Avicii teki liki 70 miljoonan euron omaisuuden – lahjoitti jättisummia hyväntekeväisyyteen: ”Rahalla ei ole minulle mitään merkitystä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Avicii teki liki 70 miljoonan euron omaisuuden – lahjoitti jättisummia hyväntekeväisyyteen: ”Rahalla ei ole minulle mitään merkitystä”

Julkaistu: 22.4.2018 21:17

Avicii kuvaili haastatteluissa haluavansa käyttää miljoonaomaisuutensa muiden auttamiseen.

28-vuotiaana kuollut ruotsalais-DJ Avicii jätti jälkeensä mittavan musiikillisen perinnön, sekä kymmenien miljoonien eurojen omaisuuden. Aviciin, oikealta nimeltään Tim Berglingin, arvioidaan tahkonneen urallaan liki 70 miljoonan euron omaisuuden, josta hän lahjoitti suuria summia hyväntekeväisyyteen.

Aftonlbladet kertoo hyväntekeväisyystyön olleen lähellä Aviciin sydäntä ja hän lahjoitti miljoonia tukemilleen hyväntekeväisyysjärjestöille.

Esimerkiksi vuoden 2012 Amerikan-kiertueestaan saamansa tulot hän lahjoitti kokonaisuudessaan järjestölle, joka taisteli nälänhätää vastaan Amerikassa.

– Kun on päässyt sellaiseen asemaan, että on enemmän rahaa kuin tarvitsisi, niin järkevintä ja inhimillisintä on antaa ne rahat ihmisille, jotka todella tarvitsevat niitä, Avicii kuvaili SVT:n vuonna 2013 julkaisemassa Avicii - A Documentary -elokuvassa.

Avicii lopetti keikkailun vuonna 2016 terveyssyihin vedoten. Hän oli kärsinyt ahdistuneisuudesta ja stressistä, ja halusi keskittyä musiikin tekemiseen.

Avicii kertoi rahankäytöstään SVT:n dokumentissa ja kertoi huomanneensa menestyksen myötä pärjäävänsä hyvin vähällä. Hän kuvaili olevansa siinä mielessä onnekkaassa tilanteessa, että pystyi auttamaan rahallisesti niitä, jotka apua eniten tarvitsivat.

– Kun aloin tienaamaan rahaa niin huomasin, etten tarvitse niin paljon. En tarvitse paljon rahaa. Ennen menestystä ajattelee, että olisipa siistiä tienata paljon rahaa. Sitten ymmärtääkin, ettei rahalla ole mitään merkitystä, Avicii pohti.

Niinpä suurin osa Aviciin omaisuudesta meni hyväntekeväisyyteen, jossa hän koki pystyvänsä auttamaan vähempiosaisia.

2013 Avicii lahjoitti miljoona euroa Radiohjälpen-organisaatiolle, joka auttaa nälänhädästä kärsiviä ihmisiä Afrikan maissa. Organisaatio kiitti Aviciita lauantaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä hänen tuestaan.

– Lepää rauhassa Tim Bergling. Kiitos omaisuudesta, jonka lahjoitit Radiohjälpenille. Se loi perustan toiminnallemme, joka on pelastanut Saharan eteläpuolisen Afrikan asukkaita nälältä, Facebookissa kirjoitettiin.

Syksyllä 2015 Avicii julkaisi For A Better Day -musiikkivideon, jolla hän kampanjoi ihmiskauppaa vastaan.

– Lupaus paremmasta elämästä tekee perheistä ja lapsista eräiden maailman inhottavimpien ihmisten vankeja. Haluan herättää keskustelua asiasta etenkin nyt, kun lukemattomat ihmiset joutuvat pakenemaan sodan runtelemista maista, Avicii on kertonut.

Katso For A Better Day -kappaleen musiikkivideo alla olevalta videolta. Musiikkivideota tähdittää Wallander-tähti Krister Henriksson.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?