Viihde

Iskelmätähti Anja Niskanen vaihtoi alaa ja katosi julkisuudesta – nyt häneltä ilmestyy uutta musiikkia: tältä laulaja näyttää nykyisin

Julkaistu:

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun iskelmälaulaja Anja Niskaselta kuultiin uutta musiikkia. Perjantaina häneltä ilmestyy single.
Iskelmätähti Anja Niskanen julkaisee uutta musiikkia tänään, kun single Salamana rakkaus näkee päivänvalon. Edellisen kerran Niskaselta ilmestyi uutta musiikkia viisi vuotta sitten.

– Kaikki mitä me nyt tehdään, tehdään hyvällä fiiliksellä eikä pakonomaisesti. Minulla on toinen työ ja tätä projektia tehdään, koska se on hauskaa. Yksi kappale kerrallaan, Niskanen kertoo.


Niskanen on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja nuorten- ja vapaa-ajan ohjaaja ja työskentelee kokopäiväisesti erityslasten parissa. Vaikka musiikki on rakas harrastus, ei Niskanen vielä kaavaile päivätyöstään luopumista.

– Jos se nyt tuosta lähtee hyvin eteenpäin, niin miksei, etteikö sitä tekisi joskus kokopäiväisesti. Mutta järki päässä tehdään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niskasella on kokemusta ankarasta keikkatahdista. Syksyn sävel -kilpailun vasta 16-vuotiaana voittanut laulaja kiersi voittonsa jälkeen kaksi vuotta Suomea.

– Se oli sykkimistä. Ja minulla oli vielä koulut kesken. Jos nuorelle sanotaan, että tehdäänkö tällaista ja tällaista, silloinhan on, että jee, hauskaa. Silloin oli suunnilleen, että joko menen keikalle tai fysiikan kokeeseen. Olin tosi yksin ja fiilis oli ristiriitainen, mutta siihen nähden se meni tosi hyvin.


Niskaselta ilmestyi vuonna 1991 toinen levy. Kolmas levy, ruotsinkielinen Personligt, julkaistiin vuonna 2012 ja seuraavana vuonna ilmestyi suomenkielinen albumi.

Viime vuosiin on sisältynyt isoja muutoksia. Niskasen molemmat lapset ovat nimittäin lähteneet maailmalle: 17-vuotias tytär pelaa jalkapalloa Saksassa, 21-vuotias poika pelaa jääkiekkoa Ruotsissa. Läheiset välit lapsiin ovat säilyneet välimatkasta huolimatta.

– Tilaa on vähän enemmän. Päätin silloin, kun lapset sain, että olen heidän kanssaan. Hoidin heitä pitkään kotona, vaikka tein samaan aikaan töitä yrittäjänä. Olihan se rankkaa, kun esimerkiksi lapset sairastuivat, mutta onneksi omat vanhemmat ovat elossa ja sen verran nuoria, että ovat voineet auttaa.


Vaikka uusia kappaleita ei muutamaan vuoteen ilmestynyt, Niskanen ei missään vaiheessa jättänyt musiikkia kokonaan. Häntä on voinut kuulla esimerkiksi Viking Linen laivoilla ja lisäksi laulaja on esiintynyt yksityistilaisuuksissa.

– Enintään 20 keikkaa vuodessa olen tehnyt. Eihän se ole paljon mitään, mutta joskus enemmänkin. Ei mitään suurta.


Perjantaina ilmestyvän singlen lisäksi valmistumassa on uusi versio vuonna 1991 julkaistusta Ikkuna-kappaleesta. Niskaselta tulee myös musiikkivideo toukokuussa.

Suunnitelmissa on myös useita keikkoja Ruotsin-laivoilla, toistaiseksi on varmistunut joulun spektaakkeli.

– Olemme rakentamassa uudenlaista laivashow’ta. Sellaista, johon yleisökin voi osallistua.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsinkiläiseen vaatekauppaan on 30 euron pääsymaksu – ”Karsii huvisovittelijat”

  2. 2

   Liverpoolin maalivahti aneli kyynelsilmin anteeksipyyntöä faneilta – paljasti mitä pukukopissa tapahtui ottelun jälkeen

  3. 3

   Suosittu tosi-tv-tähti suoritti loppuun vankeustuomionsa: ensimmäinen päivitys vapaalta jalalta jakoi mielipiteet: ”Uusi pohjanoteeraus”

  4. 4

   Mitä rinnoille käy ilman liivejä? Asiantuntija vastaa

  5. 5

   Kalamiehen hullut päivät Keski-Suomessa: kalaa voi kauhoa käsin rannalta sankokaupalla – mutta vain parin tunnin ajan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Matkustaja kuvasi raitiovaununkuljettajan toimintaa ajon aikana ja kauhistui – HKL: ”Kuljettaja ei saa tehdä noin”

  2. 2

   Mitä kouluvuosista jäi päähän? Testaa, pääsisitkö läpi ala-asteelta

  3. 3

   Tähän vastattuaan Riina, 31, olisi voittanut historian suurimman Haluatko miljonääriksi? -potin – Olisitko tiennyt oikean vastauksen?

  4. 4

   Insinööri-Johannan, 26, vähäpukeiset kuvat keräävät huomiota – saa somessa kasoittain palautetta kurveistaan: ”Olen täysin luomu”

  5. 5

   Hanna Pakarinen sai esikoisensa – suloinen otos vastasyntyneestä isänsä kanssa: ”Miun elämäni miehet”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Noora ihmetteli yhtäkkiä ilmestyneitä punaisia näppylöitä – lääkäri tunnisti yleisen vaivan heti

  2. 2

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  3. 3

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  4. 4

   Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

  5. 5

   Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

  6. Näytä lisää