Ylen hittisarja Au pairit kuohuttaa katsojia: muistatko nämä käänteet? Kiihkeä suhde isäntäperheen isän kanssa, joutui fritsun takia sairaalaan.... - Viihde - Ilta-Sanomat

Ylen hittisarja Au pairit kuohuttaa katsojia: muistatko nämä käänteet? Kiihkeä suhde isäntäperheen isän kanssa, joutui fritsun takia sairaalaan....

Julkaistu: 17.4.2018 19:48

Ylen huippusuosittu Au pairit -sarja on kuohuttanut katsojia heti ensimmäisestä kaudesta lähtien. IS listasi sarjan hämmästyttävimmät käänteet.

Huippusuosion saavuttaneen Ylen Au pairit -sarjan uusi tuotantokausi julkaistiin maaliskuussa Yle Areenassa ja se on ehtinyt herättää jo valtavasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Sarjan aikaisemmillakin kausilla on sattunut ja tapahtunut jos jonkinlaista kommellusta. Muistatko vielä miten Vancouveriin au pairiksi lähtenyt Roni joutui lääkärin vastaanotolle tai kuinka Henrietta rakastui hurmaavaan yksinhuoltajaisään Sydneyssä?

Jasmiina itki ikäväänsä, Mira yllättyi lastenhoidon haasteista

Au pairit Lontoossa -sarjassa seurattiin Annan, Hillan, Miran ja Jasmiinan seikkailuja Lontoossa. Vastoinkäymisiä nähtiin heti ensimmäisellä kaudella, kun Mira joutui lähtemään au pair -perheestään. Kovaa koti-ikävää potenut Jasmiina päätti palata takaisin Suomeen.

Miralla ja isäntäperheen äidillä oli suuria erimielisyyksiä muun muassa uskonnosta ja lastenkasvatuksesta. Mira koki, että häntä vaadittiin ottamaan liikaa vastuuta lapsista.

– On ollut vaikeampaa sopeutua kuin luulin. Niiden kasvatusmenetelmät on erilaisia, mihin olen tottunut. Miten se voi olettaa, että suomalainen kaksikymppinen pystyis olemaan muka toinen äiti, Mira puhisi ohjelmassa.

Anastasialla oli asiasta täysin erilainen näkemys. Hän sanoi, ettei pysty jättämään Mira lasten kanssa yksin, sillä hän ei vaikuta olevan kiinnostunut lastenhoidosta.

Mira on au paireista ainoa, joka on nähty sarjan kahdella kaudella. Mira oli mukana vuonna 2014 esitetyssä Au pairit Lontoossa ja 2015 esitetetyssä Au pairit Los Angelesissa -sarjoissa.

18-vuotias Jasmiina koki olonsa yksinäiseksi suurkaupungissa ja tilitti kyynelsilmin kameralle haluavansa palata kotiin kuukausi ennen au pair -pestin päättymistä.

– Yritin muistella, milloin olin viimeksi onnellinen. Olen yleensä iloinen ihminen, mutta en ole nyt ollut itseni. Minun pitää päästä kotiin, vuolaasti kyynelehtivä Jasmiina kertoi päätöksestään isäntäperheelleen.

Janitan YOLO-asenne ällistytti katsojia

Sarjan toisella, Los Angelesissa kuvatulla kaudella nähtiin jälleen Mira, sekä uusina au paireina Henna, Judith ja Janita. Tuolloin katsojien keskuudessa keskustelua herätti 19-vuotias lappeenrantalainen Janita, jonka bilettäminen ja isäntäperheestä lähtö kuohuttivat sosiaalisessa mediassa.

Sarjassa nähtiin, kuinka Janita lähti Suomeen jo ennen muita au paireja, sillä hänen asenteensa ei miellyttänyt perhettä. Myös Janita koki työn perheessä vaikeaksi.

YOLO-asenteella elävän Janitan seikkailuja seurattiin Au pairit Los Angelesissa -sarjassa. –Ihmisten mielestä esiintymiseni on ollut viihdyttävää. Osa on tullut sanomaan, että ei hitto, miten sä nyt tollainen olet, Janita on kertonut IS:lle.

Janita kertoi ohjelmassa elävänsä YOLO (You only live once) -asenteella. Somessa ja keskustelupalstoilla ihmiset epäilivät hänen esittävän jonkinlaista roolia.

Janitan on kertonut Ilta-Sanomille ihmisten saaneen hänestä ohjelman kautta väärän kuvan.

– Moni ajattelee, että nolasin itseni, mutta itse olen iloinen esiintymisestäni. Minä tykkäsin olla esillä omana itsenäni, Janita kertoi IS:lle ohjelman esittämisen jälkeen saamastaan palautteesta.

