Elisabetin viimeinen corgi kuoli – surun murtama kuningatar paljasti, miksei hanki enää lisää koiria: ”Tämä on aikakauden päätös”

Elisabetilla on ollut elämänsä aikana yli 30 corgia.

18.4.2018 11:37

Kuningatar Elisabetin viimeinen elossa oleva welsh corgi Willow on kuollut. Lähes 15-vuotiaalla Willow’lla oli syöpään liittyviä komplikaatioita, jonka vuoksi se jouduttiin lopettamaan sunnuntaina.

Daily Mailin haastattelemien Elisabetin läheisten mukaan kuningatar on ollut Willow’n kuolemasta ”surun murtama”. Hänen ja matalarakenteisten koirien yhteinen taival menee taaksepäin yli kahdeksan vuosikymmenen ajan.

– Hän on surrut jokaisen koiransa poismenoa, mutta hän vaikuttaa vielä murtuneemmalta Willow’n poismenosta, brittilehden lähteet Buckinghamin palatsista kertovat.

– Todennäköisesti siksi, että Willow tuntui viimeiseltä suoralta linkiltä hänen vanhempiinsa. Tämä on hänelle aikakauden päätös.

Kuningatar piknikillä corgiensa kanssa vuonna 1969.

Vuonna 2015 Elisabet päätti, ettei enää hanki lisää Pembroke Welsh corgeja. Kuningatar pelkäsi, että saattaisi kompastua ja satuttaa itsensä koiranpentujen pyöriessä jaloissa.

Kuningattarella on ollut vuosien varrella myös kaksi mäyräkoiran ja corgin sekoitusta, Vulcan ja Candy.

– Willow edusti merkittävää jatkuvuutta kuningattaren elämässä hänen teinivuosistaan 90-vuotiaaksi, hovista kerrotaan.

– Hän kasvatti ja jalosti corgeja monta vuosikymmentä, ja nyt viimeinen niistä on poissa. Se on hänelle huomattava virstanpylväs.

Kuningatar on aina pitänyt huolta koiristaan.

Corgit ovat myös matkustaneet Elisabetin mukana. Kuva vuodelta 1998.

Elisabet piti edelleen huolta Willow’sta, mutta viikonloppuna koira tila heikkeni. Sunnuntaina hän joutui tekemään ratkaisevan päätöksen.

– Hän ei halunnut nähdä koiransa kärsivän. Se ei tosin tee menetyksestä yhtään helpompaa.

Willow kuoli puolitoista vuotta Holly-corgin jälkeen. Kumpikin koirista nähtiin Daniel Craigin kanssa James Bond -sketsissä Lontoon olympialaisten avajaisissa vuonna 2012.

Kuningattarella on ollut yli 30 corgia. Elisabetin kuninkaallinen corgilinja sai alkunsa Dookie-koirasta, jonka kuningattaren isä, kuningas Yrjö VI toi hoviin. Elisabet sai ensimmäisen corginsa Susanin 18-vuotiaslahjaksi vuonna 1945.

Corgit edustivat kuningattaren rinnalla vuosikymmeniä.

Elämä kuningattarenkaan koirana ei ole aina ruusuilla tanssimista. Vuonna 2003 Pharaos-corgi joutui prinsessa Annen bullterrieri Dottyn raatelemaksi, ja koira jouduttiin lopettamaan. 1989 kuningataräidin Ranger-koira johti koiralaumaa, joka tappoi Chipperin. Buckinghamin palatsi ei kommentoinut asiaa kummallakaan kerralla.

Elisabet tapasi koiriensa kanssa rugbyjoukkueen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?