Upea kunnianosoitus 28-vuotiaana kuolleelle Aviciille: kirkonkellot soittivat megatähden kappaleita mahtipontisesti - Viihde - Ilta-Sanomat

Upea kunnianosoitus 28-vuotiaana kuolleelle Aviciille: kirkonkellot soittivat megatähden kappaleita mahtipontisesti

Kirkonkellot soittivat ruotsalaistähden kappaleita Utrechtin kaupungissa Hollannissa.

21.4.2018 21:05

Maailmankuulun DJ:n Aviciin muistoksi on lauantain aikana järjestetty erilaisia tilaisuuksia ja tempauksia. Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling löydettiin perjantai-iltana kuolleena hotellihuoneestaan Omanista. Huippu-DJ oli kuollessaan vain 28-vuotias.

Esimerkiksi Tukholmassa tuhannet ihmiset kokoontuivat Sergelin torille kunnioittamaan ruotsalaistähden muistoa. Independentin mukaan kuolema on huomioitu myös muualla maailmalla. Hollannissa DJ:n muistoa kunnioitettiin lauantaina upealla eleellä, kun Utrechtin kaupungin näyttävän Dom Towerin kirkonkellot soittivat tähden jättihittejä vaikuttavalla pauhulla.

Kirkonkelloilla soitettiin iltapäivällä Aviciin kappaleita Wake Me Up, Without You ja Hey Brother. 112-metrinen Dom Tower on Hollannin korkein kirkontorni.

Pian upean eleen jälkeen Twitterissä julkaistiin videoita, joilla kellojen soitto kuuluu. Voit kuunnella alta, miltä soitto kuulosti.

Lauantain aikana Aviciin kuolemasta on tihkunut julkisuuteen vain vähän tietoa. Omanin poliisi vahvisti SVT:lle, ettei kuolemaan liity rikosta ja että DJ:n ruumis odottaa tällä hetkellä siirtoa Ruotsiin. Poliisi oli kuitenkin vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

Avicii oli tiettävästi lomailemassa Omanissa sijaitsevassa Masqatin kaupungissa. TMZ:n mukaan DJ:n veli lensi heti perjantain aikana kaupunkiin kuultuaan suru-uutisen.

Avicii eli Tim Bergling syntyi Tukholmassa vuonna 1989. Hänestä tuli yksi maailman suurimmista DJ:stä Levels-hittinsä myötä.­

Avicii lopetti keikkailun vuonna 2016 sairasteltuaan useita vuosia. Hän kärsi muun muassa haimatulehduksesta, ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista. Artistin tähti nousi huipulle hurjalla vauhdilla vuonna 2011, kun hänen Levels-kappaleestaan tuli maailmanlaajuinen megahitti. Sittemmin Avicii nousi musiikkipalvelu Spotifyn kaikkien aikojen kuunnelluimmaksi artistiksi.

Avicii kamppaili hurjassa nousukiidossa olleen uransa aikana myös alkoholin kanssa. Tähti lopetti keikkailun keskittyäkseen terveyteensä ja helpottaakseen ahdistustaan. DJ:n elämää, terveyshuolia ja ahdistusta kuvattiin viime vuonna ilmestyneeseen dokumenttielokuvaan Avicii: True Stories.

  • Katso alla olevalta videolta kooste Aviciin kuolemasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?