Lappeenrannan prinsessa kuumensi tunteita

Kolmannella kaudella matkattiin Sydneyyn, Australiaan. Komeaa surffaripoikaa etsinyt Henrietta, Jeesus-faniksi itseään kutsunut Isabella, rennolla asenteella liikkeellä ollut Juho ja Lappeenrannan prinsessaksi julistautunut Susa eivät jättäneet sarjan faneja kylmäksi.

Tv-katsojissa ihastusta ja vihastusta herätti etenkin parturikampaajaopiskelija Susa.

– Mulla on vähän ylimielinen maine täällä, mutta siihen olen pyrkinytkin. Kaikki tuntemattomat ovat minulle kuin ilmaa, Susa virnuili ohjelmassa.

Lappeenrannan prinsessaksi itseään kutsunut Susa kertoi ohjelmassa olevansa erittäin tunnettu kotikaupungissaan.

Susan käytös sai Henriettan näkemään punaista ja tunteet purkautuivat rajusti au pairien yhteisellä valasretkellä. Henrietta oli sopinut aikaisemmin tapaavansa Susan, joka ilmestyi sovituille tärskyille kolme tuntia myöhässä.

Raivosta kihissyt Henrietta tylytti Susan olevan töykein ihminen, jonka hän on koskaan tavannut.

– Sinun ei olisi koskaan pitänyt lähteä kotoa mihinkään, koska sinulla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja. Sinä menet baariin tai ravintolaan, sinä et edes kiitä ketään. Sinä olet helvetin röyhkeä, ylpeä ihminen, Henrietta rähisi.

– Sinä et ole millään tavalla parempi kuin kukaan muu! Sinä olet joku v***n Lappeenrannan prinsessa Sydneyssä! hän sätti Susaa.

  • Katso alla olevalta videolta Henriettan analyysi Susasta. Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se Yle Areenasta.

Myöhemmissä jaksoissa koettiin vauhdikkaita käänteitä, kun Henrietta iski silmänsä Isabellan isäntäperheen yksinhuoltajaisään Scottiin. Monien kauhistukseksi Henrietta ja Scott alkoivat tapailla, eikä tilannetta helpottanut se, että myös Juhon isäntäperheen yksinhuoltajaäiti oli Scottista kiinnostunut.

– Rakkaudessa ja sodassa ei oo rajoja, Henrietta julisti sarjassa.

Henriettalla oli Australiassa romanssi toisen au pairin isäntäperheen sinkkuisän kanssa. –Tiesin, että Scott oli käynyt treffeillä Juhon au pair -äidin kanssa, mutta en tiennyt sitä hän oli ihastunut myös Scottiin, Henrietta selitti kolmiodraamaan taustoja Ilta-Sanomille.

Au pairilla ja Scottilla oli sarjassa lyhyt, mutta kiihkeä romanssi, joka päättyi ikävästi, sillä Scott heitti luokseen muuttaneen Henriettan pihalle.

Monalle selvisi, ettei Kanada olekaan Saksassa

Sarjan neljännellä kaudella sattui ja tapahtui heti avausjaksosta lähtien. Tubettaja Mona lähti Kanadaan, josta ei tiennyt juurikaan mitään. Maan sijaintikin oli nuorella naisella hieman hakusessa.

– Luulin, että Kanada sijaitsee Saksan alueella. Että se on pienvaltio. Mun kaveri oli joskus vaihdossa Kanadassa, ja minä sanoin, että onneksi se ei ole kovin kaukana, että voit aina matkustaa kotiin tapaamaan kavereita. Sitten se näytti mulle kartasta, missä Kanada on. Sehän on Euroopan kokoinen melkein! Olin tosi järkyttynyt, Mona päivitteli IS:n haastattelussa.

Au pairit Kanadassa sarjassa nähtiin Johanna, Roni, Mona ja Vanessa. Mukana ohjelman ensimmäisissä jaksoissa oli myös Sanna, jota ei kuitenkaan nähty ohjelman tiedostustilaisuudessa.

Turkulainen Roni joutui Vancouverissa lääkärin paikkeille otsaansa mystisesti ilmestyneen ihottuman takia. Lääkärit tutkivat outoa jälkeä ja passittivat Ronin verikokeisiin, mutta tuloksetta.

– Mut passitettiin labraan ja lääkäri sanoi, ettei hän ole ikinä nähnyt vastaavaa. Mietin, että tämä näyttää ihan fritsulta. Miten mulla on voinut tulla fritsu otsaan? Sit mä muistin... Roni virnuili ohjelmassa.

Lääkärireissun jälkeen Roni hoksasi mistä mysteerifritsu on hänen otsaansa tullut. Hän oli leikkinyt perheen lasten kanssa ja lätkäissyt imukuppilelun otsaansa. Imukuppi oli jättänyt miehen päähän fritsua muistuttavan jäljen.

Kauden värikkäin persoona oli porvoolainen Vanessa, joka matkasi Vancouveriin tarkoituksenaan löytää juuri hänelle täydellinen isäntäperhe.

Vanessan ja isäntäperheen äidin välillä leimahti ilmiriita, jonka seurauksena perheenäiti heitti Vanessan ulos kodistaan.

Hänellä oli melkoiset kriteerit tulevan perheensä suhteen. Perhe ei saisi missään nimessä olla ”landepaukkuperhe”.

– En mä halua mennä mihinkään landepaukkuperheeseen, jossa olisin joku maajussi siellä traktorin päällä, Vanessa nyrpisteli.

Kun kriteerit täyttänyt perhe lopulta löytyi, oli Vanessalla vaikeuksia löytää yhteinen sävel isäntäperheensä äidin Susanin kanssa. Lopulta erimielisyydet kärjistyivät rajuun riitaan. Kun Vanessa ilmoitti haluavansa lähteä perheestä, Susan hurjistui.

  • Katso alla olevalta videolta Vanessan ja Susanin yhteenotto. Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se Yle Areenasta.

Vanessa sanoi, ettei pidä tavasta, jolla häntä perheessä kohdellaan. Susan komensi au pairin pakkaamaan tavaransa ja häipymään.

– Vanessa, turpa kiinni, ja painu helvettiin kodistani! Susan raivosi.

Bileristeily meni täysin penkin alle

Parhaillaan Yle TV2:lla esitetään suosikkisarjan viidettä kautta. Miamin auringon alle suuntasivat sanavalmis cheerleader Jane, suurperheestä haaveileva Neea, lääkärin ammatista unelmoiva Matleena ja Joona, joka halusi matkan aikana itsenäistyä.

Matleena, 18, saapui intoa puhkuen aurinkoiseen Miamiin ja hän vaikutti löytäneen itselleen sopivan isäntäperheen, mutta kokemattomuus lastenhoidossa osoittautui ongelmalliseksi.

Perheenäiti näytti Matleenalle nauraen, miten vauvaa pidellään sylissä. Vauva itkeskeli lohduttomasti, kun nuori nainen yritti pitää rimpuilevaa lasta sylissään.

Matleenan suureksi yllätykseksi heti seuraavana päivänä perhe antoikin hänelle potkut.

– Se oli minulle tosi järkyttävä kokemus. Olin au paireista viimeinen, joka pääsi perheeseen ja olin odottanut sitä ihan sikana, Matleena kertoi tapahtuneesta Ilta-Sanomille.

Matleenan aika ensimmäisessä au pair -perheessään jäi todella lyhyeksi. –Se oli isku vasten kasvoja. Ja kyllä se vaikutti koko loppukauteen minun osaltani. Syy oli ilmeisesti se, että isää pelotti, että en osaa tehdä mitään, jos vauvalle käy jotain, Matleena kertoi IS:lle.

Viidennen kauden sähikäinen on 21-vuotias Jane, joka on kuvaillut itseään rautaisella itsetunnolla varustetuksi, räiskyväksi persoonaksi.

  • Katso alla olevalta videolta Janen esittely. Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se myös Yle Areenasta.

Janen tulinen luonne tuleekin muille au paireille tutuksi porukan yhteisellä venereissulla, kun ilolientä nauttinut Jane suivaantuu Neealle.

Hän kilahtaa huomattuaan, ettei Neea aio juoda itseään humalaan ja ryntää veneen kajuuttaan.

– Ärsyttää, kun yksi ei juo, Jane sihisee.

Jane yritti juottaa alkoholia Neealle ja raivostui, kun Neea ei halunnutkaan nauttia miestä väkevämpää risteilyllä.

Illanvietto huipentuu sekavaan selkkaukseen, kun Jane vetäytyy kajuuttaan Tinderistä löytyneen miehen kanssa. Kajuutasta kantautuu kolinaa ja muut au pairit huolestuvat.

Kajuutassa Jane ja Tinder-komistus makoilevat sängyllä, kun Jane yllättäen pomppaa ylös huutaen.

– Haluan nää ääliöt pois tältä laivalta! Miks meidän ilta piti pilata näillä idiooteilla, Jane karjuu.

Seuraavana päivänä Neea ja Matleena marssivat Janen luo puimaan illan tapahtumia. Janella on käytökselleen selitys.

– En ollut oma itseni. Mulla ei ole mitään hajua mistään, en muista mitään. Syytän kuukautiskiertoani. Olen aika sata varma, että se johtuu siitä, Jane selventää.

Au pairit Yle TV2-kanavalla torstaisin.

Au pairit Australiassa -sarjan tähdet Isabella (vas.), Juho, Henrietta ja Susa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?