Nämä kuvat olivat liian sopimattomia Instagramiin – sensuuri iski: Ovatko naturistien rohkeat otokset luonnollisia vai perverssejä? - Viihde - Ilta-Sanomat

Nämä kuvat olivat liian sopimattomia Instagramiin – sensuuri iski: Ovatko naturistien rohkeat otokset luonnollisia vai perverssejä?

Naturistien Instagram-tili joutui sensuurin kohteeksi.

19.4.2018 9:01

Kesällä 2016 Sydneystä kotoisin olevan Brendan Jones, 27, perusti Instagram-sivuston nimeltä Get Naked Australia.

Sivuston tarkoituksena on levittää kehopositiivisuutta, tietoa naturismista ja saada ihmiset viihtymään paremmin omissa vartaloissaan.

Get Naked -sivustolla jaetuissa kuvissa eri ikäiset, kokoiset ja muotoiset ihmiset poseeraavat alastomina luonnon keskellä. Toiset esiintyvät ilman rihman kiertämääkään esimerkiksi vesiputouksilla ja vuorilla, toiset kanjoneilla ja meren rannalla.

Vaikka ihmiset ovatkin kuvissa alastomia, niin kuvat eivät kuitenkaan ole rivoja vaan niissä näkyy vain paljas takamus.

Parin vuoden aikana sivustosta on kasvanut melko suosittu ja sillä on 222 000 seuraajaa. Nyt Instagram on Jonesin mukaan alkanut sensuroida hänen sivustoaan.

Mies kertoo Daily Mailille, että välillä kukaan ryhmää aiemmin seurannut ei voinut löytää sivustoa Instagramista ja myös heidän tunnisteensa #getnakedaustralia on poistettu käytöstä.

Jones kertoo alkaneensa ihmetellä, miksi seuraajamäärä ei yhtäkkiä enää kasvanutkaan. Hän oli kysynyt asiasta Instagramilta ja sai vastauksesi, että tunniste oli poistettu käytöstä, koska se ei ollut Instagramin sääntöjen mukainen.

– Ihmettelen, miten Get Naked Australia on bannattu, mutta siellä on kuitenkin niin monia sivustoja, jotka julkaisevat pornografisia ja seksuaalisia kuvia ja videoita, hyvinvointialalla työskentelevä Jones toteaa.

– Meidän sivustomme ei ole millään tavalla sopimaton – paljaita peppuja näkyy koko ajan Hollywood-elokuvissakin.

– Jos peput ovat niin epäsoveliaita ja se mitä teemme on väärin, niin miksei myös huomattavasti peittelemättömämpiä sivuja ole suljettu?

Sivusto oli ”suljettuna” ja vain seuraajien löydettävissä vielä muutama päivä sitten.

Vielä keskiviikkona sivustolla julkaistiin kuva, jossa kerrottiin, että hastag on piilotettu epäsoveliaisuutensa vuoksi. Kuvatekstissä kerrottiin, että taistelu Instagramin kanssa jatkuu ja Jones kiitti kaikkia tukijoitaan.

Torstaiaamuna sivustolle kuitenkin jo pääsi ja #getnakedaustralia -tunnistekin löytyi. Jones on ilmeisesti siis voittanut taistelunsa ainakin toistaiseksi ja saa jatkaa naturismin ilosanoman levittämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?