Iskelmätähti Anja Niskanen vaihtoi alaa ja katosi julkisuudesta – nyt häneltä ilmestyy uutta musiikkia: tältä laulaja näyttää nykyisin - Viihde - Ilta-Sanomat

Iskelmätähti Anja Niskanen vaihtoi alaa ja katosi julkisuudesta – nyt häneltä ilmestyy uutta musiikkia: tältä laulaja näyttää nykyisin

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun iskelmälaulaja Anja Niskaselta kuultiin uutta musiikkia. Perjantaina häneltä ilmestyy single.

Anja Niskanen voitti Syksyn sävelen vuonna 1984, vain 16-vuotiaana.Voittokappale oli nimeltään Ollaan hiljaa vain.­

20.4.2018 7:28

Iskelmätähti Anja Niskanen julkaisee uutta musiikkia tänään, kun single Salamana rakkaus näkee päivänvalon. Edellisen kerran Niskaselta ilmestyi uutta musiikkia viisi vuotta sitten.

– Kaikki mitä me nyt tehdään, tehdään hyvällä fiiliksellä eikä pakonomaisesti. Minulla on toinen työ ja tätä projektia tehdään, koska se on hauskaa. Yksi kappale kerrallaan, Niskanen kertoo.

Anja Niskanen iloitsee uuden singlen julkaisusta.­

Niskanen on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja nuorten- ja vapaa-ajan ohjaaja ja työskentelee kokopäiväisesti erityslasten parissa. Vaikka musiikki on rakas harrastus, ei Niskanen vielä kaavaile päivätyöstään luopumista.

– Jos se nyt tuosta lähtee hyvin eteenpäin, niin miksei, etteikö sitä tekisi joskus kokopäiväisesti. Mutta järki päässä tehdään.

Niskasella on kokemusta ankarasta keikkatahdista. Syksyn sävel -kilpailun vasta 16-vuotiaana voittanut laulaja kiersi voittonsa jälkeen kaksi vuotta Suomea.

– Se oli sykkimistä. Ja minulla oli vielä koulut kesken. Jos nuorelle sanotaan, että tehdäänkö tällaista ja tällaista, silloinhan on, että jee, hauskaa. Silloin oli suunnilleen, että joko menen keikalle tai fysiikan kokeeseen. Olin tosi yksin ja fiilis oli ristiriitainen, mutta siihen nähden se meni tosi hyvin.

Anja Niskanen voitti Syksyn sävelen vuonna 1984.­

Niskaselta ilmestyi vuonna 1991 toinen levy. Kolmas levy, ruotsinkielinen Personligt, julkaistiin vuonna 2012 ja seuraavana vuonna ilmestyi suomenkielinen albumi.

Viime vuosiin on sisältynyt isoja muutoksia. Niskasen molemmat lapset ovat nimittäin lähteneet maailmalle: 17-vuotias tytär pelaa jalkapalloa Saksassa, 21-vuotias poika pelaa jääkiekkoa Ruotsissa. Läheiset välit lapsiin ovat säilyneet välimatkasta huolimatta.

– Tilaa on vähän enemmän. Päätin silloin, kun lapset sain, että olen heidän kanssaan. Hoidin heitä pitkään kotona, vaikka tein samaan aikaan töitä yrittäjänä. Olihan se rankkaa, kun esimerkiksi lapset sairastuivat, mutta onneksi omat vanhemmat ovat elossa ja sen verran nuoria, että ovat voineet auttaa.

Anja Niskanen vuonna 2012.­

Vaikka uusia kappaleita ei muutamaan vuoteen ilmestynyt, Niskanen ei missään vaiheessa jättänyt musiikkia kokonaan. Häntä on voinut kuulla esimerkiksi Viking Linen laivoilla ja lisäksi laulaja on esiintynyt yksityistilaisuuksissa.

– Enintään 20 keikkaa vuodessa olen tehnyt. Eihän se ole paljon mitään, mutta joskus enemmänkin. Ei mitään suurta.

Perjantaina ilmestyvän singlen lisäksi valmistumassa on uusi versio vuonna 1991 julkaistusta Ikkuna-kappaleesta. Niskaselta tulee myös musiikkivideo toukokuussa.

Suunnitelmissa on myös useita keikkoja Ruotsin-laivoilla, toistaiseksi on varmistunut joulun spektaakkeli.

– Olemme rakentamassa uudenlaista laivashow’ta. Sellaista, johon yleisökin voi osallistua.

Anja Niskanen ei missään vaiheessa jättänyt musiikkia.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?