Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Stand up -koomikko vitsaili Sara Siepin työstä tv:ssä – Roope Salminen raivostui: ”Mitä v****a sä tiedät?”

Iikka Kiven twiitti Sara Siepistä sai Roope Salmisen puolustamaan naisystäväänsä tiukoin sanankääntein.

23.4.2018 13:13

Uudistuneen Onnenpyörän jaksot pärähtivät käyntiin maaliskuun alussa, jonka jälkeen entinen Miss Suomi, nykyinen juontaja Sara Sieppi toimii Onnenpyörä-tyttönä.

Ensimmäisen jakson jälkeen monet kritisoivat sosiaalisessa mediassa sitä, että Siepin rooli ohjelmassa ei olisi enää nykyisten tasa-arvonäkemysten mukainen.

Nyt koomikko Iikka Kiven twiitti Sara Siepin roolista on noussut puheenaiheeksi Twitterissä. Twiitissään Kivi kertoo varsin suorasanaisesti, mitä ajattelee missikaunottaren työtehtävistä klassikko-ohjelmassa.

– Olen varmaankin vähän ilkeä ajatellessani näin. Mutta kun näen Miss Suomen kääntelemässä Onnenpyörän laattoja ja kävelemässä edestakaisin sanomatta mitään, tulee väkisinkin mieleen, että siinä on kerrankin löydetty titteliä ja osaamista vastaava työ, Kivi kirjoittaa twiitissään.

Koomikko Iikka Kiven kommentti sai Roope Salmisen raivostumaan.­

Siepin kanssa seurusteleva Roope Salminen nousi heti virtuaalisille barrikadeille. Hän puolustaa naisystäväänsä Twitterissä tiukoin sanankääntein.

– Mitä v****a sä tiedät Saran osaamisesta? Kyseessä on paitsi maailman ihanin tyyppi, myös nainen, joka muutti hädin tuskin täysikäisenä pohjoisesta stadiin unelman perässä, vaikka ei tuntenut täältä ketään ja rakensi tyhjästä itselleen menestyksekkään uran superkilpaillulla alalla.

Salminen puolusti Twitterissä rakastaan. Pari edusti yhdessä Venla-gaalassa tammikuussa 2018.­

Myös Onnenpyörää juontava Jethro Rostedt komppaa Salmista.

– Juuri näin. Tämän ääliöturhakkeen kompetenssi on vain päänpaukuttamisessa. Omat näytöt on annettu ja niistä ei ole, eikä ollut mihinkään.

Jethro Rostedt juontaa Onnenpyörää, jossa Sieppi toimii Onnenpyörä-tyttönä.­

Kivi puolusteli sanomisiaan twiiteissään jälkeenpäin. Keskustelusta kehkeytyi varsinainen sanaharkka.

– Jos olisin halunnut dissata Sieppiä, en olisi kirjoittanut tuohon "Miss Suomi" vaan "Sara Sieppi". Sanavalinta on perusteltu siksikin, että roolissa voisi olla kuka tahansa (ja on aiemmin ollutkin) missi tai missikandidaatti, Kivi kirjoittaa.

– Sanoit Saran duunista, että se on edestakaisin kävelyä sanomatta mitään ja vastaa hienosti hänen osaamistaan. Ei siinä ole mitään epäselvää. Nyt selittelet jotain paskaa sen sijaan että pahoittelisit sanomisiasi. Koita vaikka olla empaattinen ja mukava joskus vaikka vihaat maailmaa, Salminen kommentoi takaisin.

– Sitähän se duuni siinä ohjelmassa on. Mies puhuu koko ajan, nainen on hiljaa. Mun mielestä se on typerää. Etenkin, kun Sara tekisi sen duunin paremmin kuin Jethro. Pointti ei ollut se, että kyse on Saran osaamisesta. Vaan siitä osaamisesta, mitä misseiltä edellytetään, Kivi iski vastapalloon.

Kivi väittää, ettei haukkunut ketään ihmistä, vaan vanhanaikaista naiskuvaa, jota missi-instituutio ja Onnenpyörä hänen mielestään ylläpitävä. Salminen ei edelleenkään hyväksynyt Kiven selityksiä.

– Aivan, eli kun kirjaimellisesti sanoit että mun tyttöystävän duuni – joka on kävelyä ja hiljaa olemista –vastaa hänen osaamistaan, niin olitkin itse asiassa parempi feministi kuin kukaan meistä. Kiitos sensei! Olit oikeassa kaiken aikaa. Voitit! Hyvää päivänjatkoa, hän täräyttää.

Aihe herätti aiemmin runsaasti keskustelua somen lisäksi myös Ilta-Sanomien sivuilla kommenttikentässä:

– Saisihan ne kirjaimet ilmestymään sinne ihan atk:llakin, mykkä missi taustalla koristeena on tunkkainen jäänne menneisyydestä.

– Miksei Sara ollut juontajana ja Jethro kirjainpoikana. Olisi jotain vaihtelua ohjelmaan?

– On säälittävän näköistä touhua näin naisen näkökulmasta, alentavaa, IS:n lukijat harmittelivat.

Sara Siepin rooli Onnenpyörässä on puhuttanut.­

Sieppi vastasi myös itse kritiikkiin Idealistan blogissaan.

– Törmäsin iltapäivälehdissä otsikkoon: “Sara Siepin rooli mietityttää”, ja kiivasta keskustelua käytiin myös siitä, onko Onnenpyörä nykyisten tasa-arvokäsitysten mukainen. Uudistuksia tehtiin, mutta kirjaimen kääntäjä silti säilytettiin, vaikka nykyinen digitalisaatio olisi tosiaan voinut hoitaa homman yksistäänkin, ja sekään ei näköjään ole hyvä asia.

Sieppi korosti kirjoituksessaan, että kaikkia suomalaisia voi olla vaikeaa miellyttää täysin. Hän myös huomauttaa, että formaatti on Suomessa samanlainen kuin muissakin maissa, missä Onnenpyörää vielä esitetään.

– Eihän missään muussakaan maassa ole luovuttu kirjaintytöstä sen takia, että on tietokone, joka ne kirjaimet kääntää. Onnenpyörä-tytöt ovat ohjelman vanhimpia peruspilareita, ja kyllä niitä pistetäkin pitää siellä joku laskea. Jos joku jaksaa pahoittaa mielensä siitä, että sinne se Sieppi laitettiin hipsuttamaan edestakaisin, niin ihan itse suostuin tähän tehtävään, mulla oli kivaa ja hyvä tuntipalkka (sitähän te kysyitte), Sieppi täräytti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?