään ja ”viisasteluillaan”. Toppinen päätti jymäyttää somekansaa, koska tuumasi, että ihmiset uskovat somessa aivan liian helposti kaiken mitä näkevät.

– Kun näin miten ihmiset reagoivat siihen, osa yllättyi siitä ja osa rupasi näsäviisastelemaan, että se on vanha kuva. Ajattelin, että älkää tulko minun Instagramiini kertomaan, mikä on totta ja mikä ei, ja että vienpäs tämän pilan pidemmälle, Toppinen kertoo naurahtaen.

– Pyysin broidiani Photoshoppaamaan tuoreen kuvan, jossa olisin muka kalju. Neljä päivää myöhemmin jaoin sen kuvan Instagramissa, hän jatkaa.

Muusikkoa ei sanottavasti yllättänyt, että toisen kuvan nähtyään viisastelijatkin heti uskoivat, että hän on leikannut pitkän metallitukkansa.

– Sitten ne viisastelijatkin oli ihan, että oho, se onkin oikeasti kalju. Halusin näpäyttää niitä viisastelijoita, että älkää uskoko kaikkea, mitä somessa on. Ihmiset ovat monessa asiassa ihan liian kritiikittömiä.

Huhtikuun viidentenä päivänä Toppinen muistuttikin Instagramissa siitä, miten somessa kannattaa pysyä kriittisenä muinakin päivinä vuodessa kuin aprillipäivänä.

Suositun metalliyhtyeen sellistillä on Instagramissa yli 27 000 seuraajaa.

Apocalypticalla on käynnissä 25. juhlavuosi. Suosittu helsinkiläisyhtye on perustettu vuonna 1993. Miljoonia levyjä ympäri maailmaa myynyt yhtye keikkailee keväällä 2018 Britanniassa, kesällä Suomessa ja ensi syksynä Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

– Muusikon uran polttoainetta on se, että haluaa tehdä aina jotain paremmin. Ei sitä voi olla arvostamatta, kun menee jonnekin Irkutskiin ja sinne tulee parituhatta ihmistä halliin ja ne ovat ihan onnesta sekaisin. Se on aivan maagista, Toppinen sanoo.

Toppinen toteaa, että hänen yli 25 vuotta kestäneellä urallaan perheestä on ollut hänelle suuri tuki ja turva. Pitkien keikkamatkojen päätteeksi kotona on aina odottanut puoliso Kirsi Ylijoki, jonka kanssa hän on ollut yhdessä jo yli 20 vuotta.

– Se on minun kivijalkani, että on perhe ja se arki siinä mukana. Se on pitänyt minut hengissä ja iso syy siihen, miksi olemme olemassa. Asiat eivät ole päässeet vääristymään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?