Maria Veitola avoimena useista huumekokeiluistaan uutuuskirjassa – metsässä alkoi tapahtua kummia: ”Söin jotain missä oli Mersun merkki”

Maria Veitola juhli nuorena Helsingin yössä kokeillen erilaisia päihteitä.

19.4.2018 16:27

Kun Maria Veitola muutti 1990-luvun alussa parikymppisenä Imatralta Helsinkiin, tutustui hän pääkaupungin yöelämään. Veitola kertoo hänen kolumnejaan reilun kymmenen vuoden ajalta kokoavassa uudessa Veitola-kirjassaan, että biletykseen kuuluivat myös päihteet.

Ujoksi ja araksi maalaistytöksi itseään kuvailevaa Veitolaa oli Helsingissä vastassa aivan uusia asioita.

– Ensimmäinen poika, jonka otin mun Helsingin kotiin yöksi (huom. mitään ei tapahtunut, koska hän oli niin kamoissa), kysyi multa nukkumaan mennessä, että oonko ikinä vetänyt LSD:tä. No en ollut. Ei Imatralla ollut LSD:tä. Mun tietääkseni, Veitola kertoo kirjassaan.

Maria Veitola vuonna 2001.

Vuonna 2010 Image-lehdessä julkaistussa kolumnissaan Veitola pohtii, että ikävöi silloin tällöin sitä huumaavaa ja hasardia tunnetta, jonka juhliminen nuorena aiheutti. Nykyään 45-vuotias Veitola toteaa kirjassaan, että monia muita asioita juhlimisessa sen sijaan ei ole ikävä.

– Mutta sitä tunnetta en kyllä ostais, kun olen kymmenen tuntemattoman ihmisen kanssa jatkoilla, ja me ollaan vedetty jotain, ja mä saan paniikkikohtauksen eikä ole ketään kenelle voisin sanoa: ”Auta. Musta tuntuu, että mä joko sekoan tai kuolen.”

Veitolan mukaan juhliminen juonsi luultavasti juurensa siihen, että sen avulla yritettiin paeta levotonta ja ajelehtivaa oloa. Päihteiden kautta etsittiin helpotusta onttoon oloon, vaikka todellisuudessa sen olisi tuonut varmasti jokin aivan muu.

Veitola kuvailee kirjassaan tapahtumia, jotka sattuivat hänen vanhempiensa mökillä hänen ollessaan parikymppinen.

– Kerran menin vanhempien kanssa kolmestaan Saimaalle mökille jonkun muutaman päivän bailuputken jälkeen, ja siellä tutussa mökkisaaren metsässä mustikanvarvut muuttuivat väriseväksi ja hehkuvaksi sotkuksi ja tuntui siltä kuin metsä olisi halunnut imaista mut sisäänsä. Rämmin sieltä metsästä ulos ja itkin holtittomasti. Kerroin vanhemmille, että tämä johtuu varmaan siitä, kun söin pari päivää sitten jotain missä oli Fido Didon kuva tai Mersun merkki enkä oo paljon nukkunut sen jälkeen. Äiti ja isä oli kamalan järkyttyneitä, huolissaan ja vihaisia.

Veitola törmäsi Helsinkiin muuttaessaan aivan uusiin asioihin.

Veitola työskenteli Helsingissä aluksi baarissa ja myöhemmin Radio Cityllä, josta hänen pitkä ja värikäs mediauransa alkoi. Lisäksi Veitola teki dj-keikkoja. Myöhemmin hän kirjoitti vuosien ajan kolumneja eri aikakauslehtiin ja juonsi lukuisia suosittuja tv-ohjelmia. Viimeisimpänä Veitola on nähty Enbuske, Veitola & Salminen-, Yökylässä Maria Veitola- ja Tähdet, tähdet -sarjoissa.

Tv-työn ohella hän toimii Radio Helsingin sisältöjohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?