Viihde

Ruotsin Haluatko miljonääriksi? -visassa 9 pääpotin voittajaa – 62-vuotias Ylva ratkaisi vihoviimeisen kysymyksen kylmänrauhallisesti: Olisitko osannut?

Julkaistu:

Haluatko miljonääriksi
Haluatko miljonääriksi? -visa on suosittu myös Ruotsissa. Naapurimaassa pääpotin voittajia on hurjat yhdeksän kappaletta.
IS kertoi sunnuntaina siitä, miten suomalaisen Haluatko miljonääriksi? -visan Kilauta kaverille -oljenkorsi on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Juontaja Tuomas Enbuske ihmetteli Twitterissä, miksi kaverit eivät käytä apunaan Googlea silloin, kun heille kilautetaan.

Suomalainen Haluatko miljonääriksi? -visa muistuttaakin edelleen pitkälti sitä aivan alkuperäistä miljonäärivisan formaattia, jonka ensimmäinen jakso ilmestyi Britanniassa vuonna 1998.

Monissa maissa visailu on muuttunut vuosien varrella huimasti. Esimerkiksi amerikkalaisessa versiossa ei ole enää ollenkaan Kilauta kaverille -oljenkortta. Siitä päätettiin luopua, koska niin monet kaverit yrittivät nimenomaan googlettaa vastauksia samalla kun heille soitettiin.

Ulkomaisissa versioissa uusia oljenkorsia onkin viisi kappaletta. Lue lisää oljenkorsista tästä artikkelista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tietovisasta on tullut kahdessa vuosikymmenessä yksi maailman suosituimpia ja tunnetuimpia tv-formaatteja. Siitä on tehty myös Oscar-palkittu elokuva Slummien miljonääri, joka kertoo siitä, miten köyhä intialaispoika onnistuu kuin ihmeen kaupalla voittamaan ohjelmassa 20 miljoonaa rupiaa.


Ruotsissa jo yhdeksän voittajaa

Suomalaisessa formaatissa ei ole vielä kertaakaan päästy miljoonan euron kysymykseen asti. Syitä tähän voi vain spekuloida. Tilanne ei ole naapurimaassamme Ruotsissa läheskään samanlainen. Hannu Hanhien maassa miljonäärivisan pääpotin voittajia on peräti yhdeksän kappaletta.

Ruotsin miljonäärivisa poikkeaa monien muiden maiden kisoista siinä, että sen pääpotti on merkittävästi pienempi. Postkodmiljonär-ohjelmassa pääpotti on miljoona kruunua eli ”vain” noin 100 000 euroa. Kysymysten määrä on silti sama.

62-vuotias Ylva Orrmell onnistui vastaamaan kaikkiin viiteentoista kysymykseen oikein viime vuoden helmikuussa. Hän käytti visan aikana kahta oljenkortta: 50/50-oljenkortta ja Kysy yleisöltä -oljenkortta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Expressenin haastattelussa tukholmalainen Ylva kertoi, että hän rakastaa tietovisoja. Voittorahoilla hän aikoi ostaa ainakin lomamatkan perheelleen.

– Mielestäni kysymykset olivat lopulta aika helppoja, Ylva sanoi lehdelle.

Ylva kuunteli tyynenä, kun juontaja Rickard Sjöberg kysyi häneltä viimeisen kysymyksen. Mikä seuraavista kuvailee parhaiten aisankannattajaa, kuului kysymys. Vaihtoehdot olivat vanhanaikainen kalastuskoukku, petetty mies, vaakasuora palkki katolla ja onnellinen sattumus.Oikea vastaus on petetty mies. Wikipediassa kuvaillaan, että aisankannattaja on halveksiva ilmaus naimisissa tai muuten vakaassa liitossa olevasta miehestä, jonka vaimo on uskoton.

Ylva tiesi heti oikean vastauksen, eikä hän epäröinyt lukita sitä, kuten yllä olevalta YouTube-videolta näkyy. Sen jälkeen hän joi kaikessa rauhassa puolisonsa kanssa tuotantoyhtiön tarjoamaa kuohuvaa hymyillen hyväntuulisesti.

Ota kantaa

Olisitko tiennyt, mikä on aisankannattaja?

Kyllä 67% En 33%
Ääniä yhteensä 55721

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt