Viihde

Vain IS:ssa: Ile Vainion kohuvideo on valmis – riehaantunut avustaja puri kuvauksissa naispoliisilta haalarin rikki

Julkaistu:

Ilkka ”Ile” Vainio on tehnyt pitkäaikaisen työtoverinsa Risto Asikaisen kanssa tarttuvan kesärallin Juha Watt Vainion poika.
Biisistä kuvattiin myös video legendaarisessa kotkalaisravintolassa Kairossa.

Videon ensimmäinen kuvauspäivä viime viikolla päättyi äärimmäisen värikkäissä tunnelmissa. Kuvauksissa riehaantuneet avustajat aiheuttivat nimittäin töitä kotkalaispoliiseille.

Silminnäkijöiden mukaan kolme ihmistä vietiin putkaan, ja paikalle Kairon takapihalle jäivät vielä odottamaan jatkokuljetusta tyhjä pyörätuoli ja nurmikolle sammunut kolmas mies.

Kolmas, koska yksi putkaan viedyistä oli nainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nainen puri poliisia eikä suostunut päästämään irti. Siinä se roikkui kuin mureena reidessä, kuvailee taiteilija Vainio kuvauspäivän saamaa yllätyskäännettä.


Vainio tapasi myöhemmin samana iltana jalkapallo-ottelussa naispoliisin, joka oli joutunut purijan uhriksi.

– Poliisi kertoi minulle, että niin kovaa häntä purtiin, että haalari meni rikki. Oli kuulemma todella sitkeä tapaus, eikä päästänyt millään irti.Vainio kertoo IS:lle, että nyt julkaistu laulu on pojan kunnianosoitus rakastetuille taiteilijoille Juha Vainiolle ja Irwin Goodmanille.

– Sanat ovat täyttä totta ja kertovat kuinka olin mukana Juhan ja Irwinin kanssa vuonna 1966 Kansalle mitä kansa haluaa -kesäkiertueella.

– Kiisimme ympäri Suomea mustalla Ford Galaxylla ja Irwin paransi pikkupojan vatsakivun konjakilla. Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku ja Juhannustanssit soivat kaikkialla.


Itse alkoholin käytön lopettanut Vainio paljastaa laulussa viisauden siemenen: kuningas alkoholia ei voita kukaan, jos sen kanssa läträä liikaa.

– Olen sen itse kokenut kovissa kenttäkisoissa vuosikymmenten viihdejuomarina.


Myös Ilkan Juha-isä joi. Paljonkin. Hän kuitenkin raitistui lopulta ja korkki pysyi kiinni 17 vuotta.

Ilkka muistaa edelleen viimeisen kohtaamisen isänsä kanssa.

– Se tapahtui levy-yhtiön tiloissa. Isä sanoi, että sä Ilkka jatkat näitä hommia ja pidät hänenkin lippua korkealla. Sulla on omat lahjat ja teet hienon uran. Kaksi viikkoa myöhemmin Juha lensi taivaaseen, Ilkka kertoo IS:lle karheutta äänessään.


Melkoisen uran Ilkka on tehnytkin. Hän on toiminut tuottajana parilla sadalla platinalevyllä. Hän on kirjoittanut tuhansia lauluja muille artisteille.

Lopulta Ilkkaa alettiin yllyttää tekemään myös omaa musiikkia.

– Kari Tapio vei asian jopa niin pitkälle, että meni puhumaan minusta toiseen levy-yhtiöön. Sitten se vaan soitti ja sanoi: Ile sulla on nyt levytyssopimus, kansantaitelija nauraa.


Nyt Vainiolla on pystyssä oma Ilkka Vainio Tuotanto, jonka nimissä viihteen kenttämiehet Vainio ja Janus Hanski kiertävät ympäri Suomea.

Janus Hanski on tehnyt pitkän uran muusikkona ja näyttelijänä, mutta pesti kenttämiehenä on hänelle uusi kokemus.


– Tulin käymään Ilkan toimistolla ja kysyin, että kuka tuossa huoneessa istuu? Ilkka sanoi, että mitä jos se olisit sinä, Hanski nauraa nopeaa rekrytointiprosessia.


Viihteen kenttämiehet voi nähdä muun muassa Juha Vainion 80-vuostisjuhlakonserteissa 5.5. Salossa ja 9.5. Espoossa.

Ilkka Vainio ja Viihteen Kenttämiehet

Ilkka Vainio; laulu - Luumu Kaikkonen; kitarat - Pekka Kuorikoski; piano, hammond, koskettimet - Tapani Laastola; rummut ja lyömäsoittimet - Jani Jalkanen; basso - Antero Priha; trumpetti - Panu Syrjänen; saksofoni

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt