Viihde

Miss Plus Size -Niina, 36, kärsii lapsettomuudesta – ihmisten rajut kommentit satuttavat: ”Turhat onnittelut ovat loukkaavia”

Julkaistu:

Järkytys oli suuri, kun hallitseva Miss Plus Size Niina Kuhta kuuli ensimmäisen kerran lapsettomuudestaan. Ihmisten varomattomat kommentit aiheesta ovat jättäneet jälkensä.
Yrittäjä Niina Kuhta, 36, kruunattiin maaliskuussa uudeksi Miss Plus Sizeksi Vanajanlinnassa pidetyssä näyttävässä finaalissa.

Missikruunun saaminen oli Niinalle unelmien täyttymys, mutta hänen hymynsä taakse kätkeytyy suuri suru, sillä samaan aikaan hän käy rankkaa kamppailua lapsettomuuden kanssa. Niinan lapsettomuudesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Niina kertoo Ilta-Sanomille kuulleensa lapsettomuustuomionsa ensimmäisen kerran jo 32-vuotiaana.

– Asiaa ruvettiin tutkimaan kun lyyhistyin kerran työpaikalleni ja minut vietiin ambulanssilla sairaalaan, hääpukuliikkeen omistava Niina kertoo IS:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kipukohtaus oli niin raju, että hengityksestäkin kuuli että nyt sattuu, Niina kuvailee.


Sairaalassa hänen kohdustaan löydettiin hyvälaatuisia kasvaimia, jotka vaikeuttavat raskaaksi tulemista. Kasvaimet poistettiin leikkauksessa onnistuneesti.

Oli kuitenkin selvää, että raskaaksi tuleminen olisi erittäin haastavaa. Tilanne ei ole muuttunut neljän vuoden aikana, ja nyt Niina kokeekin kärsivänsä lapsettomuudesta enemmän kuin koskaan.

– Vaikeinta on, kun joskus kaupungilla ihana pikkutyttö hymyilee, ja haluaa mun syliin. Tai joku äiti, joka hellii hississä pienokaistaan, ja se äidin ja lapsen välinen rakkaus ja kiintymys oikein huokuu. Se on se minkä haluan myös elämääni, Niina kertoo murheellisena.

Niina kertoo IS:lle joutuneensa Miss Plus Size -finaaliviikollakin sairaalaan alhaisen hemoglobiinin takia. Käynnin seurauksena hän sai kuulla lisää musertavia uutisia.

– Ihmettelivät sairaalassa, että olin vielä tolpillani, kun hurautin taksilla paikalle, Niina sanoo.


Raskaan finaaliviikon jälkeen Niina joutui kuulemaan lisää musertavia uutisia lapsettomuuteen liittyen.

– Hyvälaatuiset kasvaimet olivat taas uusiutuneet. Vaikka ne ovat hyvälaatuisia, ne ovat sikiön kannalta todella huonoja juttuja, Niina huokaisee.

Tällä hetkellä Niina elää uusperhearkea aviomiehensä kanssa. Perheeseen kuuluu 5- ja 10-vuotiaat lapset miehen puolelta, mutta kaipuu omaan biologiseen lapseen ei ole hellittänyt.

– Tilanne on ollut vaikea kotona. Olemme miettineet kaikkia vaihtoehtoja, Niina sanoo.

Apua Niina on etsinyt yksityislääkärien puolelta. Yllättävää oli, miten erilaisia näkemyksiä lääkäreillä oli Niinan tilanteesta.

– Yksityispuolelta sain heti paremmin ymmärrystä ja vastausta mun oireisiin. Hän luki minua kun avointa kirjaa.
Aiheen arkaluontoisuuden vuoksi Niina ymmärtää, miltä väärinkäsityksistä johtuvat vauvaonnittelut tuntuvat.

– Se on ärsyttänyt todella, että jo yli 10 vuoden ajan minua on vähän väliä onniteltu raskaudesta. Vaikka olin hoikempi, niin minulla on aina ollut vähän pömppö alavatsa, Niina toteaa.

Siksi ihmisten olettamus lapsien hankkimisesta tuntuu Niinan tilanteessa olevista joskus todella vaikealta.

– Turhat onnittelut olettamusten varassa ovat aika loukkaavia, joskin olen niihin suhtautunut huumorilla. Asiasta voi puhua, mutta koskaan ei tiedä, mitä taustalla on.
– Ei kannata olettaa, vaan vaikka vähän varovasti kysyä, Niina neuvoo.

Tällä hetkellä Niinan elämään kuuluu perheen ja töiden lisäksi Miss Plus Size -voiton myötä erilaiset yhteistyökuviot.

Vaikka perheenlisäyksen osalta tilanne ei näytä tällä hetkellä parhaalta mahdolliselta, ei Niina ole luopunut toivosta.

– En aio luopua toivosta, enkä luovuta, ennen kuin olen kaikkeni tehnyt, Niina vannoo.

Millaisia kokemuksia sinulla on liittyen lapsettomuuteen? Jaa kokemuksesi kommenttikentässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt